Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era dizel şehir içi yakıt tüketimi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ressamyuva tarafından 4 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    bir iki defa totalden özellikle farklı istasyonlardan aldım. aracımın sesi değişti.artı az falan yaktınıda görmedim.tekrardan opete döndüm. şimdi kır kır sesi azaldı.

2. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    çok isterdim ama benim işim gereği herkesin işi acil.birde elemanım olmadığı için dükkanı kapatıp gidiyorum.bir an evvel dönmem gerekiyor.

3. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    bende normalde günlük 150 km şehir içi yapıyorum.ve şehir dışıda çok gider gelirim.

her aracımda 1-2 defa değil 80-100 defa total almışımdır.Opetle petrol ofiside iyidir ama total içlerinde en iyisidir bence....Ama shell almaktan kaçınıyorum araba mazotu içmeye başlıyor

4. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    tabi deneyiminize saygı duyuyorum.zaten totali denemem de sizin dediğiniz gibi duyduğum içindi.belki bana farklı gelmiş olabilir.

5. secor

secor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tarih 28 ağustos mazot 3.72 20 tl eurodizel ile tam 100 km şehir içi yaptım. yakıt tüketiminden çok memnunum

6. gelibolu11

gelibolu11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bayramda 918 km. yol yaptım 40 lt. mazot yaktım opet ten 3.72 den 150 tl nasılhız 90 ile 120 arası bu arada deneme maksadıyla ( kadranı 220 ye dayadım ) benzinli megan dan sonra mithiş yawwwww yuppppiiii... yorumlarınızı bekliyorum...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

7. ddatron

ddatron Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ARKADAŞLAR BENDE 2007 ERA CRDİ VAR.ARACI 4 AY ÖNCE ALDIM.İLK KEZ UZUN YOL YAPTIM.BAYRAMDA 150 TL İLE 630KM YOL YAPTIM.HIZ 100-110KM ARASINDA .BANA FAZLA YAKIYO GİBİ GELDİ.YAKITI TOTAL DEN ALIYORUM. 3.83 TL DEN ALDIM.ARAÇ FAZLA YAKIYORSA NEDENİ NE OLABİLİR?

Düzenleyen : ddatron

8. yesilkaya23

yesilkaya23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    11 Temmuz 2011 tarihindearabamda 4 yetişkin 1 çocuk ve bagaj dolu, klima daima açık bir şekilde uzun yola çıktım (mazot 3.55tl opet). km ye0,21tl yaktı.gelirken po dan 3,90tl den aldım 0,216tl yaktı. Şuan hesaplarıma göre ş.içi 0,25-0,26tl civarında yakıyor.
    Düzenleyen : yesilkaya23

9. emre027

emre027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ERA ma , Shell den lt si 3870 den 50 lt lik mazot aldım
    toplam 225 km de (şehir içi- dışı karışık ) bitti.
    0,22 krş yapıyor.(klima çoğu zaman kapalı)
    Arkadaşın 1.3 dizel puntosu ile kıyaslayınca çok yakıyor , hatta 2009 honda civic 1.6 benzinli ile denizli izmir şehir içi şehir dışı karışık arkadaşla 0,28 krşyaktığını hesapladık.(klima kapalı , 3 kişi )
    Vala dizel aldım ama klimayı kolay kolay açamıyorum.
    Düzenleyen : emre027

10. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    shellden mazotmu alınır yaa benzınle aynı para nerdeyse

11. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    3880den mazot alıyoruz çok pahalılandı...

Bende şehir içi hiç hesap yapmam ama son hesabım 2 gün önce 100 liralık aldım bugün bitti 360 km yapmışım.Ama tabi benimkisi istisna bu yüzden normal bir veri olarak saymayın.Bende sürekli stop et-çalıştır olarak çok dur kalk yapmaktayım ayrıca arabanın arkasında en az 400 km olur,yokuşlarda o yükle çıkıyorsun tabi şehir içi benim tarzımda bana normal geliyor.7 litre/100 km ...

Normal yüksüz keyfi kullanımda 5,5-6 litre yakıyor araçlarımız.6 litre x 3880 =23 krş yapar bu çok normaldir...

Şehir dışıda 20 kuruş yakmasıda normaldir.

bu yüzden fiat reno veya ford az yakıyor demeyin onlar daha fazla yakyor emin olun herşey kullanıma bağlıdır.
    Düzenleyen : mmt.88

12. Supi

Supi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Metin Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    arkadaşlar benim dizel era, bana cok yakıyormuş gibi geldi. sebebi ne olabilir acaba yardımcı olabilecek varmı? 1 full depo 3,58 den + 150 liralık yakıt 3.72 den 1050 km yol.... ne yapmalıyım...

13. Supi

Supi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Metin Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bu konuda bir fikri olan yokmu?? yardımlarınızı bekliyorum.

14. yesilkaya23

yesilkaya23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    uzun yolda mıbu km yi yaptın. yoksa ş. içi mi?. bende era kullanıcısı olarak sabit hızda giderken deviri 2100 civarında sabit hızla kullanıyorum. Sanada tavsiyem sende devri bu civarda kullanırsan farkı göreciğine inanıyorum.
    Düzenleyen : yesilkaya23

15. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    böyle devam etmelisin...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifYa da bu yakıt çok geliyorsa şu mondıal motorlardan alabilirsin...

16. Supi

Supi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Metin Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    böyle diyorsun ama 0.22 ile 0.27 arası yakıyor diyo millet ben onu göremedim, senin dedigine göre öyle bnirşey yok sen böyle devam et diyorsun.

17. aytunctarakci

aytunctarakci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dün getz imi , 100.00 km de 2006 accent eracdtiile değiştirdim. dizel araç daha önce hiç kullanmadım. dizel de yakıt ekonomisi için sürüştekniği , bakım önerisi, yakıt istasyon önerileriniz varsa paylaşır mısınız?

18. aykaner

aykaner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar kım ne derse desın eralar şehır ıçı cok yakıyor uzun yolda cok aza.
    5 defadır şehır ıçı olcum yapıyorum 100 km de 7 ile 8 litre arası oynuyor.kışın bu 10 lara kadar çıkar dıye dusunuyorum çunku hava şartları ve trafık durumu buyuk etken.bu benım 2.eram eskısıde aynı yakıyordu.bu arada uzun yolda 600 km yı 20 lt mazotla katettım.uzun mesafe aza yakıyor demem de bundan tabıı 90 100 km hızla tuketım bu

19. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

sen 150 lirayla 1050 km yaptım dedin diye öyle yazmıştım....km'de 14 kuruş yaktın diye dedim....

Ama 1 depo + 150 lira demişsin yinemi yanlış anlıyorum bilmiyorum ama eğer böyleyse 1 depo 45 litre + 40 litre =85 litre mazotla eğerki 1050 km yaptıysan ,nasıl kullandığınızıbilmiyorum ama bu değer şehir içinde yapılmışsa normal diyebilirim.Ama şehir dışıysa tabiki normal değil.

Bende şehir içi 400 kg yüklü vaziyette sürekli dur kalk olarak km'de 28 kuruşa yakın yakıyorum çünkü....

kmniz nedir?

20. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

<DIV align=left>
    <DIV align=left>şehir dışı aynı performansa sahip ve bu kadar az yakan araç yok zaten...
    <DIV align=left>
    <DIV align=left>Ama bence şehir içide çok anormal değil yani her araba fazla yakar şehir içinde,ben dediğim gibi iş için kullanıyorum sırtından yük eksik olmuyor bazen 400 kg bazen 650 kg yük oluyor ve şehir içi dur kalk çok aşırı yapıyorum,biraz da yüklenerek kullandığım halde 8 litre yakıyor.Yani sizler eğerki yük atmıyorsanız 8 litre yakmasının mümkünatı yok bence,heleki 10 litreyi kışın ben bile göremezken eğer sizler görürseniz mutlaka aracınızı servise gösterin derim.
    <DIV align=left>
    <DIV align=left>Bu arada aynı kullanımda transporterim 14 litre yakıyordu o yüzden 8 litre bana bu durumda az bile geliyor diyebilirim.İkinci araba olarak 1.6 doblo alıyım diyordum ama vazgeçtim çünkü oda bu kullanımda kesin 11 litre yakacaktır
    <DIV align=left>

Bu Sayfayı Paylaş