Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LASTİK Markaları-Tavsiye ve YORUMLAR

'Getz Forum - Club' forumunda Ogun tarafından 7 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Dogru soyluyrsun erkan abı 4 teker ustunde gıdıyorsun lastıkler guvenılır olmalı bende bu konuda hassasım fakat bu babamın aracı kendısı secer bana danısır karısma hakkım yok gonul ıster yokohama mıchelın falan alalım:)

2. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    şimdiye dek prelli p6000 , goodyear GT3 ve GT2 kullandık
    son eramızada mıchelin energy taktırdık hepsinden üstün ve güzel..

3. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Son şekil;

MICHELIN ENERGY : Fransız üretimleri sessiz ve yumuşak lastik.
    Tek sıkıntı Toprak yol ve ıslak yoldaki zaafları
    Dikkatsiz kullanımda Tel kırabiliyor bilgiside var.

GOODYEAR DURAGRİP : Kaliteli bir lastik.Sessiz, Sedece çab uk
    sertleşiyor.Islak kuru yol t utuşu fena değil.

Debica PASSIO 2 : Aslında gizli kalite gibi.Anlatılanlara göre
    ekonomik ve kaliteli. Tek Sıkıntı Googyear gibi
    çabuk sertleşiyor.

4. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
  5. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    birde bu linkte tüv süd automotive nin altı lastik üzerinde yaptığı testin raporu var
    lastikler
    michelin energy saver, goodyear efficient grip, pirelli p6 cinturato ecoimpact, Continental premiumcontact2,bridgestone turanza er300

http://eu.goodyear.com/tr_tr/images/Report No. 76236753-2_tcm282-57523.pdf

linke tıkladığınızda pdf uzantılı dosya çıkıyor indirip bakabilirsiniz

6. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    En iyi lastik tabiki en yeni lastiktir.En baba markanın lastiği 30.000 den ve ya 3 yıldan sonra kötü duruma düşeceğinden, en dandik lastiğinyenisinden kötüdür.Ama bir de gerçekler var. Arkadaşlar basitçe marka bazında3 sınıf vardır.
    1. sınıftakiler: Dünya markası hatta lastik grubu olanlar ve ürünlerini kendi adıyla çıkaranlar. Örn. bridgestane, Michellin, Goodyear falan.
    2. Sınıftakiler: Daha küçük markalar veya büyük lastik gruplarının bünyesindeki diğer markalar. Örneğin, Fulda, Continental, Dunlop,
    3. sınıftakiler:Büyük markaların daha uygun fiyatlı yan markaları. Örneğin, Sava, Bfgoodrich gibi.

Burada 1. ve 2. sınıf markalar arasında bariz üstünlük ve kalite farkı yoktur. Daha doğrusu modeline göre değişkendir. Zaten performans modeline hatta lastiğin boyutuna göre bile değişir. Öneğin bir markanın A modeli kuru zeminde süperken, B modeli vasat olabilir. Veya aynı markanın A modeli 225/55/16 da çok iyi iken, 195/60/15 de daha kötü olabilir.
    3. sınıf markalar ise genel de kimyasal karışımları biraz daha ucuz olan tiplerdendir. Bu nedenler fiyatları daha uygundurlar.

Eğer senede 10 000 den az yapan bir kişi iseniz veya araba limitlerine yaklaşmayan bir kullanımınız varsa 3. sınıf lastikler yeterlidir. yok araba üzerinden inmem, senede rahat 20 000 im var derseniz veya çok spor ( ve riskli) kullanıyorsanız, 1. veya 2. sınıf lastiklerden model araştırarak lastik seçin derim.

Sert hamur, yumuşak hamur olayına girersek. çok parametre var ama, şunlar söylenebilir. Sert hamurlu lastikler dayanıklı, daha az konforlu fakat daha sportif lastiklerdir. yumuşak hamurlular ise, daha hassas, konforlu, daha az sportif lastiklerdir. Yol tutuş konusunda sert- yumuşak fark etmez. Malzeme özellikleri, desen ve kullanım amacına uygunluk daha önemlidir.

Bir de4 mevsim lastik yerine, yazlık+kışlık lastik kullanın derim. 4 +4 olarak.Lastik sözlüğünde 4 mevsim lastik = bir halta yaramayan milleti kandırmak için yapılmış vasat bir lastik, manasına gelir. kar yağmayan bir memlekette olsanız bile, 7 derecenin altında yazlık lastikleriniz yol tıutuş özelliklerinin çoğunu kaybederler. Kışlık lastikler, yazlıklara ögre daha farklı hamurludur ve soğukta da performans gösterirler.

son olarak en çok kullandığımbazı marka ve modellerden tecrübelerimi aktarırsam:

goodyear GT2: ucuz 4 mevsim lastik (Bknz. bir üst paragraf), sert hamurlu
    Bridgestone B250: uygun fiyatlı fena değil bir lastik. İş görmek için. Aşırı sert değil. 4 mevsim- yazlık arası birşey. Sesli.
    Dunlop Sp Sport 01 : uzun yol lastiği, şehir içerisinde ısınmadan yol tutmaz ama uzun yolda ısınınca diğer lastiklerin tümünden daha iyi yol tutar. Sessiz, tatlı sert yazlık lastik.
    Bridgestone Turanza ER300: Tatlı sert, sesli, hem şehir içi hem şehir dışı iyi yol tutan yazlık lastik.
    Dunlop Winter Sport M3: Yeni iken 4 çerker araç kullanıyorum izlenimi veren, fakat yıllarla birklikte performansını kaybeden kışlık lastik. Sesiz sayılır.

Şu an ne kullanıyorsan derseniz, Petlasın Starmaxx ultrasport modelini kullanıyorum. yumuşak, idare eder bir lastik. Ama yönlendirme hassasiyeti yok, çok belirsiz. Hamurun üzerinde gidiyormuş gibi oluyorsunuz. Sanıyorum deseninden birazda. virajlarda sürücüyü tedirgin ediyor, bırakmayacağı zamanda bile sanki bırakacakmış gibi size aldatıcı bilgi gönderiyor. Niye hala kullanıyorsun diyorsanız. Yerli malı ve ucuz :) biraz daha dikkatli giderim olur biter. Mantık işte bu lastik olayında. Kıralını alsan 3 yıl 30.000 km süren var ve taksimetre işlemeye başlıyor.

Düzenleyen : bsdera

7. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Şu an için yaz lastiği olarak para önemli değil deniyorsa;en iyi 5 seçenek var

1-dunlop sport
    2-Continental sport
    3-good year excelence
    4-Syron race-1
    5-brıgıstone turanza er300

Ama hem iyi hemde hesaplı olsun deniliyorsa:bundada en iyi 5 seçeneği vereyim...

1-Kumho ku31 kh11 ve supra modelleri
    2-marshall matrac serisi kh 35 v.s
    3-toyo proxes serisi
    4-maxxis victra modeli
    5-hankook ventus v12 (en güzellerinden biri)

Benim favorilerim bunlar..........

8. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kesinlikle güzel bir açıklama ve bilgilendirme,

Teşekkürler.

9. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Arkadaşın arabası yolda giderken içinde acayip uğultular ve yol sesleri oluyordu. Geçen Michelin Energi SAWER taktırmış sesten eser kalmamış.

10. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende Debica PASSIO 2 kullanıyorum su anda. aracı ılk aldıgımda almıstım 4 tane o gunden bu gune kadar da enufakbı sorun yasatmadı .
    ilk aracım oldugu ıcınde dıger lastıklere gore daha sert veya daha yumusak , yol tutusu daha kotu dıyemem.ama ıstem dısı olarak sert girdiğim yada frenle karısıkanı manevra yapmak ıstedıgım durumlar da benı hıc uzmedi...

11. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Teşekkürler.

Bu arada Petlasın starmaxx ını fazla kötülemiş gibi yazmışım, rahatsız oldum. Sessiz ve yolu iyi tutan bir lastik, özellkle ıslakta yol tutuşu üst düzeyde. Benim kullandığım model çok V desenli olduğu için biraz yönlendirme hassasiyeti az gibi geliyor bana. Ama tercih edilebilir.

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    getize sadece yazın kullanmak için lastik bakıyorum 14jant..tavsiyelerinizi bekliyorum..

13. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Duragrip ve debica passio2 de ye kadar tamam.

Tek korkum. Debica nın yüksek süratlerde performansı ve virajlarlardaki tepkisi.

Aksi durumda Goodyear Duragrip terciğim olacak sanırım.

14. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hocam bakın yukarda belırttım yuksek hızlarda gayet ıyı zaten goodyear uretımı aynı lastıgı alacaksınız:)

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    GT Radial Var Ogün Abi...Bendekiler GT Radial Süreklide Yük Üstünde Hala Bi Sıkıntı Yok..Benim Tek Sorunum 2 Senede Falan Lastik Eskitmesi Arkası Boş Olduğu İçin Gaza YÜklenince Patinaja Kalıyor Ve Lastiklerimiz Çok Çabuk Aşınıyor..Ama Bir ARaştır Derim Abi GT Radial..

16. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Eşşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürme Ersinim.. dur..

Tam karar sarfhahasındayım .

Az araştırdım, GT yük araçları için ebat var sanırım.

17. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Yunus kardeşimle aynı şeyleri düşünüyoruz.550 km civarı oldu alalı jant lastik yaptık.Arabada baya degişme oldu.İçeri gelen ses azaldı.Islak zeminlerde tutuş arttı.P6000 gibi bi lastikden sonra iyi geldi.
    Düzenleyen : Koruycu

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Serdar bey açıklamalarınızda yada bilgilerinizde yanlış olan kısmılar ağırlıkta madde madde paragraflarda belirtmek isterim.

19. isakberk

isakberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eski bir michelin kullanıcısı olarak,kesinlikle Bridgestone almanı tavsiye ederim,çünkü yanaktan balon verme ve yanaktan kesilme nedeniyle 2 kez yeni lastik almak zorunda kaldım ve en sonundada lastiklerimi,Bridgestone B250 modeli ile yeniledim.Yaklaşık 1 yıldırda Bridgestone kullanıyorum,Michelin'e göre sert bir lastik ama çok dayanıklı ve özellikle ıslak zeminde çok iyi yol tutuyor.Bence pişman olmazsın arkadaşım.

20. msarp

msarp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    muzaffersarp
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    merhaba arkadaşlar; 2002 allegro mda aldığımda üzerindeMICHELIN ENERGY vardı lastikler oldukca iyi diyordum. memnundum.ancak 1 ay önce gaziemir dalçıklarda duramadım çarparak durmuş araçlara bende arkadan çarptım tabi banada arkadan pejo partner çarptı. yağmur yağıyordu lastikler in perforsının iyi olmadığının kanaatine vardım. allahtan tamponlar sağlam hyundai araçlarında. iki tamponla atlattık. pejo nun öntarafı dağıldı radyatör falan kalması çekici ile gitti.

Bu Sayfayı Paylaş