Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lastik sesi gibi uğultu

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda predator70 tarafından 22 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. mehmedbekir

mehmedbekir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    176
    Ad Soyad:
    bekir korkmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Ticari arac kullananlar haric petlas markanin bizler icin hicbir avantaji yok..cok ses yapiyor cok sert konfor yok.kaliteli bir lastik kullandiktan sonra petlasa gecen herkes hemfikir.sonucta lastik uzun sure kullanilan ve onemli bir parca.bir miktar pahali olmasina karsin iyi bir lastik herzaman avantajlidir.tak tak tak ses gelmesi konusunda ayni sorun ben de vardi.hatta aratirsaniz bulursunuz.kac kere arkadasima goturdum balatalari degistir diye.balatalarin iyi hic gerek yok dedi.en son gecen gun amortisorleri degistirirken kampananin orada biryeri yagladi ses su an icin yok.zaten ara ara oluyor ara ara olmuyordu.bakalim sonuc ne olacak.

Sekoc bunu beğendi.
  2. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    bence arka fren merkezlerinide konturol ettirin derim.

Sekoc bunu beğendi.
  3. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Bu sorunu tak tak sesi icin gecen ay basima geldi balata ve kampanayi elimle zimpara yaptim ve balata spreyi ile yikadim sorum kalmadi . Onden gelen ses icinde araci krikoya kaldirip elle tekerlegi cevir lastik rahat donmesi lazim eger birden yavaslayip surtme sesi geliyorsa porye rulmani bozuktur rulman degisirken poryede degisiyo rulmani ya orjinal alin yada skf veya fag gibi markalardan alin orjinali iljin mi ne oyle birseydi

erenuzel41 ve Sekoc bunu beğendi.
  4. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    arkalara komple poyra değişiyor rulman olmuyor diye biliyorum

Sekoc bunu beğendi.
  5. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Uğultu lastiklerdenmiş arkadaşlar, kaldırıp baktım ses yok. asfaltta giderken kimi yerde az kimi yerde çok olmak üzere uğultu var. dişler yeni ve petlas faktörü sanırım.

Tak tak sesi gelmeye devam ediyor. kampana diskini sökmeye cesaret edemiyorum. sanırım tamirciye göstericem.

6. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Tak tak sesi cogaldi gecer mi acaba diye bekledim. Yarin tamircinin yollari tastan turkusuyle yola cikicam. Umarım abuk sabuk seylerle vakit kaybettirmez degerli ustalarimiz...

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Lastikler almış eline megafonu bağırıyor:D
    Ucuz diye alınıyor bu lastikler ama etikete bakılırsa A sınıf Yakıt değerine sahip olan Michelin lastikten %4 daha fazla yakıyor bir lastiği de 30.000 km kullanacağımızı varsayarsak 100 kmde 8 litre yakan bir arabada 96 litre daha az yakıt harcamak demek bu da aradaki farkı çok çok amorti ediyor. Demem o ki kalitesiz lastik daha pahalıdır. Ayrıca isterse ucuz olsun canımızı emanet ediyoruz, bir de gürültüsünü dinliyoruz

8. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Valla haklısınız pişmanım demek istemiyorum ama Goodyear'ı alsam daha iyiydi sanırım. Petlas 110 TL , Goodyear 130 TL idi. Gaza geldim biraz. adamın kendi arabasında da petlas vardı. hadi yerli malı yurdun malı dedik. kullanıcaz artık.

Frenler içinde bugün iş çıkışında sanayiye gideceğim. malum önümüz bayram . ziyaretler vs. yolda bırakmasın inşallah.

9. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    İlginçtir dün tamirciye gittim frenler sesi kesti.ustayı görünce pıstı. tamirciyle bindik turladık zorladık tık ses yok. herhangi bişey yapılmadı şimdilik. hayırdır inşallah.

10. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Eren bey merhaba
    Benim getzin petlas lastikleri 4 dü de yavaş giderken sanki yirtiliyor lar gibi huşurt huşurt diye ses yapıyorlar belkide anlatamıyorum böyle sanki lastik ciğneniyor gibi yere fazla yapisiyormus gibi ve yol lastiği çiğniyormus gibi üstüne baktığımda 2009 tarihli ama fazla aşınma yok muayeneden yeni geçti lastikci sesi duydu bir anlam veremedi ama değişim önerdi bende foruma bir sorayım dedim cevaplar için şimdiden teşekkürler

Son düzenleme: 5 Kasım 2016
  11. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Açıkçası sorununuzu çözer mi bilemem ama lastiklerinizi değiştirmenizde fayda var 7 yılını doldurmuş lastikleriniz diş derinliği iyi olsa bile zamanla lastik özelliğini kaybetmeye başlar.Biz 5. yılında değiştirdik şuan kısa bir araştırma yaptım ağırlıkla yorumlar 3 veya 4 yıl veriyor lastiklere ömür olarak siz her durumda lastiği ziyadesiyle kullanmışsınız.Şimdi sıcaklıklarda da gözle görülür değişme var bu da lastiği etkileyecektir bence riske girmeden değiştirin lastiklerinizi

mt_44 bunu beğendi.
  12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Abi lastikleri biraz zorla değişmesi gerekip gerekmediğini belli eder, yüksek hızla dönüş yapıldığında bolca dengesiz ve ani kayma varsa, kalkışlarda debriyaj bıraktıktan sonra gaza abanınca kolay patinaja düşme varsa ve tozsuz kuru asfaltta bile abs sert frenlerde sıklıkla devreye giriyorsa lastiğin değişme zamanı gelmiştir.

Görsel olarak lastiklerin dış yüzeyleri kahverengi gri kötü bir renk tonunda ise yanaklarda çatlaklar var ise hava bastıktan sonra bir haftada yada 100km yol yaptıktan sonra 3-4psi basınç kaybı gibi hava çabuk biçimde azalıyorsa lastikleri değiştirmek iyidir

Hışırtı sesi lastiğin karakteristik özelliğinden de kaynaklanabilir veya hava basıncı düşük olabilir ondan da hışırtı yapar.

düzenleme: hışırtı sesi bozulmuş olan toe ayarından da kaynaklanır, toe açısı arabaya yukarıdan baktığımızda lastiklerin dışarıya fazla açık olması yada fazla içe dönük olmasıdır

Son düzenleme: 5 Kasım 2016
    mt_44 ve lostcoast bunu beğendi.
  13. lostcoast

lostcoast Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    147
    Ad Soyad:
    ..
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    benim yarılan lastiklerin unutmazsam yarın fotosunu çekip atayım buraya bildiğiniz rengi b.k rengi gibi :)))

mt_44 bunu beğendi.
  14. voko06

voko06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Volkan Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Kesinlikle lastikten janttan oluyor benimde 16 inç geniş taban taktıgımda uğultu oluyor kalkışlarda yavaş giderken kara jant takınca o uğultu gidiyor yani lastik yada janttan yapıyor

15. Ömer11201120

Ömer11201120 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ömer sürgit
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaslar bendede bu akşam üstüne kadar fena bi ugultu sesi vardı servise götürdüm servis bilyalarda ve araçta birsey olmadığını söyledi evimin yanındaki sanayide başka bir ustaya sordum bi test sürüşü yapalım dedi bindik yolda giderken ses basladi 60kmh dan sonra usta bilyadan dedi dukkana donduk bilyayi degistirdik arabada ne ses kaldi nede herhangi rahatsiz edici bir ses .

16. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Selam arkadaşlar.
    Aracım Era değil ama başlık kirliliği olmaması açısından bu başlıktan devam etmek istedim.
    Aynı sorun benim 1998 model aracımda da başladı. Son bir haftadır 60-70 km/h'de seyrederken arkadan uğultu gelmeye başlıyor. Direksiyon başında olduğum için tam olarak nereden geldiğini anlayamıyorum ama büyük bir ihtimal teker(ler)den geliyor. Viteste, boşta, kontak kapatınca dahi ses gelmeye devam ediyor. Yavaşladıkça ses azalıyor ve kayboluyor. Her gün uzun yol yapıyorum, kısa sürede müdahale edilmemesinin benim için sorun teşkil edip etmeyeceğini öğrenmek için fikirlerinizi bekliyorum.
    İyi günler.

17. Atohan

Atohan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Atalay
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    poryadan ses geliyor. bir keresinde tüm poryaları bozuk pejoya binmiştim normal hızını yapıyordu yani. ama sesi çok artmıştı. ses artacak giderek.

yvz bunu beğendi.
  18. tam1deli

tam1deli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    SÜLEYMAN KESKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Sayın moderatörüm, bu vuuuu sesini bende yaşıyorum.aracım 40 km hıza geldiği zaman sanki fan calısır gibi bi ses.50-60 km den sonra geciyor.Fakat 50-60 km ile giderken vitesi boşa atınca 40 km hıza gelince bu sesi gene duyuyorum.fan sesi gibi vuuu tarzı bi ses.ayrıca 80-90 km hızla giderken trafik lambasına yaklasınca frene basınca vuuuuu sesini duyuyorum.lastiklerim 4 aylık dunlop markası.fakat lastik değişmeden öncede bu sorunu yaşıyordum.o zamanda goodyear vardı üzerinde.aracı ilk aldıgım zaman bu sorunu yaşamadım.sonradan birden cıktı aracımın üzerinde 2014 model good year lastik vardı.yardımcı olursanız sevinirim.

19. cenker_baba

cenker_baba Guest

yönetime bildir ile bize mesaj göndermişsiniz.
    bizler oto sanayi veya servislerinde çalışan kişiler değiliz. aramızda öğretmen , bankacı . grafik işi ile uğraşan muhasebeci mesleklerinde olan kişiler var.
    sorunuzu sordunuz birkaç gün bekleyin cevap gelmez ise kendi sorunuzu yanıtla ile günceldir diye yazın konu üstlere çıksın bunun haricinde yapabileceğim (kendi adıma) bir şey yok bilgisi olanlar görünce cevap yazacaktır lütfen bekleyin.

Asel Kaan Efe ve erenuzel41 bunu beğendi.
  20. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    porya rulmanlarının lifte kaldırılıp lastikler döndürülüp çevrilerek ve sağa sola elle sallanarak kontrol edilmesi lazım rulmanlar bozuksa tekerleği elle çevirince hışırdama uğuldama duyulacaktır, yokuş aşağı uzun mesafe motor kompresyon freni yapıldığı zaman ve acele hızlanmalarda gelen uğultu genellikle diferansiyelden yada şanzımandan gelir ve sesin şiddetine göre bir noktaya kadar problem yaratmaz, fren diskleri ve balatalarda problem varsa frene basıldığı zaman ses kaybolur azalır yada artar frenden gelebilecek sesler genellikle şanzıman motor ve diferansiyelden gelebilecek sesleri elemek için vites boşta iken denenmelidir.

bu belirtiler yoksa lastiklerden olabilir. Lastik hava basınçlarını değiştirip deneyin. Lastik sesi yumuşak ince tondadır diğer mekanik parçalar daha kulak tırmalayan metal sürtme sesi çıkartır.

Sesin kaynağını bulamıyorsanız en garanti iş öncelikle lastik sesini elemek. Gelen sesin lastiktenmi ? yoksa başka bir yerden mi geldiğini anlamaktır. Duyulan ses eğer lastik sesi ise zeminden zemine ses değişir lastik sesi değilse her türlü zeminde bu sesi duyarsınız beton parke stabilize asfalt ve sıcak asfalt ta çıkan lastik sesi farklı şekilde uğultu yapar. Farklı zeminlerdeki benzer hızlarda yine ve sürekli değişmeyen şekilde aynı sesi duyuyorsanız mekanik parçaları incelemek gerekir.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş