Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Yıllık Bakım Hakkında Danışmak Istiyorum

'İ20 Forum - Club' forumunda acipinarli tarafından 3 Temmuz 2023 tarihinde açılan konu

1. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,391
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    çok özür diliyorum. 5w 30 maxima koyuldu.

Allah tan uygun yağ konulmuş. yazdığınız son zamanlardaki saçmalıklara denk gelmemişim.

2. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    633
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    5-30 yağ anlarım. Markasını bilmem de servisin uygun olmayan yağda diretmesi çok tuhafıma gitti.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    tekrar po koydurmayın aracınıza, kesinlikle iyi bir yağ değil. benim tecrübelerim bu yönde.

onurforces bunu beğendi.
  4. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Hocam az önce yetkili servisten 1850 tl fiyat aldım. Hiç uğraşmayın gidip yetkili serviste değiştirin ücretsiz sunroof bakımı da yapıyorlar :) Ayrıca servis yağ konusunda 10w30 kullanıyor. 2009 model i20 bakımlarında da 10w30 kullanıyordu halen de öyle kullanıyor ama ben shell helix 5w40 alıyorum daha memnunum.

5. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    633
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    fiyatta sıkıntı yok. adamların ısrar ettiği yağ sıkınıtılı. 2000 dese yine servise giderim ama yağ konusunda telefonda ikna edemedim. İkindi gidip konuşacağım eğer tamam derlerse cumartesiye randevu alacağım. yok derlerse malzemeleri alıp sanayiyi gideceğim.

onurforces ve onrgly88 bunu beğendi.
  6. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    633
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Servise gittim öncelikle fiyatı çıkardılar. Yağı sordum 0w-20 dedi. Ben aracıma 5w-30 konmasını istiyorum kitapçıkta öyle yazıyor ve şimdiye kadar öyle kondu dedim. Elimizde 5w-30 var koyarız ama sistemin önerdiği yağ bu sizin araca ve yeni araçlara dedi. Tek sorun benim aracım yeni değil 7 yıllık araç. Birkaç yıllık olsa tamam ama değil 5w-30 istersem koymaz mısınız o yağı dedim. Bizim için sıkıntı yok onu isterseniz onu koyarız dediler. Cumartesi gününe randevuyu aldık bakalım.

Shell helix değil mi yağ dedim. Ondan başka yağ kullanamayız zaten merkez Shell koyun diyor dedi. Orada tek, kesin ve net olarak anlaştık. :)

gokhan06 ve onurforces bunu beğendi.
  7. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    812
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Burası hangi yetkili servis ? Merakımdan ben de soracağım,benimkinde de sizin aracın motorun aynısı var bakalım aynı yağı mı önerecekler.

8. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    633
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Aksaray çağ hyundai. Kırşehir ve Nevşehir de buraya bağlı. Nevşehir'i aradım bizde servis yok satış var. Kırşehir yada aksaray şubelerimize sorun dedi. Kırşehir'i aradım plakanız 68 bizim Aksaray servisimize gidin dedi. Bende normalde oraya gidiyorum ama Kırşehir tarafındayım şu an dedim. Onlar shell helix ultra 5w30 kullanırız. Fabrika bize onu kullanın diyor dedi.

SynysterGates bunu beğendi.
  9. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    633
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Bugün aracımın götürdüm. Servis kaydı alan arkadaş aracınız kaç km'de dedi. 103 bin küsürdü küsüratı aklımda değil dedim. 105 bin bakımı yapılacak dedi. Aman haa perşembe geldim arkadaş 105.000 ve standart bakım çıkıyor size biri 3bin küsür diğeri 1876 tl dedi. Ben 3000 olanı değil normal bakım istiyorum demiştim o da tamam dedi öyle not aldı dedim.

Tamam arkadaşlar ona göre yaparlar dedi. Birde yağı özellikle 5w30 istiyorum dedim. 0w20 daha iyi ve önerilen yağ dedi. Ben kitapçıkta olanı istiyorum eğer o değilse alayım aracımı dedim. İçeriyi aradı anlattı adamlar tamam dedi. Bende tamam dedim. Beni eve bıraktılar araçlarıyla sonra bakım bitince evden aldılar. Ödemeye geçtim 105bin bakımı yapılmış 3000 küsür dedi.

Sabah siz yoktunuz ama sizinle konuştuk biliyorsunuz dedim. Evet diğer arkadaş buraya 105 bin yazmış ona göre yapılmış bakım dedi. Sonra bir dakika ayarlayım dedi. Standart bakımına göre fiyatı 1872 tl ye çekti. Polen filtresi değişmiş o da bizden olsun. Frende hava varmış onu da almış arkadaşlar dedi. Fren aşağıda tutuyordu biraz. O da düzelmiş ama 4 disk ve balata değiştirirseniz iyi olur balata iyi ama diskleri yan sanayi taktırmışsınız sertleşmiş tam randımanlı tutmuyor dedi.

Ben aracı ikinci el aldım ben değişmedim önceki değiştirmiştir o zaman dedim. Aracı aldığımda 72 bindeydi dedim. 65 binde değişmiştir ama serviste değişmemiş dedi. Servise sokan benim zaten adam dışarıda yaptırmış bakımları dedim.

Fiyat aldım 15.000 deyince valla bayram çıkışı bakımdı gezmeydi o kadar yok şuan dedim. Sıkıntı çıkartır mı dedim servisteki usta abi yumuşaklık gitti pedaldaki havayı alınca ama basınca tak diye tutsun dersen değiştir derim ama sorun çıkmaz dedi. Bu seneyi de böyle atlattık bakalım.

Disklere de en kısa sürede bi bakarız. Torna kurtarabilir sökmek lazımmış.

Son düzenleme: 8 Temmuz 2023
    onurforces ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,252
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Daha götürecek balatalara değişim tavsiye ediyorlar gidin sanayide değiştirin illa da değişim istiyorsa

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  11. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    633
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Zaten öyle yapacağım. Freni denedim eskiye göre daha iyi şükür. Önce basıyordum boşluk varmış gibi geliyordu. Fren merkezi kaçırıyor sanırım diye düşünüyordum ama hava varmış. Şimdi daha iyi hemen tepki veriyor.

onurforces bunu beğendi.
  12. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    952
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Bende yarın yetkili servise 90bin bakımına gideceğim. 1.4mpi otomatik 2018. 4.000 tl fiyat verdiler. İlk defa bu kadar pahalı geldi bana.

13. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,252
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Garanti bitiyorsa hiç gitmeyin

Sarıaslan bunu beğendi.
  14. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    812
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    15 bin nedir ya,dışarda toplam maliyetiniz 5 bini aşmaz.4 disk değiştirirken mutlaka 4 balatanızı ve fren hidroliğinizi de değiştirin,en sağlıklısı budur.Eğer mevcut diskleriniz hala idare eder durumdaysa balatalarınızın bitmesini bekleyin,sonra hepsini takım olarak değiştirirsiniz.

acipinarli ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  15. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    952
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Valla öyle yapayım diyorumda piyasa sahte yağdan sahte sarf malzemeden geçilmiyor. Ustalar desen o biçim. Babam geçenlerde symbole bakım yaptırdı sanayide. Bakımdan bir süre sonra araba yolda stop edip kalmış. Yakında bir yer bulmuş çekmişler aracı. Yanlış hatırlamıyorsam enjektörlerin oradan bir yerden yap kaçırmış çok fazla. Kablolara gelmiş kablolar kısa devre yapmış yanmış tüm elektrik tesisatı kaputun içindeki sigorta kutusu filan değişti. Ustanın dediğine göre yanlış yağ koyulmuş. İncemiymiş neymiş o yüzden kaçırmış. Renault’lara sadece elf koyulur bu yağ farklı ve ince demiş adam. İyi ki beyin yanmamış bu kadarıyla kurtarmışsınız demiş. Ne kadar doğru tabi ben bilmiyorum teknik olarak. O yüzden korkuyorum böyle şeylerden. Sonrasında muhatap bulmak zor oluyor.

16. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    633
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Garantisi yok malum ama sanayi 1650 tl, servis 1872 tl fiyat verdi. Sadece polen fitresi dahil değildi ona da 370 tl mi dedi 270 tl mi dedi servis. Neyse o kalsın demiştim. Bakım sonrası gidip sanayiden özel servisten alıp değiştirecektim. Yanlış anlaşılma ile 105bin bakımı yapmışlar polen flitresini vs değiştirmişler neyse değişmiş artık o da bizden olsun hata bizim. Siz 1800'lük bakım istediniz arkadaşlar yanlış yapmış dedi. O da öylece bedavaya gelmiş oldu. Frendeki havayı almışlar, elektronik ve sıvı kontrollerini yapmışlar vs vs.

Bu araçla ilgili aux girişini sökemedim bi. Aux girişi arızalı. USB çalışıyor ama bana aux lazım. Tornavida takıp önden çekmeyi denedim ama olmuyor etrafı zedelenecek. Sökme videosunu bir türlü bulamadım. 2016 i20 aux sökme'yi bilen varsa yardım ederse sevinirim. Yenisini alıp takacağım.
    Sizine 95bin bakımı çıksa bile standart bakım seçip ucuz yaptırın. Yağı ve filtreleri değiştirdikten sonra diğer eksikleri sanayide daha ucuza halledebilirsiniz belki.

17. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,252
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Yazık ya ben parçaları kendim alıyorum yağ filtresini orjinal Mobis alıyorum ustaya işçilik parasi verip değiştiriyorum dışarda en fazla 1500 e cikar

Sarıaslan bunu beğendi.
  18. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    952
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    3.000 tl'ye anlaştık. Garanti bittiği için daha fazla indirim yapabiliyorlarmış.

19. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    vw forumunda birisinin ön balatası bittiği için arıza lambası yanmış, araç uzun yoldayken bu yaşanmış. araç sahibi diyor ki "benim aracım servis bakımlı, servis o balatanın biteceğini bana neden söylemedi. ben nerden aklıma getireyim de kontrol edeyim, meşgul insanım, zaten kontrol etmek için jantın arasından balata görünmüyor."

yani bir sonraki bakım 15bin km sonra yapılacağı için bitmeyen balatayı da değiştirmeyi önermesi bazı müşteriler için gerekli.

bir de bu enflasyon ve asgari ücret durumu sanayide işçilik fiyatlarını çok yükseltti. işini iyi yapan ve kimseyi kazıklamayan ustalar bile 1 saatlik işçilik için 500 lira para istiyor. yetkili serviste işi iyi yapacaklarına kesin kanaat getiriyorsanız bir miktar fazla vermenin faydası olur.

20. Halil Tepe

Halil Tepe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Master_Teknisyen_HVDT
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Yetkili servislerde aracınız için 5-30 yağı kullanılıyor. 0-20 yağ daha yeni model bazı araçlara konuluyor. Yetkili servislerde 0-20 ve 5-30 yağ mevcut.

Bu Sayfayı Paylaş