Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

tsi motorlar hakkinda "piston kırılması"

'Sohbet' forumunda hakan84 tarafından 25 Ağustos 2015 tarihinde açılan konu

1. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,076
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Siz sanırım neden bahsettiğimizi hiç anlamamışsınız.

mursel_balci bunu beğendi.
  2. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    galiba anlamamışım .

3. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,076
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Kendi adıma TSI'ya kendi adıma karşı değilim ama insanların abarttıkları kadar mükemmel değil. Vay be 1.2 araba 105-122 hp güç üretiyor, 1.4 180 beygir üretiyor hem de az yakıyor diyecek kadar mucize yok ortada. Bu araçlar bu gücü normal koşullarda üretmiyor. Turbosuz 1.2 motorla kaç HP alıyor VW biliyoruz.
    Ayrıca bunu diyip dizellere çamur atan turbo patlatır, sorun çıkartır diyenler aynı sıkıntıları bu araçlarla da yaşayabilir. Sonuçta TSI araçlarda da turbo var. Ben de kullandım TSI araç ve kullanması gerçekten keyifli. Ama dediğim gibi zamanla görücez bir mucize mi yoksa sonu hüsran mı?

4. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    teknoloji ilerliyor ve buna ayak uydurmak zorundayız.şuan artık benzinli turbo motorlar revaçta .nedenide turbo dizele göre daha az maliyetli.herkezin bakış açısı farklıdır.mesela sizin için yakıt önemli degil,önemli olan motor dayanıklı olsun.ama firmalar sadece bunun üzerinden üretim yapmıyorlarki.avp.da eksoz emisyonları çok katı.bu motorlar yapılırken.yakıt,perf.,dayanıklılık,tüketim,emisyon.gibi bir çok parametrelere uymak zorundalar.

dayanıklılık konusuna gelince benzinli twinpower turbolu 4350 devir ceviren bmw motoru dayanıksızdır diyemeyiz bence.sonuçta bu motorun 185hp lik versiyonuda var.

hoş tabiki konu bmw degil.ilerleyen teknolojide emin olun hyundai-kia da bu tür bir motor üretecektir.

5. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benimde demeye çalıştığım aynı şey. bizim araçlarda turbolu yüksek beygirli. Turbo olmasa dizel hyundai kaç beygir güç üretecek. aynı mantıkla yapılmış bir iş. bizde göreceğiz aynı şeyi bi fark yok bence.

gogo46 bunu beğendi.
  6. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,076
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    İşte insanlar dizel alırken o yüzden bir 100 bin km psikolojik barajı var. Aynı baraj bu turbolu küçük hacimli benzinli motorlar sorun çıkardıkça onlarda da olacak diye düşünüyorum.

Evet zaten bu motorların piyasaya çıkışının ana nedeni emisyon oranları nedeniyle düşük hacime geçmeleri gerektiği ama düşük hacimde yüksek güç alınamaması. Sonuçta böyle bir motor çıktı piyasaya ve yaygınlaştı. Ha şunu da unutmamak gerekir araçların kitaplarında yazan kullanım ömürlerine bakarsak o kadar dayanır süre dayanır her motor sanırım :)

7. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    şuan mercedes cla45 AMG üzerinde 2.0 turbo 360hp lik motor var. bu motor dünyadaki fabrikasyon 2.0 motordan çıkan en yüksek güçtür.sizce bu motor dayanıksızmıdır.bence yargısız infaz yapmayalım.
    bana göre vw nin hatası SC turbonun çok mantıklı ama çok düşünülerek yapılmamış olması.

8. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,076
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Ben tüm turbolar dayanıksızdır demiyorum yanlış anlaşılma oldu sanırım. Ayrıca Mercedesin amacı herkesin CLA 45 AMG'ye binmesi değildir ama VW'nin amacı ve stratejisi herkesi VW sahibi yapmaktır. Bu nedenle bu araçların arasında fark hatta uçurum olması kaçınılmaz elbette.
    Bu arada 2.0 turbo motor için 360 HP iyi bir güç ama zamanında turbosuz 2.0 motordan 240 hp alan bir üretici vardı hatırlarsanız. O motorun üretici tarafından turbo ile donatılması sayesinde ulaşacağı değer daha yüksek olabilirdi.

9. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    VW kullanıcıları VW forumunda bu kadar tartışıyorlar mı bu konuyu acep? :)
    Amaaan bize ne yaa, piston mu kırıyorlar, dingil mi yutuyorlar :) ne yaparlarsa yapsınlar.

erenuzel41, ysuatsenyurt ve Ali Gök 89 bunu beğendi.
  10. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Şaka bir yana, yine de ilgiyle okuyorum bu başlığı.

Ali Gök 89 bunu beğendi.
  11. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,076
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Onlar belki de bu teknoloji hakkında değil de aracı nerde yaptıralım, şu sorunu nerde çözelim diye konuşuyorlardor :)

12. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ne yapmak lazım peki gelişen teknolojiyi durdurup atmosferik motor lpg mi alsın herkes. 100 bin km altı dizel alma işide tamamen satın alım bütçesiyle ilgili birşey parası yeten alır yetmeyen 100 bin üstü alır. ayrıca km olayı her arabada dikkat edilen birşey. benzinlidede dizeldede lpg dede. çünkü km den kasıt sadece motor ömrü değildir. aracın km yaptıkça amartisörüde eskir kapısıda kolutguda vs vs vs . Asıl sebeb motorla birlikte bu faktörlerdir. Ama dersenizki vw motor alaşımını şu maddeden yapıyor buda onu dayanaksız kılıyor diğer markalara göre vb bir şey o ayrı. Şunu da söyliyeyim 1.4 tsi 140 150 beygir araba alırmıyım bende almam o ayrı . akla mantıga yatmayan hacim beygir ilişkileri ileriki yıllarda çokça görülecektir.

bana göre şuan 1.2 100-120 beygir turbolu araç çok acayip bir teknoloji degildir.

13. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    vazgeçtim tmm vw lerin hepsi bozuk :) nedense vw ve diğer markalar fb ile diğer takımlar gibi olmaya başladı amaannn bize ne sahipleri düşünsün :)

14. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,076
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Burada uzlaşıyoruz ve aynı şeyleri söylüyoruz zaten. Tekrar ediyorum benim belirttiğim şey bu güçleri üreten motorların teknoloji harikası ve sorunsuz olmadıkları. Ama kullanımları keyiflidir, sarsıntısızdır, sessizdir bu yönleriyle de gerçekten insanın aklını çeler.
    Motor ömrü konusunda da geçenlerde yazmıştım ama tekrar yazayım. Geçen ay aracı servise götürdüğümde karşılaştığım bir taksici orjinal LPG'li Accent Era'sının 850.000 km'de olduğunu ve henüz motor yaptırmadığını söyledi. Aracı da o kadar bakımlıydı ki hiç yıpranma dökülme yoktu.
    Son olarakta ben de VW severim (imzamda bu durum görünüyor) ama kötüye de kötü derim.

15. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    atmo. 2.0 240hp honda s2000 den bahsediyorsunuz galiba.şuan yeni honda type-r 2.0 turbo 310hp.olay sadece perf. olsa adamlar 1.5 cc den 300-400-500 hp lerde çıkarır emin olun.ama olay sadece hp ve dayanıklılık degil.

ömür el verirse daha ne motorlar görücez :)

16. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,076
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Evet şu anda 2.0 dan 400 hp üzeri güç almayı hedefleyen markalar var. Ben yaşlandım artık bana 100 hp fazlasıyla yetiyor :) Gerçi hoca gibi, gençliğini de bilirim ben senin diyorum kendime :=)

17. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bence 1.6 dizel 130 beygir araba en ideal olanı. arkadaşımın birinde blue var birinde i 30 ne zaman sürsem çok keyif alıyorum 6 ileri şanzımanla . Daha fazlası bana heycanlı gelir :)

18. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    komşumuzun vardı golf 1.4 tsi 140 hp hep bana yarışalım diyordu arabasını çok öven biriydi güzel araçtı illaki, bir gün yağ eksiltmesinde bi kaç kez servise gitti geldi sonrasında arabanın altından yağ damtaıyordu onun içinde servise gitti geldi bide bi ara çok yaktıgını söylemişti sonrasında satlığa koydu bi araçla takas ediyorlardı karşı taraf arabayı expertise götürmüş motor %60 çıktı km 105000 de idi şaştım
    takas edeceği araçta passat tı onun da 7 parça boya çıkmış o ona diyor motor ölü bizim komşuda diyor senin araç kazalı öyle bi tartışmaları oldu takas bozulmuştu.

benzinli araç için konuşuyorum turbo motora inanılmaz güç verir bunun artıları olduğu gibi eksileride vardır illaki motoru yıpratır ömrünü kısaltır bunun içinde blok piston gömlek gibi malzemeler daha iyi malzemeden kullanılır subaru bunu yıllardır yapıyor ama yüksek cc motorlarında, her araç kullanıcıya 20 sene hizmet verecek şekilde yapılıyor ama emisyonu artık önemseniyor ve düşük motor yüksek güç teknolojisi bu 1.4 motor 140 hp çok büyük oran bunun dayanım ömrünün kısa olacağını aslında hepimizin mantıgında vardır işin içine wv girince fikir değiştirmeye çalışıyoruz ama olmayınca olmuyor.

apolatera bunu beğendi.
  19. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Millet turbo benzin çıkarıtken hyundai daha iyisini yapmaya çalıştı. T-gdi çıkarttı.

Çift kavrama ile milletin canını çıkarttılar adamlar dct yi tam anlamıyla bitirip sürdü piyasaya.

Dizel araçta dünya devi diyebileceğimiz bir firma hyundai ve 1.6 crdi dan 180 beygiri çıkartırsa eğer vardır bir bildiği derim

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MehmetHan bunu beğendi.
  20. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    fordun dizelleri nasıl sizce. mondeo dizel otomatik çok beğeniyorum imkanım olsa niyetlenebilirim

Bu Sayfayı Paylaş