Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

MATRİX'de YAŞADIĞINIZ SIKINTILAR

'Matrix Forum - Club' forumunda HyundaiMatrix tarafından 14 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. canberan

canberan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sayın hocam...İç Dikiz aynası konusunda da yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum..Yakıt türü farketmeksizin titremeyle birlikte görüntü bozuluyor maalesef..Şikayetlerimiz ne yazık ki aynı...Sadece servis konusunda yollarımız ayrılıyor sanırım..Bana servis yetkililerinin ilgisi çözüm bulmadıkları veya bulamadıkları içinmi dir bilmiyorum ama çok yapmacık geliyor..Sağlıklı ve kazasız günler dilerim sayın hocam...

2. cakmakcimurat

cakmakcimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar,2010 model 1.6 select expo matrix sahibiyim.araç henüz 10.000 km oldu.ciddi ve çözülemeyen bir vites-debriyaj sorunum var.üç kez alt merkez değişti,anak sorun devam ediyor maalesef.araç yürürken vitese kesinlikle geçmiyor veya bulunduğu vitesten çıkmıyor.bulunduğum kentte aralık ayı sonu itibarıyla hyundai servisi yok artık...en yakın kente götürmem söyleniyor,fakat vitesin yolda bana bir sürpriz yapıp-yapamayacağını bilemediğim için doğrusu henüz buna cesaret edemiyorum.debriyaj pedalı nerdeyse zrzç zeminine yapışmış şekilde duruyor.10 numara tek anahtar aldım,bu sorun iki günde bir yaşandığı için artık debriyaj alt merkezinin civatasını gevşetiyor,sistemdeki havayı boşaltıyor,debriyaj pedalını pompalayıp gittiği kadar kullanıyor ve tekrar olana kadar kullanıyorum.severek bindiğim arabamdan soğudum,konu hakkında teknik tavsiye nekliyorum...

3. oaoh

oaoh Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Allah kurtarsın...

4. efeist

efeist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende aranıza yeni katılan bir matrix kullanıcısıyım ve tabiki amortisörlerden şikayetçiyim.serviste yapmış olduğum mücadele sonucunda klasik olan cevap bu amortisör yapısından kaynaklanıyor cevabını aldım.acaba bu sesten şikayeti olan tüm arkadaşlar fabrika müşteri hiz. şikayet maili yazsak bu konuyla ilgili bir iyileştirme başlatabilirmiyiz.ben ilk olarak bir mail atıcam.birde bu amortisörleri yumaşatıyorlarmış,bu işlemi yapan varmı acaba veya başka markaryla değiştirip sesi kesen arkadaşlar varsa bana yardımcı olurlarsa sevinirim.teşekkürler

5. zerhat77

zerhat77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    emektar elentrama veda ettim ve 2007 matrix aldım kullanana kadar acaba hatamı yapıyorum diye düşündüm ama üç gündür bindiğim araba beni okadar mutlu ettiki anlatamam kalkışlarda biraz ağır kaldığını farkettim ağırlıktan olsa gerek acaba lpg taktırsam sürüş performansı çok etkilenirmi onu merk ediyorum

6. kurtuluş

kurtuluş Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba matrix daşlar, son birkaç problemi okudum ve bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışayım,bilgilerimde göründüğü üzere 2009 team abs kullanıyorum.ilk olarrak dikiz aynasında bir çözüm yok böyle idare etmek icap eder ama mandalı ile oynandığında bir konumda biraz daha iyi gibi, amortisörler maalesef aracın yüksek konumundan dolayı bir alçak aracınki kadar yumuşak olamaz lakin lastik hava basıncını fazla yüksek tutmazsanız ideali 30psi olursa sıkıntı azalır,şanzuman sıkıntısı yaşayan arkadaşa tavsiyem hyundai yol yardım bence en yakın yetkili servise aracınızı götüreceklerdir.genel olarak sevgili arkadaşlar bindiğimiz araç ödediğimiz paradan inanın daha fazlasını vermekte,geçenlerde 5 günlüğüne bir renault symbol e bindim, aklı olan para verip o arabaya binmez bile, bazı arkadaşlarımda aracımın gerçkten çok iyi olduğunu söylemekten kendilerini alıkoyamıyorlar. ha bir de hangi aklı başında olan birisi ford fiesta için 37000 tl öder.bu insanlar bir defa matrix kullanmalı.herkese kazasız sürüşler dilerim.

7. meturhaneri

meturhaneri Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bilgisi olan varsa yazsın lütfen matrixin üretimi durdumu.adana ve tarsus acetenlerine gittiğimde üretimin durduğunu söyledir doğrumudur acaba

8. HyundaiMatrix

HyundaiMatrix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkese merhaba, Bu tartışmayı ben başlatmıştım. Konu almış yürümüş. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifBen Matrix'imle 35 bini devirdim. Verdiğim parayı düşünerek hala ilk aldığım andaki memnuniyetim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifdevam ediyor. Balatalardaki gıcırtı sesini çözdüm. Elentralarda olan Matrixlere takılmayan toka gibi bir parça takınca sorun kalktı. Vitesteki ses ise devirsiz kullanmamdanmış. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gifNede olsa dizeli ilk Matrix de kullandım. Şimdilik bir sorun yok çok şükür. İç dikiz aynası titreme sorununuzu hayretle okudum. Şaşırdım gerçekten. Matrix'imle 180 KM/Hız'ı görmüş birisi olarak iç mekanda en ufak bir konfor değişikliği olmadı. Yani benim arabamın iç/dış dikiz aynalarında hiçbir titreme yok. Bende yok sizde varsa bence servise gidip bir gösterin derim. Arabalar standarttır. Eğer titreme sornu varsa hepsinde olur. Yoksa yoktur. 2011 yılında yaşıyoruz. İç cam titreme olayı olan bir araba satılabilir mi? MAtrix'imde yaşadığım tek sıkıntı orjinal parçaların çok pahalı olması diyebilirim. Hatta en büyük hayal kırıklığım olduğunu söylemeliyim. İzmitte üretildiği için hayal kırıklığım diyorum. Diğer arabaları bilmiyorum. Ama sanırım orjinal parçalar diğer markalarda dapahalı... en azından buna inanarak kendimi öyle avutuyorum. Hepiniz kazasız sürüşler dilerim.

9. ccplus

ccplus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2010 dan sonra üretilmiyor

10. matrix2007

matrix2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamlar...... matrixler için monreo amortisörleri kullanan var mı?

11. HyundaiMatrix

HyundaiMatrix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bir yanlışınız olmasın. şimdi internet sitesine girdim ve sitede hala Matrix detaylı olarak tanıtılıyor. Üretimi durmuş bir araba kurumsal bir firmanın web sitesinde hala tanıtılır mı?

12. efeist

efeist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet arkadaşlar üretimi durdurulmuş.ix 20 yi üretiyorlar.tanıttıkları muhtemelen ellerinde kalan son araçlar. bu arada amortisör sorununu maslakta amortisör tamircisinde yeniden elden geçirterek çözdüm.300 tlye mal oldu ama istiyince oluyormuş.aslında bu faturayı hyundai den tahsil etmek var ama burası türkiye tüketiciyi kim düşünüyorki.herşey satana kadarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

13. moshonis

moshonis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba efeist. Amortisör sorununu nasıl çözdüğünü de bir zahmet yazabilirsen, sanırım pek çok matrix kullanıcısının derdine derman olacaksın. Şimdiden teşekkürler.

14. efeist

efeist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam,tavsiye üzerine atatürk oto sanayi sitesinde namiştain amortisör adındaki servise aracımı götürdüm.şikayetimi ilettikten sonra sorunu hallediceğini memnun kalacağımı anlattı.bunun üzerine yaptırdım.300 tl bir masrafı oldu,şu anda çok memnunum.1 senede garanti veriyor.15 gün oldu bir sıkıntı yok.düşünen arkadaşlar memnun kalacaklar.

15. efeist

efeist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada yaptırmak istiyen arkadaşlar için servis nosu:0212 276 32 32

16. nomad

nomad Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    yapılanlar belgeliyse sana mahkeme yolu açık dava en fazla 2 yıl sürer ama kazanırsın paranı faiziyle alırsın yapacağın en matıklı iş budur

17. kubilaymen78

kubilaymen78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamlar
    arkadaşlar bende yaklaşık 1 senedir matrix sahibiyim.2007 crdi gl modeli abs siz olan.
    herkes zaten çok güzel anlatmış.benımde vitesimde 3 ve 5 . viteslerde zırıltı var .artık elim alıştı tutarak tek elle kullanıyorum.3 defa servise götürdüm geçiştirdiler.forumda bir arkadaşın anlattığı gibi vites gergi halatı sanırım sorun.
    en son servise götürdüğümde halatı değişin dedim ondan olmaz falan dediler gene geçiştirdiler.ama ögrendimki halat deişmek için ön torpidoyu falan söküolarmış çok uğraştırıcı bişi oldugu için servis kaçamak davranıyor.

2. sorunda virajlarda hemen arka taraf savruluyor. tabi bu tip bir arabada normal limitleri zorlamamak lazım.normal kullanımda çok konforlu tam bir aile arabası.

3. lokurtulardan bahseden bir arkadaş var . anadolu kavagından yüşa kalesine çıkan bir yol var bir kısmı eski taş yol. :) oraya bi gidinde lokurtu duyun.arabadaki arkadaşlar sorun oldugunu sandılar.

bunlar ufak tefek sorun olmasına ragmen çok keyifli bir araba .yüksek olması çok güzel.1.5 dizel motor çok güçlü inanın yolda gazladıgınızda diğer arabadakıle r hayretle size bakıyor.

. şimdilik bu kadar ..

Bu Sayfayı Paylaş