Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

HGS Kartı Olanlar Kaçak Geçiş Damgası Yiyiyor

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda Dimitri tarafından 25 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    HGS almak için bekliyorumda bekliyorum, 2 defa gittim malesef bitişmiştir yazısı cama yapıştırmışmışlar, ne zaman gelir diye soruyorum bir zamanı yok diyorlar. PTT bu işi üstlenmesi kötü oldu, işin altından kalkamıyorlar.

2. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dün FSM de ilk HGS deneyimini tattım. Ekranda Hızlı geçiş sistemi yazdı. Ses yok seda yok. İnsan bir ses koyar bişi yapar. Gectikmi gecmedik mi belli değil.

Samsung Note II Cihazımdan gönderildi...

3. bonnie

bonnie Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    HGS konusunda açıklama yapayım
    Yaklaşık 2-3 aydır kullanıyorum. Kaçak Geçiş ile ilgili bugüne kadar yaklaşık 9-10 kere uyarı görmüşümdür ilk başta panik yaptım bu gerçek ama sonradan alıştım gönlüm rahat :RpS_laugh:
    İlk gün bende PTT şubesine gittim bana normal geçiş olduğu söylendi.
    Kaçak geçiş uyarısı aldığınızda sıkıntı yapmayın sistem işleyişine göre kaçak geçişlerde plaka üzerinden kontrol yapılıyor eğer sisteme kayıtlı ise normal geçiş üzerinden ücretlendiriliyor. Bu konuda son zamanlarda SMS de göndermeye başladılar.
    Daha farklı bir yol daha var;
    HGS kaçak geçiş sorgulama sayfası
    http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/
    Yukarıdaki sayfa sizin daha çok işinize yarayacaktır
    "Müşteri Hizmetlerine Giriş Yapmak İçin Tıklayınız" yazan yerden sisteme üye olabilirsiniz böylelikle gişe geçişlerinizi ve bakiyenizi görme şansınız olur.
    Aklıma gelmişken sisteme üye olma aşamasında yaklaşık 10-15 gün üye olamadım sonradan hgs@ptt.gov.tr adresine gönderdiğim mesaj ile üyeliğim aktive edildi.
    Kısaca alıştığınızda sistemin çok iyi olduğunu göreceksiniz

4. -OmeR-

-OmeR- Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Ömer Faruk Şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Bende bu yazın yemiştim bir kazık KGS den :D
    Eskişehir nere İstanbul nere diyeceksiniz :D
    İstanbul avrupa yakasında bir işimiz vardı akrabanın KGS sini almıştık ama tek geçişlik para vardı neyse istanbula geldik KGS yi bastık (Shelldi dolum yeri) bi adam yanaştı arabaya abi KGS de para bitmiş ceza keserler dedi bak ben satıyorum al bundan ceza yeme dedi 25 TL ye aldık ve 4 geçişlik para var içinde dedi. Allah razı olsun dedik devam ettik ileride bir kez daha okuttuk meğersem içinde tek geçişlik varmış üstüne üstlük kart 5 tl imiş ee şimdi bir hesap yaparsak;
    kart: 5 tl
    1 geçişlik para var 4, bide hizmet ayağına gelmiş ordanda 8 tl alsa = 17 tl 25 tl nerde 17 tl nerde adama bide allah razı olsun demiştik iyimi :D :D

5. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Arkadaşlar aracım benim adıma kayıtlı değil Kayıtlı oldugu akrabam Ankarada. Hgs kartı almak istiyorum. Ruhsat sahıbınınde kımlıgı gerekıyor yazmıslar. Ben herhangi bir ptt subesine gitsem hgs kartı alabilrimiyim ?

6. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    valla burdaki pttye kaç oldu gidiyorum maalesef almayı başaramadım, birkaç arkadaş 4-5 seferde zorda olsa aldı. her gittiğimizde ya sistem olmuyor, ya çok yoğun oluyorlar, hep bahane bahane...
    ptt bu işi yapamıyor, amacı zaten bu işin kaymağını yeyip topu bankalara atmak, zaten bankalarda başladı, ama ptt milyonla hgs satmış bu arada, nasıl becerdilerse bu sistemle :RpS_mad:

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    gerek yok..hgs etiketini kendi adınıza alıyorsunuz böyle durumlarda..kendi bilgilerinizi yazıyorsunuz, yalnızca ruhsat seri numarası, aracın plakası, arac sınıfı gibi bilgileri bilmeniz gerekiyor.

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şu anda Hgs kartı Avea bayileri ve belirli yakıt istasyonlarıda vermeye başladı, bilginize.

9. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Hurriyet.com'dan alınan bilgiye göre PTT Genel Müdürü Osman Tural yeni hgs sistemini yerinde denetledi.Denetim sırasında Tural bazı açıklamalarda bulundu işte hurriyetin haberi ve Tural'ın açıklamalı.

OTOYOL ve köprülerde kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi’ndeki (HGS) yeni özellikleri anlatan PTT Genel Müdürü Osman Tural, “HGS kartı sahiplerinin kartlarında limit biterse cep telefonu mesajıyla uyarı gönderiyoruz” dedi.

OTOYOL ve köprülerde geçişi sağlayan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) yerine hayata geçirilen Hızlı Geçiş Sistemi’nin (HGS) bir çok özelliği bulunduğunu belirten PTT Genel Müdürü Osman Tural, “HGS kartı sahiplerinin kartlarında limit biterse cep telefonu mesajıyla uyarı gönderiyoruz. ‘Paranız bitti. Yükleme yapın’ diyerek. HGS aldığınızda da en düşük yükleme ücreti 30 TL. Yani Ankara’dan İstanbul’a gidiş-dönüş ücreti kadar” dedi.

SIRAYA GİRİP KART ALDI

Tural, KGS’den HGS’ye geçiş yapmak isteyen vatandaşların karşılaştıkları sorunları ve merak edilen soruları cevapladı. Tural, hem vatandaşla birlikte sıraya girip kartın nasıl alındığını ve değiştirildiğini kontrol etti hem de gişe memurunun koltuğuna oturup örnek satış işlemi yaptı. Tural, KGS’den HGS’ye geçiş sisteminin ayrıntılarını şöyle anlattı:

UYGULAMA NASIL?

“Öncelikle Karayolları Genel Müdürlüğü’nün daha önce satmış olduğu kartların içinde ne kadar para olduğunu bilmemiz lazım. Bunu bilmek için gişelerde bulunan Karayollarının temsilcisi olan görevlilere kartı verip, onun elinde bulunan okuyucuya kartı okutacağız. Makine kartı okuyacak ve kartın içinde ne kadar para olduğu tespit edilecek. KGS’deki o tespit edilen para HGS’ye geçirilecek. Bu kart okuyucu tüm PTT şubelerinde yok. Yalnozca Karayolları Genel Müdürlüğü ile ortak işlem yaptığımız şubelerde var. Daha önceden hangi şubelerde olduğunun ilanını yaptık. Yalnızca köprülerde ve otoyollarda geçiş için HGS satışı ile ilgili yapmış olduğumuz PTT şubelerinde bu okuyucular var. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün elinde bulunan kart okuma sisteminden yararlanmak için böyle bir yola başvurduk.

İKİNCİ YOL UZUN

İşin başka bir çözüm yolu daha var aslında. Tüm PTT şubelerine gittiğiniz de vatandaşların kartlarını alıp, daha sonra bizim onları okuyucu onayına göndermemiz, okuttuktan sonra ne kadar ücret olduğunu tespit edip, ondan sonra vatandaşın HGS’sini yüklemek gibi bir yol daha var. Ama o yol uzun ve meşakkatli bir yol. Vatandaşlarımıza o uygulamayı da yapıyoruz. İstedikleri PTT şubelerini gidip, kartlarını teslim ediyorlar. Ama anında dönüşüm olmuyor.”

Bir hafta içinde alırsa kaçak değil

HGS’si olmadan gişelerden geçenlere de 1 hafta bir süre tanıdıklarını belirten Osman Tural, “Eğer kartı olmadan geçerse sistem ‘kaçak’ demeyecek. Bir hafta içinde gidip kartını
    alıp parasını ödeyecek. Ancak bir hafta içinde kartını almazsa cezai işlem var. Geçiş ücretinin 10 katı miktarda ceza ödemek zorunda kalacak” dedi.

Ziraat ve Vakıfbank OGS iadesi vermiyor

HIZLI Geçiş Sistemi’nin (HGS) uygulamaya girmesi ile Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) kartlarının iptali için son 20 güne girilirken, Otomatik Geçiş Sistemi’nden de (OGS) bir çok kişinin HGS’ye geçmesi bekleniyor. OGS cihaz hizmeti veren 5 bankadan bazıları cihazı depozito ücretini ödeyerek iade alırken bazıları ise ‘cihaz ücreti’ni alarak sattığı için geri almıyor. Ziraat Bankası ve Vakıfbank OGS cihazlarını iade almıyor. Garanti Bankası 60 TL karşılığında, Denizbank’ta ise cihazın alındığı tarihteki ücretten iade alınıyor. İş Bankası’nda ise cihaz, bazı taahhütler verildiğinde ücretsiz alınabildiğinden, cihazın iadesine de gerek kalmıyor.

Satış noktaları

3.336 PTT işyerinden, otoyollarda kurulan 29 PTT işyeri ve 1. 484 PTTMATİK’ten, İş Bankası, Albarakatürk, Garanti Bankası ve TEB şubelerinden.

İşte adım adım uygulama

ÖRNEK işlem yapan Osman Tural, uygulamayı adım adım şöyle anlattı:
    · Akıncılar Gişesi PTT Şubesine geldik. HGS’ye para aktaracağız.
    · KGS kartımı sisteme okuttum içindeki parayı öğrendim.
    · Ne kadar param olduğunun çıktısını aldım.
    · Sonra parayı HGS’ye geçirmek için Karayolları görevlisinin verdiği bir dilekçe formu dolduruyorum.
    · Formda cep telefonu numaramı beyan ediyorum.
    · Çünkü para HGS kartıma yüklendikten sonra cep telefonuma yüklendiğine dair kısa mesaj geliyor.
    · Para aktarma işlemi yaklaşık
    1 ay sürüyor.
    · Vatandaş eğer HGS kartını önceden almışsa KGS kartındaki parayı aktarma işlemi böyle.
    · Eğer vatandaş HGS kartı almamışsa, yine dilekçe doldurup, banka hesap numarasını veriyor ve KGS kartındaki parası isteği banka hesap numarasına aktarılıyor.

Kart varsa ceza yok

HGS kartı olanların ceza yeme şansı olmadığını belirten Osman Tural, şunları anlattı: “Kaçak geçişten dolayı OGS’deki gibi cezalandırılma yok. Normal geçin cezalı de yazsa, cezasız da yazsa, kaçak geçiş gösterse bile biz işlemleri arka planda yaptığımz için kimin ne yaptığını görüyoruz. Plakası elimizde var. Görüntüler çekiliyor. Sistem uyarıyor, ‘Kaçak geçti’ diyerek. Plakayı tarayan sistem bakıyor ve ‘Sen kaçak geçti diyorsun ama bu vatandaşın benim sistemimde HGS kartı var. Kaçak demeyeceğiz. Nereden nereye geçti parasını düşeceğiz. Vatandaşa da bilgisini vereceğiz’ diyor.”
    hurriyet.com

10. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) Artık Yapı Kredide...
    Otoyol ve köprülerde Yapı Kredi HGS’nizi kullanın, gişelerde beklemeden geçin!

Otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan HGS (Hızlı Geçiş Sistemi), kolay, hızlı ve indirimli geçiş yapmayı sağlayan özel bir uygulamadır. Bankamızdan HGS etiketi alarak, HGS’nin fırsatlarından hemen faydalanmaya başlayabilirsiniz.

30 Nisan 2013 tarihine kadar Yapı Kredi’den HGS etiketiniz ücretsiz. Üstelik Yapı Kredi HGS’niz ile otoyol ve köprülerde her 4 geçişinizden biri hediye!

Kampanya detayları için tıklayınız.

Nasıl Başvurabilirsiniz?

Yapı Kredi şubelerine başvurarak HGS etiketinizi anında teslim alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Yapı Kredi HGS alabilmek için Yapı Kredi hesabınız ya da kredi kartınız olması gerekmektedir.

Nasıl Kullanacaksınız?

HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Yapı Kredi HGS ile paralı otoyol ve köprülerde HGS'ye ayrılmış gişelerden aracınızla durmaksızın geçiş yapabilirsiniz. HGS gişesinden geçtiğinizde geçiş ücretinin ödenip ödenmediği HGS gişelerindeki elektronik panelden görülebilmektedir.

Otomatik Yükleme Talimatı Nasıl Vereceksiniz?

Yapı Kredi HGS ürününe otomatik yükleme yapılması için Yapı Kredi kredi kartınızdan ya da Yapı Kredi hesabınızdan talimat verebilirsiniz.
    Yapı Kredi HGS’nizi aldığınız sırada etiketinize yükleme yapmanız, otomatik yükleme talimatı vermeniz, minimum HGS bakiyesi ve otomatik yüklenecek tutarları belirlemeniz gerekmektedir. Bu tutarlar PTT’nin belirlediği miktarların altında olmamalıdır.
    HGS bakiyeniz belirlemiş olduğunuz bakiyenin altına düştüğünde, seçtiğiniz otomatik yükleme tutarı kadar bakiye HGS'nize yüklenir. Böylece HGS bakiyenizi kontrol etmeden rahatça seyahat edebilirsiniz.
    PTT tarafından belirlenmiş olan minimum ilk yükleme tutarı, HGS bakiyesi ve yükleme tutarları aşağıdaki şekildedir.
    http://www.yapikredi.com.tr/tr-TR/bireysel_bankacilik/hgs/hizli_gecis_sistemi.aspx

Otoyol ve köprülerde her 4 geçişinizden biri bedava!
    Otoyol ve köprülerde Yapı Kredi HGS’nizi kullanın, her 4 geçişinizden birini Yapı Kredi ödesin! Üstelik HGS’niz bedava!
    HGS ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Kampanya koşulları:
    Ücretsiz HGS ve 4 geçişten biri bedava kampanyası 30 Nisan 2013 tarihine kadar geçerlidir.
    Kampanyadan yararlanabilmek için HGS’nizi Yapı Kredi şubelerinden almış olmanız ve Yapı Kredi kredi kartınız veya Yapı Kredi hesabınızdan otomatik yükleme talimatı vermiş olmanız gerekmektedir. (Hesap müşterileri kampanyadan yararlanabilmek için Yapı Kredi Bireysel veya KOBİ bankacılığı müşterisi olmalıdır.)
    Sadece onaylı geçişler kampanyaya dahildir. Yüklemeler kampanyaya dahil değildir.
    Bir müşteri bir ay içinde en fazla toplam 25 TL değerinde indirim kazanabilir.
    Kredi kartı aracılığıyla yükleme talimatı vermiş müşterilerin kazandığı indirimler, 28 Ocak-28 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılan geçişler için Mart ayında, Mart ve Nisan aylarında yapılan geçişler için ise bir sonraki ayın 2. haftasında hesap özetlerine yansıtılacaktır.
    Hesap aracılığıyla yükleme talimatı vermiş olan müşterilerin kazandığı indirimler, 28 Ocak-28 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılan geçişler için Mart ayında, Mart ve Nisan aylarında yapılan geçişler için ise bir sonraki ayın 2. haftasında hesaba artı bakiye olarak yansıtılacaktır.
    Bir müşteri en fazla 5 adet HGS sticker’ını ücretsiz olarak alabilir. Bedava HGS kampanyası stoklarla sınırlıdır.
    Yapı Kredi dilediği zaman kampanyaları durdurma ve kampanya koşullarını değiştirme yetkisine sahiptir.
    http://www.yapikredi.com.tr/tr-TR/kampanyalar/hizli_gecis_sistemi/main.aspx

11. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Köprü ve otoyollarda bu yıl başlatılan Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) üyesi olup HGS'den, HGS üyesi olup OGS'den yapılan geçişler hazirandan itibaren cezalı geçiş sayılacak.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) üyesi olup OGS'den yapılan geçişler haziran ayından itibaren cezalı sayılacak

Köprü ve otoyollarda bu yıl başlatılan Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) üyesi olup HGS'den, HGS üyesi olup OGS'den yapılan geçişler hazirandan itibaren cezalı geçiş sayılacak. Bu şekilde yapılan geçişlerde sistemin otomatik olarak var olan OGS hesabından geçiş ücreti aldığını, ceza yazılmadığını belirten yetkililer, hazirandan sonra uygulamanın değişeceğini belirtti. Yani hazirandan sonra yapılan hatalı geçişlerde HGS hesabına normal geçiş ücretinin 11 katı kadar ceza yazılacak. Konu ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yer alan ifade şu şekilde: "Sürücü, İdare tarafından kurulmuş sistemlerde kendisinin kullandığı sisteme ait giriş ve çıkışta bulunan şeritleri, kurallara uygun kullanmak zorundadır. Bu şeritlerin dışındaki çıkış şeritlerinden geçiş yapılması halinde cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir."

Sistemde dile getirilen şikâyetlerden biri de kullanılamaz hale gelen HGS kartlarıyla ilgili. Sürücülerin şikâyetlerinin başında yırtılma ya da ıslanma gibi çeşitli nedenlerle işlevini kaybeden HGS etiketinin içinde bakiyesi olsa bile alacağı yeni etikete en az 30 TL yüklenme mecburiyeti geliyor. Eskiyen HGS etiketleri 5 TL kart tipi etiketler ise 15 TL karşılığında yenileniyor.

Konu ile ilgili Zaman'a açıklama yapan PTT Genel Müdürü Osman Tural ise yenilenen etiketlere eski bakiyenin aktarıldığını yeniden bir ücret yatırılması gerekmediğini söyledi. Eskisinin yerine yeni bir kart alana kadar yapılan geçişlerin mevcut bakiyeden otomatik olarak düştüğünü belirten Tural, "Dolayısıyla bakiye 30 TL'nin altına düşüyor. Sürücülerden istenen ise mevcut bakiyenin alt limite tamamlanmasıdır" bilgisini verdi. HGS hesabı en uzak mesafe tutarı olan 30 TL'nin altına düşünce etiket iptal oluyor. Bu yüzden karttaki bakiyenin bu tutarın altına düşmemesi gerekiyor.

12. omR

omR Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    55
    Ad Soyad:
    ömer i.
    30 tL depozito oluyor galiba, kart şeklinde olanlarda 1.sınıf araçlara verilmiyormuş

Bu Sayfayı Paylaş