Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

dönüşlerde gelen ses

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda mursel_balci tarafından 14 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    arkadaşlar ben sorunumu çözdüm eski bir konu ama arkadaş yeni bir şey sormuş. ben arka amortisörlerimi maysan mando ile değiştirdim. ama sesi yapan amortisörler değil. arkada tandır kollarının bağlı olduğu burçlar sesi yapıyor. bizzat ben gördüm burcun içinde lastik var o lastik yarılıp içten koptuğu zaman özellikle dönüşlerde bazen düz yoldaki tümseklerde filan ses yapıyor.

eğer aracın amortisörleri sağlamsa arka lastiği söküp oradaki 3 tane burca ve birde tandır kolunun bağlı olduğu diğer ucundaki burca baktırmanı tavsiye ederim. bunu arka lastiği söktürmeden de yapabilirsin levye ile hafif esnetme yapınca belli oluyor. ama en iyisi söküp bakınca ortaya çıkıyor. burçlar pahalı değil çifti 10 lira gibi birşeydi sanırım.

2. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Herkese slm aracımın arızası bu konu sanırım.ıkı hafta önce aracımın baskı balatasını değiştirdik.değişme esnasında baya parça sökülüyor sizde bilirsiniz.çırak acaba parçaları takarken yanlışmı yaptı nabtı bilmiyorum ama dün akşam araç ile ilk hareket ederken birazda gaza yüklendiğimde sağa veya sola dönüşlerde çat çat çat diye ses geliyor motor kısmından.benimde aks kafalarımı gitmiş.baskı balatayı değişeli 100 km anca yaptım,arıza değişme esnasında oluşmuş olabilir mi?şimdiden teşekkürler

3. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Güncel

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    çukursuz düz bir yolda direksiyon sağa yada sola dönük iken ses yapıyorsa ses akslardan geliyordur, debriyaj değiştirirken şanzımanı indirmek için sol aksı söküyorlar aksların tekerlek poryasına ve şanzımanla beraber diferansiyele girdiği yıldız biçimli frezeli yerler kullana kullana aşınma izi boşluk ve yer yapıyor onu tekrar takarken aynı noktaya takamazlar boşluklu yerler ile sıkı yerler karışır boşluk olan yerdende sonrasında ses gelebilir yada frezeli yıldız şeklindeki aks ucunun bir iki dişi kırılıp sökerken düşmüş olabilir.

çukur tümsek kasis vs yerlerde ses geliyorsa genellikle süspansiyon ile alakalıdır viraj denge çubuğu burçları amortisör burçları lastikleri yada yay tablası amortisör takozu alt rotil direksiyon rotili gibi yerlerden gelir, araba durduğu yerde tek tarafa doğru direksiyonu çevirince takırtılar geliyorsa amortisör takozu rulmanından gelir accent te bu rulman varmı bilemiyorum, eğer araba durduğu yerde sağa ve sola doğru direksiyon çevirince aralarda takırtı geliyorsa direksiyon rotundan yada alt salıncak rotilinden gelebilir,

ön iki camı açarak duvar kenarlarından yakın geçerek sesi dinleyebilir, sonra düz kaymak gibi bir zeminde sessiz bir yerde direksiyonu tam tur sağa çevirip yavaş şekilde ileri ve geri ilerlemeler yaparak sesi dinleyip sonra direksiyonu tam sola çevirerek bunu tekrarladığınızda akslardan gelip gelmediğini anlayabilirsiniz ön tekerlek direksiyon dönük şekilde ilerlerken tık tık tık lak lak lak diye aynı aralıklarla ses yapar.

youtube ta front axle problem, strut tower problem, shock absorber noise şeklinde ingilizce arama yaptırırsanız global sonuçların videolarına ulaşabilir onları izleyerek sorunun kaynağını kendiniz arabanızda ufak basit testler yaparak bulabilirsiniz bizdeki sanayi ustalarına böyle cins konularda her zaman aldanmayın:)

5. guven019

guven019 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    56
    Ad Soyad:
    Mehmet GÜVEN
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Merhaba benim araba hyundai accent era 1.4 sağ ve sola u dönüşü yaparken (normal dönüşlerde değil) tak tak ses geliyor.Eğer aks lardansa komple mi değişmesi lazım .Orjinali tanesi 750 tl civarında yoksa aks kafası değişse yetiyor mu ve onun fiyatı hakkında bilginiz var mı?

6. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    hocam aksa bağlı körükler var onlar yırtık ve yağlı ise aks yağsız kalmış ve boşluk yapmış oluyor ilk önce o körükler değişip yağlanıyor aksın boşlukları alınıyor ses kesiliyor ilk gereken mudahele bu
    hemen değişmeyin

7. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Konuyu hortlatım.arabam sağa dönüşlerde direksiyondan tıkırtı geliyor sanki boşluk var gibi direksiyonda düzken sıkıntı yok dönüşte var sadece birde sola dönerkende yok sağa dönerken sadece.sizce direksiyon kutusundan mıdır yoksa aks kafasından mıdır ??

lostcoast bunu beğendi.
  8. lostcoast

lostcoast Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    147
    Ad Soyad:
    ..
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    valla arkadaşlar. bende de bir problem var hala devam ediyor...noluyor bu arabaya anlamadım 2 aydır problemi bitmedi..ama inatla satmayacam.. seviyorum çünkü arabamı..

benim aracın problemi özellikle de dönüşlerde yavaşlayıp ikinci viteste gaza yüklenince ön taraftan bir tak diye kerkilerek ses geliyor. bazen bu tak tak diye oluyor.

arkadaşlar nedir bu Allah aşkına ya..

accera bunu beğendi.
  9. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Dreksiyon kutusu olsa sürekli tıkırtı yapardı sadece sağdan yapıyorsa aks başında bir sıkıntı olabilir

Difransiyelde ve aks bağlanyısında sanırım lale diyorlardı boşluk olmuş olabilir. Bu şekilde zorlamayın vurdukça her seferinde daha da zarar verirsiniz.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lostcoast bunu beğendi.
  10. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Salincak burcu yada monoblok burcu olabilir.

umutd07 ve lostcoast bunu beğendi.
  11. accera

accera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    94
    Aynı durum benim araçta da var sadece dönüşlerde değil düz giderkende vites küçültüp gaza bastığında bir yerde boşluk varmış gibi direksiyondanda hissediyorsun bunu bir tık oluyo ama bende çözüm bulamadım alt salıncak Burcu değiştirdim ama aynı hala, monoblok burcu nedir tam olarak?

Sent from my iPhone using Tapatalk

12. guven019

guven019 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    56
    Ad Soyad:
    Mehmet GÜVEN
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    k
    hala baktırmadım körükte yırtık yoksa yağlama yaptırayımmı servise gideceğim haftaya

13. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    ihmal ettiğin sürece yolda kalırsın aks kafasını yer bilgin olsun, direk aks kafalarını değiştirmen gerekli artık baya süre geçmiş ,

14. guven019

guven019 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    56
    Ad Soyad:
    Mehmet GÜVEN
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    teşekkürler verdiğiniz bilgileriniz için

Bu Sayfayı Paylaş