Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sabahları zor çalışma ve yığılma.ÇÖZÜLDÜ

'LPG Sistemleri' forumunda flipper tarafından 28 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. blackman_mib

blackman_mib Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    FERHAT ŞAHİN ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    ayni sorun bende de var son zamanlarfa dsha cok olmaya basladi bende kanister filtresini az once soktum to air girisinin kapagini soktum diger ufak.deliklerden agiz yoluyla hava verdim to air den hatiri sayilir derece de toz cikti yarin kompresor ile hava basacagim bakalim sonuc ne olacak

2. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Benimde son zamanlarda sikca olmaya basladi zor calisma.

Test amaciyla sogukken ilk calistirmada elm327 yi bagladim

Calistirdiktan birkac saniye sonra asagidaki resimde goreceginiz gibi muthis yuksek negatif yakit duzeltmesi gordum

Siradan bir vakum kacagi olsa, iceri giren hava nedeniyle fakir karisim olup pozitif trim olurdu.

Negatif trimin anlami zengin karisim demek oluyor.

Bunun anlami fazla yakit demekti.

İlk aklima gelen benzin regulatorunden kacak olmasi idi. Ama boyle olsa sorun surekli olmasi lazimdi fakat 30 sn sonra sorun fln kalmiyordu.

Aklima benzin depo havalandirma sistemi geldi.

Kanister valfi veya motora yakin olan solenoid valfi sok tak kontrol ugrasmak yerine, gaz kelebegine gelen hortumu sokup bir alisveris torbasindan kestigim bir parca ile hortumdan hava (veya benzin buhari) girisini engellerim diye dusundum.

Ancak ilk deneme husran oldu, araba gene zor calisti.

Hortumu sokup baktigimda, plastik torba ince oldugundan vakum etkisi ile delinmis oldugunu gordum.

Bu sefer daha kalin bir plastik posetten hemde iki kat olacak sekilde iki ayri parcayi ust uste koyup, hortumu yerine taktim.

Yaklasik 2 haftadir bu sekilde. Arac tek marsta zorlanmadan calisiyor su anda :)

Valfi sok tak yaparak cozum bulamayanlar benim gibi kalincana bir posetten parca kesip hortumu tikayarak sorunu cozebilirler.

3. blackman_mib

blackman_mib Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    FERHAT ŞAHİN ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bugun hava tutturup montaj yaptik ilk marsta almadi tabiki belkide filtrenin icinde benzin buhari olmadigi icindi ama 14 senenin pisligi tozu vardi icerisinde cikan tozu tahmin edin lastikci dukkani terk etti hava bastiktan sonra=) biraz once bir.sure benzinde kullandik arabayi bakalim yarin sabah ilk marsta neler olacak

4. ksk_cem

ksk_cem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Cem Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Bu ilk marşta almama durumu bende de var, akü ve bujilerde sıkıntı yok sorun ya yakıt sisteminde ya da atiker ayar veya donanımında bunu anlamak için yarım depo benzine enjektör temizleyici koydum(yarım şişe) arabayı sadece benzinde kullanıyorum bi kaç güne sorun nerde belli olucak inşallah

5. blackman_mib

blackman_mib Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    FERHAT ŞAHİN ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ne yalan soyleleyim kanister filtresini temizledikten sonra durum daha kotu oldu.Sabahlari 2 marsta alan arac 6 marsta zor calisiyor hale geldi pisman oldum yaptigima yapacağıma ama demekki bir yerde baska bir problem var.

6. ksk_cem

ksk_cem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Cem Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Aracımın lpg tankındaki gazı bitirdikten sonra benzinde sürerken yaşadığım performans kaybı hissedilir oranda arttı diyebilirim ve araç ilk marşta çalışmaya başladı.Yarın da ilk marşta çalışırsa anlıyacağım ki sorun yakıt sistemimde değil, atiker regülatör veya enjektördeki arıza.Sanırım atiker enjektöründen gaz kaçağı var bu da manifoltta benzinle beraber zengin karışıma yol açıyor ve aracım ondan ilk marşta çalışmıyor yani motor boğuluyordu.

7. ksk_cem

ksk_cem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Cem Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Sorunum manifolta gaz sızıntısı değilmiş arkadaşlar bugün marş bastığım halde yine tek seferde çalışmadı veya depodaki lpg yi tam bitiremedim bende anlamadım akşam kutupbaşını sökük bırakacağım sabah çalışmazsa yakıt sisteminde arıza var büyük bi ihtimal..

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  9. ksk_cem

ksk_cem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Cem Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Hocam ben simit deponun ortasını söktüm vana göremedim sadece mavi enjektör gibi elektriksel bi aksam vardı onuda kurcalamak istemedim bu vana tam oalrak nasıl bişey

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  11. ksk_cem

ksk_cem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Cem Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Tmm hocam çok teşekkür, yarın bir de bunu deniyeyim şimdi kutupbaşını sökmeye iniyorum sabah düzelirse sorun kalibrasyon düzelmezse bu vanayı kapatıcam yine düzelmezse kesin yakıt sistemi diyebiliriz herhalde :)

12. blackman_mib

blackman_mib Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    FERHAT ŞAHİN ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bugun benzin filtresini soktum motor icinde sanirim yok aradim aradim bulamadim deponun uzerindekini soktum yagcoz ve porcoz ile bir temizlik yaptim tahminimce uzun suredir degismemis neyse efendim tanzikli suyu.bastim.birde hava tutturdum yerine taktim yarim marsda calisti araba bakalim yarin sabah deneme yapinca neler olacak

13. ksk_cem

ksk_cem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Cem Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Hocam dün akşamdan akü kutupbaşını söktüm öğleyin kutupbaşını takıp aracı çalıştırdım bu dediğiniz musluğuda sonuna kadar kıstım yine 2. marşta çalıştı ama bu sefer benzindeyken neredeyse motor stop edecek kadar performans kaybı ve tekleme oldu aracımda.Bu sorun geçen hafta cumartesi başlamıştı ve ben benzinde sürdükçe performansında iyileşme olmuştu aracın, dün akü kutupbaşını söktükten sonra yine en başa döndük sanırım bu bağlamda sorun kalibrasyon ayarındadır diyebilirmiyiz hocam, saygılar

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    büyük ihtimalle geri besleme valfiniz açık kalmış durumda. bir diğer deneme olarak oksijen sensörünün fişini çekerek deneme yapabilirsiniz. Fişi çekince düzelirse oksijen sensörü arızalı eğer düzelmezse geri besleme valfi yada kanister.

tekosis bunu beğendi.
  15. ksk_cem

ksk_cem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Cem Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Anladım hocam, geçen cumartesi de benzindeyken böyle performansı düşmüştü 3-4 gün benzinde sürünce bunun iyileştiğini hissettim.Ayrıca bu geri besleme valfini kendim kontrolünü sağlayabilirmiyim, oksijen sensörünün fişini çektikten sonra aracı çalıştırıp denemeliyim değilmi bunlar kendimizin onarabileceği şeylerse kendim uğraşmayı seviyorum, eğer onaramazsam bunlar için hyundai servisinemi gitmeliyim yoksa oto elektrikçisi bu sorunları halledermi ?, teşekkür ederim cevaplarınız için..

16. ksk_cem

ksk_cem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Cem Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Hocam bir de kendi aracımdan çektiğim bir resmi sizle paylaşmak isterim bu sorunla beraber resimdeki bölgeden sıvı sızıntısı oluyor.Borunun diğer ucu emme manifolduna gidiyor,sanırım bunun benim sorunumla bir alakası yok ben radyatör tesisatında bi kaçak olduğunu düşünüyorum, saygılar

17. hakan431

hakan431 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hakan koç
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    benım aracımda benzınde 2-3 marşla çalıştırıyorum.araba stop ettım hemen tekrar çalışırsa marş alıyor ama 10 dk snra çalıştırsam 2-3 marşda alıyor.bır kere gaz bıttı benzıne gectı gecerken tekleme oldu araba gıtmez gıbı oldu.sonra gaz aldım.bu sorunda bahsettıgınız gıbı çözulebılrı mı?

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Karter havalandirma valfi o parca. Icinde bir bilye var, tek yonlu calisir. Eger arizalandiysa benzer sorunu yapabilir, sonucta map basinci bozulur. Sokup ufleyerek test edebilirsin.

19. ksk_cem

ksk_cem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Cem Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Hocam merhaba, bu sabah tanıdık bi elektrikçiye götürdüm aracı pc ye bağladı, ilk baş immo arızası verdi daha sonra benzin pompasında sorun olduğunu söyledi, ben de sizin tavsiyelerinizi söyledim ustaya geri besleme valfi ve kanisterdede olabilir diye, yarın sabah bir daha gidecem inşallah pompadandır da şu sorundan kurtulurum :( Ayrıca katalizörümdede sorun varmış..

20. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Lpg ayari kotuyse kat ve o2 arizasi verir. Gaz ayari kotu oldugu icin sensor ve kati bosuna degisen ustalar var.

Bu Sayfayı Paylaş