Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lastik sesi gibi uğultu

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda predator70 tarafından 22 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. tam1deli

tam1deli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    SÜLEYMAN KESKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB

Eren bey merhaba

aracım lifte kaldırıldı.kontrol edildi ve poryelerde sorun çıkmadı.bendeki ses herhangi bi haşırtı yada metale sürtme gibi bir ses değil.böyle uçak motor fanları calısırya ona benzer bi ugultu.vuuuu diye gelen ses.40 km hızda bu sesi vitesi boşa atıncada duyuyorum.şanzıman yada defransiyel olsa sorunum vites boştada yapması gerekmezmi? sonuçta difransiyel vites boşta oluncada dönüyor.dediğiniz gibi ben kaymak asvaltta bu sesi daha çok duyuyorum.başka asvaltta kuruda mesela biraz daha az duyuyorum.farklılıklar var.difransiyel veya şanzıman olsa bu farklılıklar yola görede fark edermi.

ayrıca ben aracımın şanzımanını indirdim baktılar sorun yok dediler.

2 ön teker bilyası değiştirdim.gene ugultu gecmedi.orta askı bilyası değiştim gene ugultu gecmedi.

4 lastik aldım gene gecmedi.

geriye akslar kalıyor ustalarda bu sesi akslar yapmaz dedi. yardımlarınız için teşekkür ederim.

Taner_G ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. tam1deli

tam1deli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    SÜLEYMAN KESKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    kusura bakmayın.aylardır sorunumu çözemedikçe üzülmekteyim.forumda daha dikkatli olacagım. uyarınız için teşekkürler.

onurforces bunu beğendi.
  3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    büyük ihtimal lastikler, jant kapakları yada gevşeyen kapı çamurluk yalıtım malzemesi vs gibi birşeyden kaynaklı olmalı, bunlarda ciddi bir sorun değil.

4. kadobay

kadobay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    359
    Ad Soyad:
    Kadir Baykal
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    tam da bu aralar benim de böyle bi sıkıntım var.. yaklaşık bir kaç aydır sanki hafiften bilya sesi başladı hissine kapıldım 40-50 km de belirginleşiyor 60 km den sonra biraz daha.. kaymak gibi yolda ses kesiliyor normal yol ve otoban da bile belirgin... arkadan gibi geliyor. Sesi teyit ettirmek için kardeşime de kullandırdım. Bilya sesi dedi, haftaya uzun yola da çıkacam kıllandım. Arka porya oem kodlarını bile hazırladım hadi dedim almadan önce bi tamircime danışayım. Gittim ustanın yanına, dedi ki abi asfalt yanıltır en iyisi rot balanscıda makinayla baktır emin olalım. Götürdüm rot balanscıya, seyyar balans cihazı ile tüm tekerler kontrol edildi rulman sesi duymadık. Lastiklerden yapabilir dedi. Nitekim yaz kış hep kışlık lastik kullanırım, 4 yaşına da bastı, gerçi dişleri hala iyi ama kanaatimce lastik özelliğini kaybetmeye başladı ki öncesinde duymadığım şekilde sanki yeni bozulmaya başlayan rulman sesi gibi hafiften uğultu yapıyo... demem o ki özelliğini kaybetmiş lastiklerden kaynaklanabiliyor

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. erhancakmakk

erhancakmakk Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,263
    Ad Soyad:
    Erhan ÇAKMAK
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence sorun lastikler .. varsa eşinde dostunda aracına uygun jant-lastik kendininkini bir sök,onunkileri tak.

kadobay bunu beğendi.
  6. Emral10

Emral10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    Emral Kaplan
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Rulman Dağılmış Olabilir. Eğer Ses Önlerden Geliyorsa Ön Tarafa Fazla Yük Yapmamanızı Öneririm VE BİR AN EVVEL SERVİSE GİDİP BU SORUNA BAKTIRIN.

7. kadobay

kadobay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    359
    Ad Soyad:
    Kadir Baykal
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    konuya cevap olarak yazdığım yazıyla ilgili olarak... yarın uzun yola çıkacağımdan lastik uğultusundan uzun vadede olumsuz etkilenmemek için dün aracımın dört lastiğini değiştirdim... Daha önceki araçlarımda da sıfır olarak aldığım ve memnun olduğum petlas imperium pt535 serisinden taktırdım. Aracın üzerindeki 2015 üretimi kışlık lastiklerin 2 si diş yönünden iyi 2 si kötüydü ama lastikler sertleşmişti, eskileri 50 tl ye saydırıp 950 tl ye 9 taksitle işi bitirdik. İlk başta rulman sesiymiş gibi gelen sesten eser kalmadı...Üretimi 4318... (ekim-2018)

Roadrunners, ai_torcuk ve erhancakmakk bunu beğendi.
  8. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Poryalardan yapabilir.. Poryadan gelen ses arac hizlandikca artar yavasladikca azalir vuu seklinde duzenli bir ses cikarir..
    Aks bilyalarindan yapabilir.. Porya sesi ile ayni sartlarda ses cikarir..
    Gergi bilyalarindan yapabilir.. Klima gergisi.. Sarj dinamosu gergisi.. Triger gergisi bilyasi gibi fazla gerilmis yada bozulmus ise yine vuuu seklinde ses yapar.. Bu sesi arac hareket etmiyorkende yapar.. Motor devri dustukce azalabilir artabilir.. Yada tam terside olabilir arizanin turune gore..
    Balatalardan yapabilir disklere surten bir balatada ayni sesi cikarabilir.. Bu sesde frene basinca artabilir yada kaybolabilir seklinde olur.. Bir miktar yol gittikden sonra jantlari elle kontrol ederek asiri isinan varsa ondan suphelenilebilir..
    Son olarak davlumbazlardan gelebilir.. Bazen davlumbaz acilir yamulur yada yerinden cikarak tipki bir pervanenin yaptigi gibi hava direnci yaratacak sekilde pozisyon alabilir.. Hizli giderken carpan havanin etkisi ile yine vuu seklinde bir ses cikmasina sebep olabilir ama bu ses arac hizli giderken cikar sadece dalgali bir ses olur carpintili bir ses gibi.. Bunlarin haricinde vuuu sesini yapabilecek baska bir sey neredeyse yoktur aracda.. Lastiklerden gelen ses hangi marka olursa olsun oyle rahatsizlik verecek kadar cok olamaz.. Tabi eger rot ayari asiri bozuk degilse.. O derece bozuksasa arac zaten yolda duzgun gitmez saga sola atar kendini..

9. mbatar

mbatar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    mustafa batar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    İyi akşamlar bende aynı sorun var . Rot balance ta tekerleri dödürdük bişey çıkmadı bi tanıdık tamirciye gittim sağ ön bilye olabilir biraz tuhaf dedi ( aslında çok kızgınım böyle test olur mu ) tam değiştirelim dedim komple porya değişti ama geçmedi . İ 30 oto atik araç bende ki yalnız lastikler michline 4 mevsim 2015 tarihli lsitklerden de olabilir dediler . Ne yapmalıyım bilmiyorum başka bir yere daha götüreceğim yarın bide şöyle bişey fark ettim lifte ben arka tekerleri çevirdiğimde boşta dönmüyordu tam tur dönerken sanki Balat’a DİSK’e sürtüp dönüyordu belli bölge de diske sürtüyor gibiydi

10. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bende de ugultu var ve bende de michelin 4 yillik 4 mevsim lastikler... Galiba lastik sesi...

11. isaslan

isaslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    339
    Ad Soyad:
    ismail aslan
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Yolculuk sonrası jant göbeğinde fazla ısınma varsa, kaliper tamir takımı değişmesi gerekiyor.

12. mbatar

mbatar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    mustafa batar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Araç eşimde işten geldikten sonra kontrol edeceğim ısınma yoksa lastik diyebiliriz o zaman . Bu arada şikayet var sitesini araştırdım michline lastiklerinden çok şikayet var uğultu sesi çok geliyormuş belkide lastikler sıkıntılı

13. mbatar

mbatar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    mustafa batar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ARaca baktım lastik göbeklerinde öyle bariz sıcaklık yoktu 4 ünlüde kontrol ettim Arka disklerde soguktu şimdi nereye odaklanmalıyım birde biryerde okudum Biri de bizim yaşadıklarımızı yaşamış ve sonuca ulaşmış sıkıntı sağ ask mili askı rulmanında çıkmış

14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    frene basılmasa bile tekerlek dönerken fren balatası diske ufak ufak sürter aşınacak yada ısınacak kadar sürtmez. Yalayarak değerek sürter çok hafif hafif. Bu durumda tekerlekleri döndürdüğünüzde çok az ufak bir hışırtı sesi gelebilir eğer diskte ciddi kademelenme çizik warp vs. yoksa bu ses çok rahatsız edecek düzeyde değildir.

Tamamen lastik kaynaklı gelen uğultuyu tespit etmek kolay bunun için farklı zeminlerde sürüş yaparken çıkan ses farklı olur sıcak dökme asfalt ile soğuk mıcırla karıştırılarak döşeme asfaltta aynı ses gelmez sonra parke taşlı zeminde de farklı ses gelir hatta beton zemin kapalı avm otoparkının epoksi boyalı zemininde farklı sesler çıkar bu durumda ses lastik dişlerinin yola çarpmasıyla çıkan sürtünme sesidir

ancak gelen ses her zeminde her çeşit asfaltta hep aynı ve değişmeyen bir ses ise o zaman mekanik çalışan aksamdan şüphelenilebilir. Fren kaliperi ince sac muhafazaları, rulmanlar, balata arasına giren iri toz toprak parçaları vs. ses sebebi olabilir.

Lastikleriniz dişli ise yani dört mevsim yada kışlık lastik ise lastik uğultusu fazla olur yazlık veya kabaklaşan dişi aşınmış lastikler daha az ses yapar. İnce taban lastikler de geniş tabanlı lastiğe göre az ses yapar.

osmzcn ve gokhan06 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş