Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dacia Sandero Stepway hakkında görüşleriniz...

'Diğer Markalar' forumunda attkenan33 tarafından 1 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

?

Dacia Sandero Stepway iyimidir?

1. Evet alınır binilir :)

67.9%
  2. Hayır alınmaz binelecek bişey değil :(

32.1%
  1. saliher

saliher Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Salih Er
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Kimin umrunda bilmem ama aracın plastikleri %100 geri dönüşümlüdür. Ben Stepway'i aldığımda aynı gün ikinci el araç alan arkadaşımın arabası elinde patladı ben ise sıfır olduğu için 1000 TL karına sattım. Bazıları 2. el sevmez :)

2. saliher

saliher Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Salih Er
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Stepway 90 beygirdir. Siz Sandero basic test etmişsiniz sanırım. Araç 165 km/h de titremeye başlıyor ama çıkamadığı yokuş yok çünkü torku kuvvetli. Eksikleri ve eksileri çok ama bi BMW değil :)

3. saliher

saliher Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Salih Er
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
  4. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    alacak kişi zaten uzun süre kullanmak için alıcakmış kar zarar olayı söz konusu değil yani. kaldı ki uzun dönemde hyundai daciadan daha iyi değerini korur 1-2 yaşında hyundai alsa en az o dacia kadar garantisi de olur ayrıca..uzun dönem kullanımda dacia'nın hyundai kadar dayanıklı olacağını sanmam bende sıfır araçtan yanayım hep yanlış anlaşılmasın ama sıfır dacia da almam uzun süre kullanıcaksam o motor saatli bomba ne zaman sorun çıkartır şans işi..romenin çöpü gibi geliyor bana dacia hep bütün araçları aynı dümdüz kalıptan basılmış gibi kaportaları vs.

5. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Eniştemde almış ondan sıfır . 7 bin km de dedi memnunmuş söyledigine göre... Bilmiyorum güzel araçlar gibi..

6. aaa

aaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Yalçın Şimşek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Kusura bakmayın arkadaşlar ama, pek çok kişi kıyaslama yaparken sapla samanı karıştırıyor. Stepway'ı karşılaştıracağınız araçlarda öncelikle emsal yapının olması gerekli
    1. Ailecek 5 kişi rahatlıkla sığacak ve aile kullanımı için şık bir görüntüsü olacak
    2. İstendiği an büyük hacimli bagaj kapasitesi olacak (koltuklar yatar ve aracın üstüde kullanılabilir)
    3. İstendiğinde arazide sportif amaçlı kullanılabilecek (yerden yüksek ve arazi şartlarına uygun)
    4. Güçlü ve seri bir motor, aynı zamanda az yakıtlı olacak
    5. Dizel ve sessiz olacak
    Bütün bu saydığım özellikleri taşıyan ve fiyatı Stepway'inkine yakın olan bir araç şahsen çok aradım ama bulamadım ben. Bu tip araçlar 50.000 TL'dan aşağı değil.
    Ayrıca bazı arkadaşlar mjet motorların yerin tutmaz vs diye yine tamamen bilmeden konuşuyor, Stepway'le 1500 devir 5. vitesle rampa yukarı hiç zorlanmadan çıkılabiliyor ve hatta rampada hız dahi yükseltebiliyorsunuz.
    Yine bazıları bilip bilmeden 90bg lik Stepway'de 65bg motor olduğunu sallamışlar. Aracın ruhsatında 65kw yazar bg yazmaz. Bir zahmet kw nin bg e çevrimini öğrensinler, ondan sonra bilerek yazsınlar. Mjet diye bahsedilen fiat'ın mjet motoru ise onun test sürüşünü de yaptım, performansı kesinlikle Stepway'in eline su dahi dökemez.
    Pek çok araç kullandım, samimi olarak söylüyorum Stepway kadar sevmedim.
    Kesinlikle önereceğim bir araç Stepway.

7. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    İlk Mesajınızı Tanışma Bölümüne Açıp Kendinizi Tanıtınız ...

8. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    oncelikle arkadasim kimse kimsenin aracina camur falan atmiyor. Soyle demissin bg ile kw ogrenin diye bg ile kw arasindaki farki cok ii biliyorum.
    Bu arada asil sen kullandigin araci bilmiyorsun.
    Cunku tum dci motorlar meganlarda dahil hepsi 1.5 dci 8 valve yani eski tip motor.ve hepsi triger kayisli ve torklari 16 valve olan denk araclardan cok dusuk.
    Ornegin yine ayni seyi tekrar yazicam.
    1.5 dci 65 bg (50 kw) 8 v eski tip 160 nwt tork
    1.5 dci 70 bg asinda 65 bg ama yersen
    1.5 dci 90 bg (66 kw) 8 valve 200 tork.
    1.5 dci 100 bg 8 valve ..... V.s
    bu araclrin tumu ayni motor sadece turbo basinci ve yazili farklidir.
    Demissin ki 1500 devirde 5 vites iyi gidiyor.
    Evet gider cunku 8 valve motorlar dusuk devirde 16 valve araclardan daha ii tork uretir .ama devir yukseldikce gucunu daha cabuk kaybeder . Yani 3000 devirde tork artik bitmistir....
    Ben daha once cok dci , mjt ve crdi motor aracta kullandim. Sana cok rahat bi sekilde sunu soyliyeyim.
    Crdi ve mjt motorlar dci den cok ustun dur her bakimdan .en azindan 2 motorda triger zincirli ,16 valve ve daha verimli daha performansli motorlardir.
    Dci sadece dusuk devirde daha ekonomik ve seridir. Saygilar.....

9. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Görünen Köy Klavuz İstemez

10. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    komik bir mesaj olmuş bu yine de cevap verelim;
    1. şık olucak demişsiniz dacia'nın neresi şık acaba hatları dümdüz ve keskin çünkü maliyeti düşürmek için ince ayrıntılı şekillendirmeden kaçınıyorlar bütün arabaları aynı şekilde bu yüzden zaten.. içleri de aynı hepsinin fi tarihinden kalma bir dizayn broadway den farkı yok pek fazla..
    2.piyasadaki bütün araçlarda olan şeyler bunlar
    3.bu araçla nasıl bir araziye girmeyi düşünüyosunuz en ufak bir yerde kalır zaten 2 cm yükseltmişler aracı yediriyorlar millete arazi diye:RpS_lol:
    4.güçlü seri ekonomik motor; güçsüz bir motor yukarda cevabı verilmiş seri falan alakası yok crdi kullanmamışsınız belli ekonomik olduğu doğru çünkü motorun taşıyacağı bişey yok
    5.sessiz derken???

beğenmediğiniz multijet dci'ı dayanıklılık ekonomi olarak katlar, performansta da aşağı kalmaz zaten 1.3multijet daha güçlü 1.5dci dan.. bence hiç karşılaştırmayın crdi ve ye multijetle...

11. aaa

aaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Yalçın Şimşek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Dimitri, Hakan84 ve fnr39
    Can kardeşlerim benim, siz yazdığım mesajın özünü hem anlamak istememişsiniz, hem de iyi okumamış bazılarınız. Özünde benim demek istediğim elmayla armut kıyaslanıyor diyorum olay bu, siz gitmiş içeriğe takılmışsınız. Korkmayın sizin aracınızı kötülemek gibi bir niyetim yok, sizin malınız size kardeşim. 1.3Mjet'in test sürüşünü yaptım demişim ve ona göre kıyaslamışım zaten, bu bir. Ha Fiorino'nun dışında farklı bir Mjet motor varsa onu bilemem ama benim bildiğim kadarıyla o motorun patenti Fiat'da. Arazi aracı dememişim, arazi şartlarına uygun demişim bu iki. Hiç biriniz emsal bir araç gösteremiş bu üç. Şık görünüm göreceli bir kavram, herkes şık bulmayabilir, ona bir diyeceğim yok. Ama işyerimde gören arkadaşlarımın hepside emin olun "daciamı oooo" demekten kendilerini alamadılar. Ha aracın eksileri yokmu var elbette, konforu zayıf, dayanıklılığını bilemiyorum, belki üç ay sonra dökülmeye başlayacak, onuda ileride göreceğim.
    Ön yargıları kırmak zordur. Bu nedenle boş konuşanla boş konuşmayan belli olsun diye bir tek şey önereceğim; Dimitri, Hakan84 ve fnr39 kardeşler (tabirimi maruz görün, üçünüzde benim yarı yaşımdasınız), Stepway'e 4 kişi alıp (benimle 5) istediğiniz bir gün İstanbul ve çevdesi tura çıkayım. Hanginiz isterse birinizde kendi otomobiline ya da şu Mjetlerden birine üç kişi alıp bana takılsın. Ben turu tamamladıktan yarım saat sonrasına kadar sizde tamamlarsanız aracımın devrini bedava size devredeyim. Bakın beni geçin filan demiyorum, sadece sağ salim turu tamamlayın yeter. Tamamlayamazsanız ben sizin aracı alırım yalnız ona göre. Haydi biz bırakalım araçlar konuşsun, kim haklı şu forumdaki herkes görsün. Bu arada küçük bir hatırlatma okeyleyen olursa bence yanında mutlaka çekici numarası bulundursun:RpS_lol:

12. gokhan46

gokhan46 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    arkadaşlar benim mantığımda her zaman 0 km den yana.20 sene önce reno 9 lar içinde beş para etmez diyorlardı ama hala en çok prim yapan araç.

13. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    emsal istiyosanız getz mesela biraz ağır kaçabilir gerçi karşılaştırmak ama kusura bakmayın.. o fiyata 1-2 yaşında getz alırım hem daha iyi hemde garantisi olan bir araç..ama dacia araziye uygun diyosanız o getzin onun gidebildiği her yere gidebileceğinin garantisini veririm..sizin araçlarınız dökülür benim peşimden gelince diyorsunuz benim araç 25binde patates tarlası gibi yollarda kullanılıyor sürekli daha ne rot ne balans hiç bişey görmedi ama dacia ile aynı altyapıyı kullanan araçlar 10bini görürse bayram ediyor dacia hyundaiden daha dayanıklı demek pek gerçekçi olmaz herşey ortada zaten yanlış anlamazsanız size önerim iyi bir ön takım ustası ve motor özellikle turbodan anlayan bir usta bulun varsa da onunla iyi geçinin uzun süre bu aracı kullanacaksanız ihtiyacınız olacak çünkü.. forumda yarış vs konuşmak yasak ayrıca kuralları bi okumanızı tavsiye ederim

14. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Forum Kurallarını Okumamışsınız Bu Belli Ve Okumamakta Israrlısınız -
    Cevreniz Dacia mı Ooo Demiş Ağızlarına Reklam Bulaşmıştır Mutlaka -
    Cevremde 2 Adet Bu Araçtan Var Bi Heyecanla Aldılar 30 Kusur Bir Paraya Alındı Nerden Aldık Diyorlar ( Biri Hyundai Matrix Kullanıcısı Diğeri Suzuki Sx4 ) Uzun Lafın Kısası Parasını Hak Etmeyen Bir Araç

15. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Altyapı olarak hepsi common-rail motorlardır.Dci motor sadece az yakar diğerlerinden başka bir üstünlüğü yoktur.Ses bakımından CRDİ>MJET>DCI olarak sıralanabilir.Dacialar hesaplı aile araçlarıdır ama kendilerini sürekli geliştiren Hyundai ve Fiat firmalarıyla karşılaştırılması doğru değil..

16. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Amaca bakmak lazım. Görüntüde sandero stepway, evet yayla tarzı yollar için iyi bir seçenek olabilir gibi duruyor. Bu tarz araçların öncüsü olarak vw polo crossoveri da gösterebiliriz. Fazla da bir alternatif yok bu segmentte....

Ancak bütçe biraz daha genişletebilirse, ya da az km li bir ikinci el düşünülürse duster daha mantıklı bir çözüm kanaatindeyim...

Dacia araçlar Renault parçaları ve motoru kullandığı için yedek parça servis konusunda sıkıntı yaratmaz. dizel motor ise az tüketmesi ile efsanedir. Ancak iç mekan kalitesi bana ciddi düşük geliyor. Ergonomik problemler de yok değil. (cam açma butonlarının yeri gibi) 5 sene sonra iç mekanları nasıl olur neresinden ne ses gelir bilinmez. Bendeki Megane bile (ki 0 dan beri bizde) içindeki plasitğin her yerinden zırıltı yapıyor. Bir gün delirip komple ön paneli sökmekten korkuyorum. Dacia nın Reno nun alt markası olduğunu düşünürsek iç mekan kalitesi ciddi bir soru işareti......

Ancak yedek parça, az tüketim....vs gibi detayları düşünürsek de bir kalemde çöpe atılacak bir alternatif değil. Özellikle de Duster için

17. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Anketi İşaretlemedim Sadece Araç İle İlgili Fikirlerimi Söyleyim.
    -Çok Konforlu Bir Araç Değil
    -Malzemesi Çok İyi Değil.(kapı kolları, aynalar, özellikle silecek kısmının ordaki plastik aksam.
    -Biraz Hantal Bir Araç.
    NOT: Alınabilirmi. Ben Eğerki Yüksek bir araç istiyorsam bütcemde sınırlıysa, gerektiği gibi kullanacaksam. Ayağımı yerden kessin konfor benim için ikinci plan dersem tabiki alırım. Herkes ayağını yorganına göre uzatmak zorunda bunuda düşünmek gerek. Çok kötü bir araç değil piyasası tutulan bir araç ve kullanan arkadaslarımda memnunlar.

Bu Sayfayı Paylaş