Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai I20 Veya Hangisi..?

'İ20 Forum - Club' forumunda figo102009 tarafından 25 Haziran 2019 tarihinde açılan konu

1. figo102009

figo102009 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    okan can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    :)

Hocam zaten ilk mesajımda yazdığım özelliklerdeki araçlara 70-75 arası istiyorlar.

Öyle ben de buluyorum. Muhtemelen artık öyle alacağız gibi gözüküyor... :(

sipartacus bunu beğendi.
  2. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    9000 kilometre yol yapacağınızı düşünürsek. Aytemiz'in kendi websitesindeki verileye göre Benzin fiyatı 6.81(İstanbul Anadolu) 7 litre yakacağınızı varsaysak( istanbul içi için çok iyimser bir değer) yılda 630 litre benzin yapar. Bu da 4290 lira anlamına gelir. LPGde +2 litre koyup hesaplarsak 810 litre LPG tüketirsiniz fiyatı da 3.73 TL olarak gözüküyor yine aytemiz'in websitesinde bu da 3020 TL yapıyor. yılda 1200 TL gibi bir tutar yapıyor. Yakıtı 10 litre gibi hesaplarsak benzin için 6129TL yapıyor gazda ise 12 litreden hesapladığımızda 4028 TL yapıyor.Bu sefer aradaki fark 2000 TL'nin üzerine çıkıyor. Ben her 2 durumda da LPG'nin yeterince karlı olduğunu düşünüyorum.

i20-Rio kıyaslamasına gelirsek Kia firmasının büyük hissedarı zaten Hyundai. Araçların altyapısında kullanılan parçaların hemen hemen hepsi aynı. Bi motor parçasında veya süspansiyon parçasında ben çok sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Kozmetik parçalarda tampon,far vs. bir tık daha fazla sorun yaşayabilirsiniz i20 ye kıyasla ama çok da abartılacak bir durum yok bence. 2 araca da bakın donanım olarak görünüş olarak hangisi sizi daha çok tatmin ederse tercihinizi ondan yana kullanın derim. Ben alacak olsam i20'yi tercih ederdim kasasını çok beğeniyorum çok yakışıklı bir araba ama Eramı satıp jump paket i20 de almazdım. 2019 yılında arka camları elektrikli olmayan tüm arabalara nefretle bakıyorum açıkçası.

figo102009 bunu beğendi.
  3. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,161
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Eşimde de i20 style pan var cok memnunuz tavsiye ederim

yesil_09 ve figo102009 bunu beğendi.
  4. gokhan06

gokhan06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    867
    Ad Soyad:
    Gökhan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai genel müdürlüğü arayarak 2018 model yıllı i20 lerin Türkiyedeki bütün bayilerde stok durumunu sorabilirsiniz. Daha uygun olacaktır. Fiyat pazarlığı da daha rahat yapılabiliyor.
    Bence hurda indirimi ile sıfır km 2018 model i20 ye yönelin. Vardır muhakkak bazı bayilerin ellerinde..

figo102009 bunu beğendi.
  5. figo102009

figo102009 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    okan can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Hocam şayet yakıt olayı bütçemi çok çok zorlamazsa LPG taktırmak istemiyorum.
    Ayrıca onun bakımları daha hassas oluyor diyorlar.

Ayrıca Jump paket almayacağım bi nevi kesinleşti. Çünkü arka camların manuel olması çok absürt bir durum...

*** Bir de Opel Corsa'nın 6 ileri şanzımanlı aracı var. Kullanılmış olan 6 ileri şanzıman yapısı yakıt açısından çok fazla iyimser rol oynar mı bilemedim...

Son düzenleme: 26 Haziran 2019
  6. figo102009

figo102009 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    okan can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yaşadığınız yer neresi bilmiyorum ama İstanbul'sa şayet 100 km'deki yakıt değerleriniz nasıl acaba..?

Ayrıca geçen sahibinden'de İstanbul'da ikamet edip Kia Rio aracını satan birisi 100 km'de 7,5 lt değerlerini yakaladığını söylemişti. Hemen hemen aynı platformları kullanan bu araçlarda bu değerler yakalanabiliyorsa sanırım kullanım çok önemli rol oynuyor olsa gerek...

Yahut 6 ileri şanzıman ünitesine sahip Corsa'lar da Style donanıma eşdeğer olduğundan yakıt açısından aklıma gelmiyor değil...

7. figo102009

figo102009 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    okan can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aradım ve hemen hemen 10'u geçkin bayii aradım ve ellerinde Style paket kalmamış durumda. Olanlar ise 92 bin lira istemektedir. 2018 model araç ise hiç kalmamış gözüküyor.

Vaziyet budur :)

Mecburen 2. ele yöneleceğiz gibi...

Acaba 2. el'de 2017, 20-30 bin km'lerdeki araçlar için ideal fiyat aralığı ne olmalı..?

Yani yazdıkları fiyatlar bana çok aşırı gelmektedir.

8. gokhan06

gokhan06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    867
    Ad Soyad:
    Gökhan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Malesef 2. el piyasası da çok arttı. 2017 modeller makyajsız kasa, 2018 den itibaren kasa makyajlandı. 2017 aradığınız için bir parça daha uygun olmalı. 1.4 otomatik style donanım 70 ile 75 bin arası alınabilir diye düşünüyorum.

Bir ilan daha buldum. 2018 yeni kasa 0 km 1.4 otomatik jump donanım plakalı 83.000 tl fiyat vermiş.

figo102009 bunu beğendi.
  9. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Kesinlikle i20 alın, Corsa iyi bir araç ama kesinlikle i20 alirdim. Elimizdeki Micra'ya kiyabilsem eşim için i10 ya da i20 alasim var ama yalıtımı haricinde memnunum.

figo102009 bunu beğendi.
  10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yemişim hava yastığını, ikinci el değerini, yakıtını, donanımını, kia yı alırsanız ilk bakıma gittiğiniz zaman servis fiyatlarını görünce anlarsınız nasıl bir tercih yaptığınızı:) hele kia ile ufak bir sürtmede dikiz aynası falan kırarsanız birde kaskonuz yoksa yine sonuçlarına katlanırsınız:)

Uzun lafın kısası Kia yedek parçası hyundai den epey daha pahalı ve kia servislerinin müşteri memnuniyeti hyundai den daha az, hyundai nin yedek parçası kia ya göre çok daha ucuz

hiç kaza yapmadan kaskolu biçimde bir iki sene binip satacaksanız kia yı alabilirsiniz ama bir ayna kırsanız 1500 lira:). Hyundai alırsanız evladiyelik olur 500-600 liraya bakımı yaptırıp gezersiniz kamyonun altına girseniz tramer 5000 lirayı geçmez.

piyasada i20 modeli rio dan çok daha fazla sayıda yani baskınlığı var, rio daha estetik daha güzel daha donanımlı olabilir bu yüzden eksi yönlerini göz ardı ederek tercih edilebilir.

i20 olursa jump modelini almayın derim en az style ve smart paket vs. olursa iyi olur, öteki türlü jump alırsanız sonradan multimedya taktıracaksınız arka park sensörü taktıracaksınız sonradan masraf ederek güzel hale getirebilirsiniz.

figo102009 bunu beğendi.
  11. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eski bir i20 dizel kullanıcısı olarak i20 den çok memnundum. Ancak iş benzinli otomatiğe gelince 4ileri tam otomatik şanzuman cidden çağ dışı kaldı, hele ki İstanbul trafiğinde Lpg siz binmek can yakar.

Öte yandan 6 ileri tam otomatik Opel Corsa çok samimi bir arkadaşımda vardı, ben beğenmiştim aracı, konforunu ve yakıt tüketimini. Otomatik olması sizin için çok önemliyse Corsa lara yönelin.

Rio dan hiç bahsetmiyorum, B segmenti araçlarda ülkemizde piyasası olan modeller bellidir, Rio bunlardan birisi değil.

figo102009 bunu beğendi.
  12. figo102009

figo102009 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    okan can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    O vakit 2017 model, 20-30 bin km'lerdeki araç için 72-74 lira arasının uygun olduğunu ve gerçek fiyat aralığının bu olduğunu söylüyorsunuz değil mi?

Ayrıca Jump paketin üstte boş olduğuyla alakalı çok yorumlar olunca ben de Style donanıma yönelmiştim.

gokhan06 bunu beğendi.
  13. figo102009

figo102009 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    okan can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Neden öyle keskin bir üslupla "kesinlikle" diyerek Corsa'yı saf dışı bıraktınız :) Çok kötü bir araç mı? Yani 6 ileri kullandıkları için yakıtta belki bir nebze faydası olur diye düşünmüştüm.

Ayrıca hazır elinizde varken Micra nasıl bir araçtır? Özellikle vites yapısı ?

Ama tabii ki ağırlık i20'den yana... Çünkü çok asil bir duruşu var.. )

14. figo102009

figo102009 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    okan can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Değerli yorumunuzdan ötürü çok teşekkür ederim. Dediklerinize kulak asacağım. Önemli hususlara değinmişsiniz. Bu noktada KİA'nın Hyundai'a göre daha lüks takıldığını görmüş oldum :)

Peki size de danışayım;

Hatasız, boyasız, 2017 Style, 20-30 bin km'lerdeki araç için maksimum ne kadar verilmelidir? Pek araçlardan anlamadığım için ve de kısmetse ilk aracım olacağından soruyorum böyle, mazur görün..

*** Ayrıca 6 ileri şanzımanıyla bi nebze de olsa yakıta olumlu katkı sunacağını düşündüğüm Corsa için fikriniz nedir? Bakımı vs çok mu külfetlidir?

15. figo102009

figo102009 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    okan can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Öncelikle çok teşekkür ederim.
    Evet otomatik olması en önemli kriter...

Ben ilk başlarda Corsa'yı düşünmezken 6 ileri şanzımanı var diye ve Enjoy paketinin de dolu olmasından ötürü aklıma girmişti.

Peki sakin kullanımda fazla basmadan i20 için 8-9 lt görmek yine hayal ötesi mi olur ? Çok öyle performans düşünenen birisi değilimdir. Otomatiği sorunsuz olsun kafi..

muhendus bunu beğendi.
  16. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Micra'da CVT şanzıman mevcut, vites olmadığı için kesintisiz bir ivmelenme söz konusu, eşim aracı icin "geri değil ileri kaçırıyor" diyor :) hakikatten şanzıman yapısı gereği ilk kalkışı çok iyi, 1.2lt 3silindir 80bglik bir motor olduğu düşünülürse hele cok çok iyi. Yalıtımı haricinde begenilmeyecek bir araç değil.

Corsa güzel bir araç kesinlikle kotulemiyorum ama i20 çok daha iyi. Hyundai 7yila kadar standart garanti verirken Opel 2yil, dilerseniz parayla uzatabildiginiz bir garantisi mevcut ;)

figo102009 bunu beğendi.
  17. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Corsa mı? bana Corsa deseler koşarak uzaklaşırım oradan:) Corsa i20 nin tekeri olamaz bence, önemli olan 6 ileri yada 4 ileri olması değil otomatik şanzımanın sorunsuz olmasıdır ben şimdiye kadar otomatik vitesi çok sorunsuz olan avrupa üretimi otomobil duymadım az yakıt yakan yakıt cimrisi bir uzakdoğu üretimi otomobil de duymadım hyundai ler biraz yakar ve bu vites sayısı yakıt tüketimine tek başına etki eden birşey değildir, İlla Corsa olacak ise manuel almak daha mantıklı ama otomatik vites olacak ise i20 Corsa dan daha sorunsuzdur i20 nin tavanı 3-4 sene sonra paslanmaz lpg takılırsa subapları erimez vs. Corsa için aynı şeyler geçerli değil

Ne kadar para verileceği konusunda fikrim yok ancak B segmenti otomatik vites birçok otomobil kara borsa gibi sıfır alındıktan sonra değer kaybetmeyip ikinci eli çok fahiş paralara satılıyor ve ikinci el alıp ta uzun süre kullandıktan sonra yine yüksek fiyata satılacağının garantisi de yok. Mesela 2013-2015 model C segmenti honda civic manuel vites FB7 kasa fiyatına satılan 2017 model otomatik style paket i20 ler var:) hatta en düşük baz donanım start paket 2006 model otomatik vites 12000 lira tramer kaydı ile 44750 liraya satılan otomatik getz fiyatına aynı fiyata forumda 44750 liraya satılan 2.4 litre 180hp D segmenti otomatik vites 2006 model hyundai sonata var?????

ben ikinci el otomobil fiyatı konusunda bu millete hiçbirşey diyemiyorum. Alırken ya kazıklanacaksınız ya belalı ama ucuz bir otomobile denk geleceksiniz yada şansınız iyi giderse iyi fiyata iyi otomobil bulabileceksiniz.

figo102009 bunu beğendi.
  18. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Arkadaşıma sordum 1.4 benzinli 6 ileri tam otomatik Corsa sının yakıt tüketimi şehiriçi 7.5 şehirdışı 6 litre dedi ve araçtan gayet memnun. Açıkçası benim düğün telaşı zamanları arabası 4-5 gün de bende durdu, bende hem i20 hem de Clio sahibi olmuş birisi olarak Corsa yı gayet beğenmiştim. Bildiğim kadarıyla da Corsa daki tam otomatik şanzuman Japon Aisin olmalı ve herhangi bir sorunu yok, eski yarı otomatik Easytronic ler gibi değil.

Bence hem i20 hem de Corsa ile test sürüşü yapmadan karar vermeyin.

figo102009 bunu beğendi.
  19. yesil_09

yesil_09 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,186
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Tam 1 sene once 2017 1.4 jump otomatik aldik kardesime bayide tek kalmis 65.500 e 5 ay once brc lpg taltirdik sozde 7000 km gecmeyiz diye dusunmustuk ama oyle olmadi, Aydin da sehirici 8-10 lt arasinda geziyor uzun yolda 6-7 arasinda kullanima gore,style paket elbette daha hos ama o zaman butcemiz ona el vermisti,kia nin parcalari pahalli servisleri guzel opuyor :) hyundai daha uygun ve pazarda daha cok payi var,biz aldiktan sonra kardesimin 2 arkadasi da i20 aldilar bizimkisini begenip,hatta birisi rio sunu satip aldi,eski duzen 4 ileri belki ama saglam sanziman ve zaten vitesi manuel de kullanabilme imkani var,genel olarak gunduz fari,arka camlarin manuel olmasi hiz sabitleyici disinda belirgin ise yarar bir sey yok diye biliyorum ama sonucta zevk meselesi kardesim tek bindigi icin arka camlar cokta onemli degildi bizim icin,sehirici hiz sabitleme zaten kullanilmiyor paramizda jump a yetmiseti :) hiz sabitmele,elektrikli arka camlar sonradan yapilabilir donanimlar,bu acidan da degerlendirebilirsiniz.

figo102009 bunu beğendi.
  20. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,161
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Hocam biz 1 ay önce satmaya karar verdik ve eşimin işyerinde çalışan bir kiside müşteri oldu, 2016 i20 style pan 24 bin kmde otomatik modeli bizim araç ve 72 bin tl teklif etmişti ...
    Biz sıfır araç almaya gittik o sırada hurda indirimi 10 binden 15 bine çıktı çok sevindik fakat bana bir kac gün önce ,hurda benden olmak kaydıyla 2019 style pan otomatik aracı 85 bine bırakmışlardı ve 3 gün sonra gittim araç 93 bin tl olmuş o yüzden satmadık yani 70 75 aralığında temiz birsey bulursunuz gibime geliyor...
    Corsa bizde kullandık ben şahsen içine bile sığamadım birde o cam tavan 2 corsa eder saygılar

figo102009 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş