Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kilometre Takıntısı Ve Dizel Araç Hakkında

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda ByPhotographer tarafından 7 Mart 2016 tarihinde açılan konu

1. micomico

micomico Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    112
    Ad Soyad:
    ahmet
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    her zaman söylerim kilometresi yuksek aractan degil bakımsız aractan korkun derim. 2009 tucson sahinbiyim 265.000 kmde. tamamen servis kayıtlı. problemsiz biniyorum. babamdada 2009 sportage var tamamen servis bakımlı 255.000 kmde. babamda sorunsuz biniyor .

2. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Çok dert etmeyin , bizim komşuda sıfır megane aldı 1 sene olmadı araç 5 binde var yok geçen siteye alkollü genç dalmış 3 aracı pressledi mercedes jip ile adamın megane arada kaldı ön arka gitti 15 bin hasar kaydı var şuan sıfır arabasında . Araç 1 ay serviste tamir gördü şuan toplanmış mis gibi kötü araç mı değil . . Kazanın nereden geleceği belli olmuyor oda boyasız olsun diye sıfır aldı ama takmamak lazım temiz bakımlı olsun yeter . Bende 205 binde aldım bu sene başında getzi şuan 209 bini geçtim . araç komple boyalıydı tavanına kadar ama düzgündü parasınıda hakediyordu aldım . ivmelenmeside gayet iyi yani ben memnunum aracımdan . Ufak bir yeri çizilsede sıfırda olsa gider boyatırım , orjinali bozulmasın diye vuruk , çizik , yamuk arabayla gezecek değilizya :)

Murat bunu beğendi.
  3. chib

chib Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Cem Cemil Koç
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Km takıntısı bendede vardır ama yerine göre bana göre ticari maksatla değilde hususi binilen bir araç bana göre senede 15000 yada 20000 km civarında bir km yapıyor buda yaşla orantılı yükseliyor tabi bu km toplamda 5000-10000 az olur çok olur o çok önemli değil bende aracı ticari maksatla kullanmayan bir insanım km ne kadar fazlaysa amortismanda o kadar artıyor.
    Boya konusuna gelincede aracın neresi boyalı olduğuna bakarım kaput bagaj direk ve tavan boyası beni korkutur büyük ve şase ve motor hasarını işaret edebilir buda aracın onarımdan sonra dikiş tutmayabileceğine delalet olabilir yoksa tampon kapı boyası veya değişimi her zaman olabilecek hasarlardır tabi bu benim görüşüm...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Yani şimdi dizel aracın mantığı zaten daha fazla yolu ekonomik olarak katedebilmek sonuç itibari ile fazla km yapan kişiler tercih ediyor dizel araçları , senede 20 bin km dizel araç için normal şuan aracım 209 binde 10 yaşında olduğunu varsayarsak yıllık 21 bin km yol yapmış oluyor :) Boya konusunda benim çok takıntım yok değişen olmadımı çok dert etmiyorum ki aracın fiyatına göre değişir bu durum . piyasa altındaysa dinç duruyorsa boyasını dert etmem açıkcası iyi işçilik varsa

chib bunu beğendi.
  5. MORUK

MORUK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    yavuz gürbüz
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Araç sıfırdır ne yaparsan yap arabada bir türlü çekiç güç olmaz, araç 170 bin km arpası yemi tam verilmiştir, sıfır araca on çeker araba deli fişek gibi çeker...

Yani bazen en tanınmış marka bir tv veya beyaz eşyada sıfır alsanız, ne yazık ki eski eşyaların kalitesini bir türlü tutmaz..

Yani araç km den çok araca satın aldığınız kişiler hor kullanılmış mı bu az çok belli eder, örneğin ben öyle araçlar gördüm ki adam titiz içinde sigara dahi içilmemiş bunu anlamak gerçekten mümkün bırak gerisini? Km veya boya takınıtısı olanlar...

Bu boya takıntı ve km olayı tamamen galerici ve exptrizlerin aralarında çıkardıkları EFSANE haline gelmesi sonucu olaylar bu hale gelmiştir..

HERKES DOKTOR HERKES AVUKAT HERKES BİR NUMARA ARAÇ KONUSUNDA UZMAN OLMUŞ...

micomico ve Murat bunu beğendi.
  6. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bu konu hakkında kısa yazılarım olmuştur.
    Boyalı veya KAZALI veya KM yüksek araç alınır mı?

Benzinli yada DİZEL farketmez. Düzenli bakımları yapılmış. Düzgün kullanılmış , Benzlik yada Dizel araç gözü kapalı alınır.
    bir benzinli araç 300 - 5000 000 km çok rahat yapabildiği gibi bir dizel 500-700 000 km çok rahat yapabilir.

ASIL ilginç olan yüksek km araç düzgün kullanılmış ki O km ye kadar gelebilmiş.

Boya ve parça değişim konusu apayrı bir konu.

Boyasız kazasız araç aldın. yolda giderken , geldi malın biri ARKADAN daldı.
    Tampon stoplar bagaj ve hatta Arka ŞASE gitti!
    Nolcak şimdi?
    Şansım mı diyeceksin, Vurana Öküz mü diyeceksin. YAda AYNI olayın tersini düşün SEN yaptın.
    Önden durmadın daldın.
    Ön farlar tampon ve yan çamurluklar gitti.

Şimdi ORİJİNAL olsun diye YAPTIRMADAN mı dolaşacaksın.?

80 li 90 lı yılarda Eğer aracın kaportasında çürükçarık varsa ORİJİNAL olsada yanına yaklaşılmazdı. İsterse Komple boyalı olsun ama Elden geçmiş ve ŞASE ve D;REKLERDE sorun olmasın YETERDİ.
    Motor, Motor KOMPLE yaptırılsa 1 günlük iştir.

Demem o ki!
    Çizikler içinde i yada EZİK büzük araçla dolaşacağıma TEMİZ işçilikli ve BOYALI araç olsun. Sorun yok.
    Motor konusunda da satıcı AÇIK AÇIK sıkıntıları söylesin. ARKASINDA ANA AVRAD köfrediyorum. Beni bilenler bilir.

Sattığım araçlarda ve şimdiki aracımda Ne var ne yok Tarih, KM değişen parça Orijinal YANSANAYİ ve MARKASI ile KALEM KALEM yazarım.
    Alıcıya da gösteririm.
    Fiyatı öldürmeye mi çalışıyor. Güle güle.

Bazıları vardır Arkasından ADI ile anılır.
    Bazıları vardır ki Arkasından (anasının suçu olmadığı halde ) ANASI ile anılır.

Olmak yada olmamak. işte bütün mesele bu.

Murat, MORUK, Önal ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  7. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bence şuan boşa tartışılıyor bu konu. şuan istanbul trafiğinde 10 araç geziyorsa 9 unda boya vardır 3 4 tanesinde değişen vardır. Sahibindende ilanlara bakın boyasız olarak geçen kaç tane var. benim arabanın tamponları çizik içinde . aldığımda hiçbiri yoktu eski sahibi iki tamponunuda boyatmış tertemizdi ama 1 yılda millet park ederken sürte sürte çizik içinde koydular vaktim olsa bende boyatacam temiz dursun diye . her arabanın piyasada bir ederi var boyasız bir arabanın ederi tabiki daha fazla önemli olan arabanın boya değişen durumunu bilip o durumuna göre ne kadar ettiğini görüp alışverişi yapmaktır. boyasızının piyasası 45 bin tl olan bir arabada komple boyalı olanını 45 e alıyorsanız sizcede saçma değilmi. ben komple boyalı araba almam. airbag açmış büyük kazası olan araba almam. ama örneğin 1 kapısı değişik 3 farklı parçasındada boya olan ve bunları tramerde görebildiğim şekilde tamir edilmiş olan ( yani hasar kaydında göreyim bunları serviste orjinal parça ile tamir olmuş olsun sanayide saçma sapan uydurma parçalarla toplanmış olmasın ) alırım parası mantıklı gelirse sıkıntı yok. ( iş yerimden bir arkadaşım var passata binmek için gitti pertten çıkmış pasat aldı ona görede o mantıklı geldi herkesin kendine göre mantığı var. ben elimdeki para hangi arabanın temizine yetiyorsa onu alırım daha lüks ama leş olmuş arabaya ucuz die bakmam

MORUK bunu beğendi.
  8. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    90 model mitsubishi lancerımı 270 küsür binde aldım, 290 küsür binde sattım. O zaman anladım ki, arabadan biraz anlıyorsan yüksek km dert değil, halen o temizlikte bir lancer arar dururum.

Bize her sevdadan geriye kalan, sadece GALATASARAY...

MORUK bunu beğendi.
  9. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Alırken mi satarken mi?

10. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Bence en büyük sorun arabanın hararet yapıp yapmaması hararet yapan araba düzen tutmuyor ticaride 330.000 km de 1.6 eramız var hala motorun maşallahı var aynı durakta 530.000 km 1.4 era var onun da motoruna anahtar değmedi. Ceratodan önce de 1.5 eram vardı 156.000 km de sattım hiçbir memnuniyetsizliğim yoktu hala saat gibi çalışıyordu. Sadece motorun hararet yapmamış olması ve bakımlarının zamanında yapılmış olması lazım.

Sent from my iPhone using Tapatalk

MORUK bunu beğendi.
  11. MORUK

MORUK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    yavuz gürbüz
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Son 4 arkadaşımızın yorumlarına yürekten katalıyorum, tebrik ederim mantıklı bir kadar tatmin edici net cevap ve yorumlar yapıldı.
    Sen aracını ne kadar dikkatli kullanırsan kullan veya park edilen duran arabaya bile tamponuna bile sürtürüp geçen nice sürücüler var, şöyle etrafımıza bakalım bir çok araç ön ve arka tamponları çizik içinde neden? Sen nekadar dikkat edersen et birileri çıkıp hiç adamın gözünün yaşına bile bakmadan tampona tozunu almak bir yana tamponu sökercesine değdirip gidiyor arkasına bile bakmıyor veya öndeki araç mıcırlı bir yolda ssenin aracına mıcır fırlatmış ön kaportaya veya cama dahi gelebilir kaportada boyada hasar bırakabilir veya camda taş izi bırakabilir.

şimdi ön koputa veya tamponlara lokal boya veya rotuş yapılsa araba satmaya kalktığında şaibeli ve değer kaybedecek...araba çok km yapmış satmaya kalkan yandı demek ki ...

Bence araba alacak kişi aracın bakımı yapılmışmı araç hor kullanılmış mı bunları anlamıyorsa bir bilene götürüp danışabilir...ama iş EXPERTİZ denildiğinde işin boyutu hemen değişiyor millet kız oğlan kız arıyor...

Satın alınacak araç kazası eziği çürüğü değişeni yoksa temiz bakılmışsa km veya lokal boya sorun olmamalı diye düşünüyorum?

12. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben 2 yıl önce dayımın arabasını sattım sıfır almıştı yıllarca bindi 1.6 astra cd idi 2000 model. adama nerde neyi var nerde masrafı var hepsini söyledim. adam ekspertiz yapacam dedi alnımız ak bir şekilde gittik dediğimden farklı tek sorun adım gibi emin olduğum sağ arka kapının altının boyalı olduğuydu.ben boyattım kaportacıya orası macunlanıp boyansın diye ben bıraktım boyanırken gözümle gördüm başka hiçbiryerindede boya yoktu arabanın. bu adamın kaportacısı oraya boyasız dedi boyalı olmayan kaputta boya var dedi :) bende dedimki adama (ustayla 3 lü toplantı hayal edin)

abi ustan çok iyiymiş şıp diye anladı lakin senin ustan sanayide çay demler anca ustalığında 5 para etmez dedim adama. bir bozuldu ki sormayın terslendi ( nerdeyse kavga edecektik )
    alacak adam araya girdi kendi tanıdığı sonuçta dedimki ustalığına güveniyorsan gel yetkili servise gidelim ekspertize kimin dediği çıkarsa diğeri verecek parayı gelemiyorsanda bu sanayide seni çaycı yerine koymam dedim dükkan komşularıda tartışmadan dolayı geldiklerinden gururuna yediremedi gittik servise. 1 saat bekledik servis aynen doğrusunu çıkarttı getirdi. ben haklıyım usta mırın kırın etti biraz fazlada uzatmadı parayı verdi lakin bizim müşteri arabanın amartisötleri değişmesi gerek diye söylediğim ve o haliyle anlaşmaya vardığımız fiyattan amartisör için fiyat kırmak isteyince birde onla kapıştım o ayrı mevzu sıfır araba sanki sattığımız. satmıyorum dedim çıktım aynı adam 2 gün sonra aradı gel notere gidelim dedi yine geldi aldı arabayı.

kaportacı olup bir parçanın boyalı olup olmadığını anlamayanlar var hala . hadi ben anlamıyorum komple boyalı bile olsa zor anlarım mesleğim değil ama bazıları utanılacak şeyler söylüyor ustalık adı altında.

Her meslekte zayıf iş bilmezler var dikkat etmek lazım

13. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    işin özü çok saçmalamışım benim eranın üzerine 15 kağıt buldummu ya sonata ya mondeo 2.0 dize 200 bin km de alacam :)

SaMeTT bunu beğendi.
  14. chib

chib Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Cem Cemil Koç
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Bu arada artık teknolojide gelişti arabanın hasarını fotoğrafladınmı elinde kanıtın oluyor eskiden böylemiydi boya var ama neden ne kadarlık bir hasarın boyası şimdi araç sahipleri için daha kolay çek resmini plakanla karşındaki adamda abuk subuk konuşamıyor satışta...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş