Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Bir Hobby Edindim :) RC Model...

'Sohbet-2' forumunda gurcanbulut tarafından 29 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

1. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    galiba hayran kalmakla yetinebilirim :)

Galaxy ace den gönderildi

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    para konusunda çok gözünüzde büyütmeyin arkadaşlar:) bende bu işle 3-4 senedir ilgileniyorum uçak helikopter ve araba kullandım ancak çok pahalı değiller mesela sadece uçak ve helikopter uçuracak iseniz demirbaş bir 7 kanal 2.4ghz kumanda, iyi bir lityumpolimer şarj aleti ve iyi bir allen anahtar seti alırsınız bir defaya mahsus ve sonra model uçakların elektriklileri 100-300 lira civarıdır yakıtlıları 500-600 liraya toplanır kumanda sistemi ve saha ekipmanları gibi bir sefer alınıp her modelle kullanılabilen araç gereçler bu fiyata hariç

rc araba merakınız varsa en uygun fiyatlı sağlam araç carisma m14 serisidir 250 lira civarına kullanıma hazı kumandası şarj cihazı pili ile birlikte gelir ufak bir yedek parça desteği vardır

biz genelde internetten alışveriş yaparız bu işlerde çünki hobi mağazaları yurt geneline yaygın değildir ve bir çoğu böyle sizin başınıza gelenler gibi insanı 1000 lira 2000 lira diyerek bu işi sevdireceği yerde bu işten kaçırır. Hatta yurtdışı RC model satış siteleri yurtiçine göre çok daha ucuzdur ve gümrüğe dahi girmez kargo dahil 75 euroyu geçmediğiniz sürece herşeyi kapınıza 15 günde getirirler.

uçak ve helikopter kullanacak olan rc modelseverlere ilk tavsiye edilen şey PC simulatöründe RC kumadasını PC ye bağlayarak oradaki simulatör uygulamasında yönleri kavraması için çalışma yapmasıdır. Sonrası açık alanda yapılıyor

ancak bu araçların hepsi aslında oyuncak değildir ve insanı öldürebilecek yaralayabilecek kapasitede birer makinadır emniyete ve disipline maksimum özen gösterilmelidir geçen Orhanlı Tuzla da bir arkadaşın parmağı 5.5HP lik RC uçak motoruna rodaj yapılırken pervane kesmesi sebebiyle koptu yine başka bir arkadaş poposundan yaralandı

RC arabaların 100km ye kadar hız yapanları var birisinin ayağına onunla çarparsanız kolayca kırabilmektedir o yüzden yanlış anlaşılmasın ama sadece açık alanlarda bu iş yapılmalıdır ayrıca emniyet disiplini ve belli bir yaş ve tecrübe seviyesi bu işte makbuldur yani çocuk işi oyuncak türevi falan değildir kaza ve yaralama sıklıkla olabilir, riskli ve riskli olan herşey gibi eğlenceli iştir:)

3. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bahsettiğimi rakamlar biraz uç noktalar örneğin merakınız işmakineleri ise wedico nun kepçeleri 5000 Euro üstünde ama daha uygun fiyatlı farklı marka araçlar alabiliyorsunuz tabiki.
    Kamyonları seviyorsanız 1000 TL yede toplarsınız 10000 TL ye de. Bu iş biraz sizin keyfinize ve durumunuza bağlı değişir. Örneğin benim aldığım araç şuanda sadece kit olarak 650 TL ye satılıyor yurt içi. Kumandası, pili, şarj aleti, servosu 1200 TL civarına geliyor. Ben 2. el toplam 800 TL ye aldım. O şekilde kullanabilirsim ancak merakım biraz modifikasyon olduğundan aldığımdan beri durmuyorum. Sürekli değişiklikler yapıyorum üstünde. Herhalde bi 500 TL civarı harcamışımdır üstüne. Harcamayada devam ediyorum. Henüz kargoda ürünlerim var mesela.

Yani tercih ettiğiniz Model üzerinden harcamalarınız değişebilir. Carisma onroad bir araç alabilirsiniz. Uygun fiyatlıdır ve keyfinizi alabilirsiniz belki ama Tamiya TT03 de alabilirsiniz. 1000 Tl civarına patlar ve zevkinize hitap eder.

Örneğin ben gidip 400 TL ye yine carisma nın toureg aracını alıp kullanabilrdim tabiki. Ama gerçekçi bir görünüme sahip değil. Sırf onun için tercih etmedim. offroad konusunda çok zayıf. Ama Tamiya araçları daha çok "Scale" yani "Gerçekçi" olduğundan daha cezbedici geliyor bana. Tabiki üstüne yapılacak çok extra var. Mesela:

Buda Tamiya CC01 Wrangler

Buda Tamiya CC01 Wrangler

Buda :)

Keyif ve zevk doğrultusunda çok çeşitli hallere sokabilirsiniz.

4. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İlla kamyon almak zorunda değilsin canım. 200 Tl den başlayan araçlar var. Onlardan da başlayabilirsin...

5. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    abi trt hd de tekno hd diye bir program var orda tanıtıyor rc arabaları. ilginç bir şey söyledi bu zamana kadar oynadığım oyuncak uzaktan kumandali arabalar bosmus o sozuyle anladım. dedi ki kumandadan gaza ne şiddetle basarsaniz o şiddetle hızlanır yada yavaş gider. bunu sizin basış sertliğinize göre kendi ayarlar demişti. ben bu tarz wrangler falan değilde daha gerçekçi jipleri seviyorum. neler var birkaç model paylaşır misin ?

6. ÜmitGüzel

ÜmitGüzel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Ümit Güzel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Bende 2 senedir niyetliyimde bir türlü alamadım bir scaler.Tam alacağım dedim telefon almak zorunda kaldım tekrardan niyetlendim laptop aldım , bu yaz için niyetlendim ama bu seferde i20 aldık.Artık yazın çalışıp bir tane axial alacağım.

7. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Zaten Model araç alıyorsan çalışma mantığı budur. Yani gaza ne kadar basarsan hızlanması o kadar olur. Bu özelliğe sahip olmayanlar "OYUNCAK" sınıfında :)

Gemel olarak gerçekçi model üreten markalar arasında Tamiya, Axial, RCModelex, Wedico gibi markalar mevcut.

Bunlar arasında Tamiya en geniş ürün serisine sahip markadır. Onroad dan Offroad a, Kamyonlardan çekicilere kadar çok çeşitli araçları vardır.

Axial Offroad araç üretiyor genelde. Offroad dalında en çok kullanılan araçlardandır.

RCModelex işin uç noktalarından. Offroad araçları var ve tamamen metal şaselerden v.s oluşuyor. İlerideki amaçlarımdan biri :)

Wedico kamyon ve iş makineleri üretiyor. El yapımı araçlar aşırı detaylı ve aşırı gerçekçi. Mesela bir kamyon modelinde görmüştüm. Kapısı kapı kolunu çekerek gerçek araçta nasılsa o şekilde açılıyor. Ağırlıklı metal gövdeler, metal şase ve ekipmanlar. Oldukça pahalı araçlardır ama bence değer :)

8. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    wedico çok harika ve kesinlikle değer :) ben başlangıç olarak o arada yolladigin ford f150 tipi birşey istiyorum aslında ama tekerleri çok büyük olmasın da istiyorum. aklımda rc driftcilerde Varda onları kayseride kullanamam :)

örnekler çok guzelde başlangıç için en ideali nedir ne kadara tamamlariz ?

not: oyuncak seviyesini çoktan aştım kullanım olarak :)

9. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Fırsatları takip etmek lazım.
    Sahibinden.com da uygun fiyata araçlar çıkabiliyor. İlla sıfır olacak demiyorsan temiz kullnılmış araç alınabilir. Yada toplamaktan zevk alan arkadaşlar var. Toplayıp satıyor. Kullanmıyor. Ben bu şekilde almıştım mesela...

10. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence başlangıç olarak Tamiya yada axial gayet iyidir.
    Bende Tamiya CC01 var mesela. İstediğin Ford F350 sıfır 1450 TL civarında. Yanına kumandası, pili v.s 2000 TL civarına gelir.
    CC01 araçlar kit olarak satılır. 600 TL civarına sıfır araç alabilirsin. Yine kumandası v.s 1000 TL civarına çıkar.
    Axial SXC10 araçlar sıfır olarak 1400 TL civarına çıkar. Ama Türkiyede çok bulunacak bir yer yok. DİNGO vardı sahibinden.com da 900 TL idi...

MehmetHan bunu beğendi.
  11. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    peki şarj durumları vs kullanım hakkında neler soyleyebilirsin abi ? ne sıkıntılar cikarabilirler ?

12. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende 2S Lipo pil mevcut kardeşim. 3200 mA ve Tam şarj oldumu min 1 saat kullanıyorum. Kullanım şekline göre 1.5 saate kadar kullanılıyor.
    Sıkıntı derken normal kullanımda bişey olmaz ama suya girecem dersen orjinal ESC ler su geçirmez özelliği yoktur yakarsın :)
    Yada hızlı kullanırsan bir yere vurursan kepi veya bir parçasını kırarsın o zaman parça alman gerekir. Onun dışında normal kullanımda çok sorun çıkaracak bişey yok.
    Zamanla doğru şarj etmez isen pili kaybedersin ki pro bir şarj aleti alırsan o sorununda olmaz...

MehmetHan bunu beğendi.
  13. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ebay dan aldığım metal jant takımı ve offroad lastikleri elime ulaştı ve montajını yaptım…

Devamı gelecek...

14. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Çok yakışmış..

gurcanbulut bunu beğendi.
  15. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Arazi fotoları da isteriz :)

16. Murat1

Murat1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Murat Tuncer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Çok maliyetli bir hobi edinmişsiniz bir o kadar da keyiflidir. Ben de almak istiyorum aslıdan, arkadaşımda vardı. Onunla çok eğlenirdik, bozuldu yaptırmadık. :)

17. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arazi videoları var Mürsel kardeşim. Ancak yeni jant lastikler ile henüz yok. Haftasonu falan ancak… Ama mutlaka olur...

Aslında maliyeti ben oluşturuyorum. Modifiyeye sarmasam araç herşeyiyle 1000 tl ve uzuun süre o şekilde kullanılabilir…
    Ben modifikasyona çok sardım. Nerdeyse metal olabilecek her parçasını metal yaptım. 3-4 parça kaldı işte. Bundan dolayı maliyeti yükseldi. Ama keyfide bir o kadar…

18. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Mürsel istemişti :) Keyifle çektim :D

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  19. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bugün bahçede biraz vakit geçirdim. Aracımın son hali ile biraz foto çektim…

Devamı gelecek...

20. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    arka lastik çamurluğa mı sürtüyor yoksa bana mı öyle geldi. bunlarda yükseltme kiti filan oluyor mu?

Bu Sayfayı Paylaş