Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era mı linea mı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda faruk1907 tarafından 5 Mart 2011 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Turbo Beslemeli Bir Araç 800000 Km Yol Yapmaz Yapsa Bile Çok Nadirdir .....Hemde 1248 Cm3 Hacmindeki Bir Turbo Beslemeli Motor 800000 Km Çok Zor..Bir Kere Turbonun Ömrü 800000 Km Gitmez..Multijetin Turbosu Kötü Bir Turbo Degil Ama Yapamaz.. Km Konusunda Mercedes Ve Uzakdoğu Araçlarına Hiç Bir Araç Yaklaşamaz...
    İsuzu Ticari Araçlarına Milyon Km Garantisi Veriyordu Hangi Firma Milyon Km Garanti Veriyor :)
    Toyotanın Mitsubishinin Araçları Milyon Km Gidiyor... Mitsubishi L300 Le 1.5 Milyon Km Yapan Tanıdıgım Var....
    Alacak Kişi Motor Ömrünü Hiç Göz Önüne Almasın İşin İşine Turbo Besleme Girdimi Motor Ömrü Düz Dizele Göre Daha Azdır.. Ve Motor Hacmi Ne Kadar Küçükse Ve Aşırı Besleme Varsa Ömrü O Kadar Kısa Olur..

Düzenleyen : Ersin Cerrah

2. kamyoncu_axor26

kamyoncu_axor26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence hyundai derim benim aracım da 212.400 civarı şuanda şükür benim aracımada anahtar değmedi motorda üfleme felanda yok accent den şaşma linea bana çok konforsuz geliyo şirket deneyimlerinden yararlanarak söylüyorum ama karar sizin esk. tüm taksiler era linea-albea pek sevmiyo esk. taksicileri ama herkez memnun yakıt yedek parça bakım vb.

3. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    opel vectra 2.0 dtı da ısuzu motorlu eskı nesıl dizel

4. ETiCHeT

ETiCHeT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    NuRi KOÇAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    1-) pardon ama forumda herkesin özendiği şey diye geçmiş genelleme yapmayalım lütfen ben 2000 şahinimde kullandığım için sustalı anahtarı gerek duymuyorum genelleme yapılmazsa sevinirim diğer açıdan herkesin zevki farklıdır..
    2-) fazla söze gerek duymuyorum varsa o fiyata o özellikte araba burada nedren görünmüyo full+full fiyatı26-27 bin olan diye belirttiğiniz buyrun gerçekler www.fiat.com.tr/pages/tr/otomobiller/linea_fiyat.aspx

Düzenleyen : ETiCHeT

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    O Araçta Uzun Süre Gider.. Eski Klasik Dizel - Common Rail Bir Yana Motor Hacmi Büyük..

6. ETiCHeT

ETiCHeT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    NuRi KOÇAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Orjinal motoru ile mi yapıyo o km yi hayret https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

7. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Multijet Fiat'a takılınca kötü, Opel'e takılınca iyi oluyor. Aynı motor arkadaşlar. Marka farklı olunca farklı konuşmayın! Taksiciyiz biz bu işin içindeyiz. İçinizde kaç kişinin ticari taksi plakası, durak bilgisi var. Bunlara göre konuşalım...

8. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşım okuman yazman yok ya da okuduğunu anlamıyorsun. 2009 - 2010 model yazdım. Bu yüzden senin bu mesajını dikkate bile almıyorum sadece gülüyorum :)

9. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Orjinal motorla yapıyor.

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben Opel Demedim .. 1248 cc Lik Multijet Motordan Bahsettim.... Varmı Benim Opel 1.3 Ün O Kadar Gittigini Yazdıgım Yazı..
    Vw Çıkarttı 1.4 Tsi 170 Bg Motor.. 1.4 Motora Bu Kadar Yüklenilmek Ne Demek.. Hemde Çift Aşırı Besleme.. Neden Hala Millet 2.0 Motor Kullanıyor O Zaman.. Ben TSİ Motorlara 150000 Km Ömür Veriyorum 150000 Km Sonra Hepsini Görecem Buradan..
    Olay Fiatın VW Nin Hyundainin Mercedesin Motoru Degil Küçük Hacimli Aşırı Beslemeli Bir Motor.... O Motor 1.8 Olsun 2.0 Olsun O Zaman Tamam Derim Milyon Km Görür Derim..

11. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Herşeyin ötesinde şu mesajımla artık bu tartışmayı bitirmek istiyorum.

2010 Emotion özelliğinde bir Era varsa ve bu özellikteki araba 25-26 bin TL'yse herşeyiyle siz haklısınız derim. Ama yok!

Bir zamanlar Şahin'ler ticari taksideydi. Şimdi de Hyundai Era'lar. Albea'lar. Taksiye düşmüş bir araba için kim lüks diyebilir ki? Kim üst sınıf diyebilir ki?

Taksiye düşmüş araç piyasa arabasıdır. Alınması kolaydır, ucuzdur. Ancak piyasada bir elin parmak sayısı kadar Linea ticari taksi yok. 100 tane Corolla yok. 10 tanePassat yok. 10 taneMercedes yok. 10 tane Fluence yok.200tane Megane yok. Amabinlerce Era,binlerce Albea,binlerce Clio var ve Dacia var.
    Bunlar da B sınıfı araçlar.
    Otocenter'da da ceset kısmında yüzlerce Era ve Albea var. Linea çıkma yok.

Hatta artık Accent'ler Albea'larsatılırken ilan detayına 'taksi çıkması değildir' diye not düşülüyor. Bu da bir detay :)

Fazla söze gerek yok!

12. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF

13. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Opel'de de Fiat'ın kullandığı motorun aynısı var. Sadece turbosu çok az daha devirli dönüyor. Şunu demek istiyorum. Opel olunca harika oluyor, Fiat olunca işe yaramaz oluyor. Halk böyle biliyor. Sen tabi ki Opel'in motorunun aynısının Fiat'ta da olduğunu biliyosundur ama dışardaki adamlar bilmez. Onlar sadece direksiyon tutar usta şoförüm der...

14. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

15. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    doblo 1.3 multıjet motor gerçekten çok küçük turbonun sayesinde yürüyor araba ve bu aracın 20,000 km de turbosu ıslık çalmaya başlıyor.Motor ufak olunca yük turboya biniyor dayanmıyor,şu an bahsettiğim araç 40,000 kmde ve ıslık sesinden arabanın içinde durulmuyor.Bakım maliyetlerinide hesaba katarsak yetkili fiat servisine gittik 40,000 bakımına 480 tl istediler.Yağ yağ filtresi hava ve mazot filtresi başka hiç bir şey yok normal bakım yani....

Eranın hemde 15 binde normal bakımı 180-220 arası tutuyor...E şimdi ben neden 1.3 motor fiat araca bineyemki?Bana ne gibi bir avantajı var?

Fiyat açısındanda bir avantajı yok,ben eranın absli modelini 28500e almışken adamlar actual donanımını şok fiyat 29500 diye satıyorlar,eranın start donanımından bile daha boş bir araç hem 1.3 motor hemde gerçek fiyatıda 35,500 müş...Bu paraya eranın fullünü alır sunroofunu açar gezerim kardeşim.:D

Motor ömrü konusundada era dizel ticari kullanan arkadaşım var 2 gün önce gördüm aracı 5 yıldır kullanıyor araç 562.000 km'deydi daha performansında yakıtında hiç bir şey olmadığını söylüyor.Sadece 380.000 kmde zincirini değiştirmiş o kadar...Yeni accentin dizelini bekliyor oda...

Turboda benim önceki era dizelde (bar basıncı yüksek olan turboydu) 90 bin km de hafiften ıslık başlamıştı,serviste tanıdık vardı garanti bitmeden değişsin diye sipariş vermişti.Yani değişmeseydi o şekliyle belki 150,000 kmye kadar tık demezdi...

Hyundaıler motor yönünden gerçekten çok sağlamdır arkadaşlar...
    Düzenleyen : mmt.88

16. ETiCHeT

ETiCHeT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    NuRi KOÇAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Nedense taksicilerin kullandığı eski markalar bile peynir ekmek gibi satılıyor o zaman cruze da almayalım piyasa arabası nihayetinde demi yada megane https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif çok param var alırkende satarkende zarar edebilirim diyen arkadaşlara hayırlı olsun herkesin arabası kendine göre iyidir kimse sahip olduğu aracın - yönlerinden fiyat konfor v.s kolay kolay bahsetmez o yüzden herkesin zararı karı kendine başlığı açan arkadaşa bunların dışında bi önerim olacak eğer ki ben çok km yaparım aracın parasını amorti edebilirim derseniz dacia öneririm logan v.s niyetim konu dışına çıkmak değil ama önerim bu yönde dacia nın 2. eli zayıftır ama yapılan km ile amörti ederim derseniz bu en doğru karar olacaktır saygılar...

17. ETiCHeT

ETiCHeT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    NuRi KOÇAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Devletin Bakanı bunları söylüyorsa bizim burda boş boş yorum yapmamıza gerek yokhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif Taksicilerin kullanmaması gayet normal..
    iyice okusun herkes lütfen (Linea araba mı..?)https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    Hangi bakan Linea'yı otomobilden saymadı?

Yerli marka yaratılmasının istendiği
    bugünlerde bir bakan yaptığı açıklama ile büyük bir gafa imza attı ve Linea'yı
    otomobilden saymadı. Peki kim bu bakan?

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İtalya’nın Verona şehrinde düzenlenen
    Samoter Makine Fuarı’nda Türkiye'nin yerli marka yaratmasının önemine dikkat
    çekti. Ford Motor Company Başkanı Alan Mulally'yle Hannover'deki CeBIT Fuarı'nda
    görüşen Başbakan Erdoğan'ın ABD'li şirketten Türkiye'de hafif ticari aracın yanı
    sıra binek otomobil üretilmesini istediğini hatırlatan Bakan Ergün, Fiat'a da
    çağrıda bulundu. Fiat’ın Türkiye’de ağırlıklı olarak ticari araç ürettiğini
    belirten Ergün, şunları kaydetti: “Türkiye, Fiat’ın hafif ticari araç merkezi.
    Linea ise Fiat’ın ürün gamı içerisinde otomobilden sayılır mı? Sayılmıyor.
    Otomobilden sayılmaz. Türkiye’de bile fazla bir müşterisi yok. Onu Rusya’ya
    satmaya gayret ediyorlar. Ancak İtalya’da görüyoruz ne modelleri var. İşte bu
    modellerden gelip Türkiye’ye yatırım yapmaları lazım. Bunlardan bir kısmını
    Türkiye’de üretip dünyaya satmalarını istiyoruz. Sadece Doblo’yu Türkiye’de
    üretip dünyaya satmaları kafi değil.”

Düzenleyen : ETiCHeT

18. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Burak bey bakıyorumda yazdıklarınıza fiat fiat fiat diyorsunuz kardeşim burası hyundaı club sen yanlış gelmişsin siz www.fiat.web.tr adresine üye olsanızda buradaki gereksiz tartışmalarda bitse gerçekten iyi olur

Sıfır km arabayla ikinci el arabayı değerlendiriyorsunuz.Lineada 1.6 en düşük boş donanımı 37-38 bin tl sen 25-26 bin lerden bahsediyorsun biz o ikinci el paralarına sıfır orta donanım era1.5 dizel alıyoruz!

O zaman senin mantığına göre konuşayım linea full dizele 41-42 vereceğime 39 bin lira veririm 2.el BMW 3.20 Cİ alırım...Oldumu şimdi....

<TABLE id=tblprice>

<TD =textTXT =#f0f0e3>4K ACTUAL 1.4 FIRE 77 HP
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl00_tdCol1 align=middle width="20%" =#f0f0e3>30,620
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl00_tdCol2 align=middle width="20%" =#f0f0e3>28,822

<TD =textTXT =#f0f0e3>4K ACTUAL 1.4 FIRE 77 HP EURO 5
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl01_tdCol1 align=middle width="20%" =#f0f0e3>30,930
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl01_tdCol2 align=middle width="20%" =#f0f0e3>29,113

<TD =textTXT =#f0f0e3>4K ACTUAL 1.3 MULTIJET 90 HP
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl02_tdCol1 align=middle width="20%" =#f0f0e3>35,410
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl02_tdCol2 align=middle width="20%" =#f0f0e3>29,130

<TD =textTXT =#f0f0e3>4K ACTIVE PLUS 1.4 FIRE 77 HP
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl03_tdCol1 align=middle width="20%" =#f0f0e3>32,890
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl03_tdCol2 align=middle width="20%" =#f0f0e3>30,955

<TD =textTXT =#f0f0e3>4K ACTIVE PLUS 1.4 FIRE 77 HP EURO 5
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl04_tdCol1 align=middle width="20%" =#f0f0e3>33,200
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl04_tdCol2 align=middle width="20%" =#f0f0e3>31,247

<TD =textTXT =#f0f0e3>4K ACTIVE PLUS 1.4 TURBO T-JET 120 HP
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl05_tdCol1 align=middle width="20%" =#f0f0e3>34,910
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl05_tdCol2 align=middle width="20%" =#f0f0e3>32,854

<TD =textTXT =#f0f0e3>4K ACTIVE PLUS 1.3 MULTIJET 90 HP
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl06_tdCol1 align=middle width="20%" =#f0f0e3>37,960
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl06_tdCol2 align=middle width="20%" =#f0f0e3>31,221

<TD =textTXT =#f0f0e3>4K ACTIVE PLUS 1.6 MULTIJET 105 HP
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl07_tdCol1 align=middle width="20%" =#f0f0e3>39,710
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl07_tdCol2 align=middle width="20%" =#f0f0e3>37,366

<TD =textTXT =#f0f0e3>4K DYNAMIC PLUS 1.4 TURBO T-JET 120 HP
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl08_tdCol1 align=middle width="20%" =#f0f0e3>36,930
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl08_tdCol2 align=middle width="20%" =#f0f0e3>34,753

<TD =textTXT =#f0f0e3>4K DYNAMIC PLUS 1.3 MULTIJET 90 HP DUALOGIC
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl09_tdCol1 align=middle width="20%" =#f0f0e3>42,430
    <TD =textTXT id=ctl00_ContentPlaceHolder1_CarFiyat_Repeater1_ctl09_tdCol2 align=middle width="20%" =#f0f0e3>39,916

<TD =textTXT =#f0f0e3>4K DYNAMIC PLUS 1.6 MULTIJET 105 HP
    <TD =textTXT

19. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Kasko fiyatlarına göre arabamı kıyaslanır hey allahım yahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif900 tl 13 taksitmiş bizimkide 600 tl ne olmuş yani,..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Taksi olarakta şöyle bir sokağa çıkın,sadece geçen taksilere bakın era'da 10 tane görürseniz albeadan 1 tane görürsünüz hele ankarada her sokak albea çıkmasıyla dolu "albea al başına bela" diyor taksiciler...
    Düzenleyen : mmt.88

20. ETiCHeT

ETiCHeT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    NuRi KOÇAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Arkadaşım Senin okuman yazman olmadığı gayet ortada ki başlığı açan arkadaş sıfır araçtan bahsediyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif harbi yaa rakadaşın belirttiği gibi fiat fiat fiat yanlış yerdesiniz bencede bu arada boş yorumlara ayıracak boş zamanım yok herkese hayırlı günler Bakanımızın dediklerini dikkate alınız lütfen.. saygılar...

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş