Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Cezayıda Yedik!

'Sohbet' forumunda TuracENGIN tarafından 12 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    8 veya 12 silindirli bir aracın egsozunu dinledinizmi bilmiyorum ama o ceza kesilen 1.6 motorlu araçların egsozunu manifoldan itibaren düz boru yapsanız o kadar ses alamazsınız ... Aracı bağlayamaz , diyorum ya işi bilmek gerekir ... İtiraz edilseydi , zabıta çağrılırdı ve desibel ölçüm cihazı ile egsoz sesi ölçülürdü , cezasıda çevreye rahatsızlık vermek olurdu ... egsoz gürültüsü yasal desibelin üzerinde ise ceza kesilir , egsoz onarımı istenir ve araç muayneye yollanırdı ...
    Cam filmimi çizecek memuru başka bir memur tarafından hakkında zabıt tutturur ve aracıma hasar verdiği için şikayetçi olurdum ... eğerki devresi tutanak tutmaz ise 155i arayıp şikayetçi olurdum ve bağımsız ekip isteyip her iki memur için yasal işlem başlatırdım ...
    Kanun bu ...

2. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Konunun başından beri fabrika çıkışa bişi yapamazlar diyorum, okumadınız mı acaba ?

3. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Sonuç olarak motorda olsa eksoz da olsa gürültü kirliliği yaratıyor mu yaratmıyor mu?

4. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Evet okudum... Bilemiyorum farkındamısınız konuyu açan benim zaten... Fakat sorun burada işte...
    Arabama çelik tampon taktım gittim birine çarptım çelik tampondan ceza yedim... WOSWOS la gittim birine çarptım sadece çarptığım için ceza yedim... Sonuç... ÇLEİK TAMPON İLE BİRİLERİNE ZARAR VERİLDİ... savaşılması gereken sorun bu... ayrımcılık...!

5. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bir çok büyük motorlu araca bindim ama hiçbirinin eksozu ötmüyor. Süper spor araçlarda bile aracı pist ya da spor moda almadığınız zaman sadece motor homurdaması geliyor. 1.6 motoru geçtim 1.2 motora düz boru yapın isterseniz 2.000 devirden sonra ne oluyo görelim. İşi bilip bilmemekle alakası yok, o polis aracı bağlıcam derse hiçbir şansı yok bağlar. İstediğinizi yapın. Zabıt olayını da tutun. Cam filmi koyuysa ve ruhsata işli değilse tüvtürk muayenesinden geçmiyor zaten, zabıt da tutturun istediğiniz kadar.

6. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu off road araçları muayneden geçebiliyor ... polis kontoründende geçebiliyor ... Arazideyiz.com'a girerseniz 1000 aracın 900'ünde demir tampon olduğunu görürsünüz ... daha ceza kesilen yok ... tüv onaylı ve gümrükten geçebilen aksesuarlar bunlar ... tabi burada imal edilenleride var ... ama ceza kanununda demir tampon diye birşey yok ...
    Şöyle ceza kesilebilir , olası bir kazada yaralanan veya ölen olursa , size karşı dava açılırsa incelemeye girerse aracınız ... ve gerçekten demir tampondan karşı tarafa hasar vermişseniz tampon incelemeye alınır ... ve onaysız markasız bir tampon ise ceza yersiniz ...

7. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Motorla eksoz sesinin bence en ufak bi alakası yok ve hayır bence motor sesi gürültü kirliliği yaratmıyor. Ha o aracın motoru gürültü kirliliği yaratıyorsa bizim de araçlarımızı 3000 devir üzerinde kullanmamız yasaklanmalı, bizimkiler de bağırıyor o kadar.
    Ben çelik tampon olayında ayrımcılık nerede onu göremedim açıkçası. Kaferdeki tampon zaten incecik bir sac. Bi de SUVlere ya da minibüs tarzı araçlara takılan içi dolu profillere bakın isterseniz.

8. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bildiğim kadarıyla offroad araçlarının belli bir prosedürü var. Şehir içinde kullanım için apayrı hız limitleri vs vardı mevzuatta.

9. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İstanbul Teknik Üniversitesi ve TÜV Türk'de 2 defa muayneye girdim ve hafif kusurlu olarak geçtim ... Bir çok defada uygulamadan geçtim ... Camlar filimli muayneye yollayayımmı sorusu ilede karşılaştım ...
    Ankara'da kanunlar farklı ise bilemem ...
    Aracım 4000cc 6 silindir ... manifoldtan itibaren geniş boru ve cherrybomb turbo2 egos var ... katalizatör veya başka hiçbir susturucuda yok ... Henüz bundanda ceza yemedim ...

10. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    off road araçları için ayrı bir prosedür yok ... arazi modifiyesi yapılmadan önce ruhsatda ne geçiyorsa sonrasındada o geçiyor ...

11. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ankarayı bilmem de İstanbulda kanunlar farklı gibi. İzmirde de en ufak eksoz sesinden arabası bağlanan insanlar tanıyorum. Kendi şirket araçlarımız da müşteri araçları da cam filmi koyu olduğu için defalarca muayeneden döndü. Sizin eksozlara nasıl bişi demediler ya da cam filmine, çözemedim açıkçası. Varsa özel bi yöntemi biz de onu kullanalım çünkü benim çevremde hep sorun yaşıyor insanlar.

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Polis cam filminden çevirdi ve muayeneye gönderdi diyelim. Çevirmede benden ruhsat vs bişey alıyor mu? Muayene sonrası nerden bulup göstericem sonucu o polise? Veya tamam yolla deyip de gitmesem nasıl tespit edecek daha sonra?

13. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

abimin arabayı eksoz ucu yüzünden çevirmişler. ceza kesmemiş ama sanırım sisteme kaydetmişler.abimde gidip çıkartmış. 2 ay sonra bir çevirme daha olmuş. eksoz muhabbeti etmişler. Kesin doğru olmamakla beraber sanırım sisteme işliyorlar

14. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Öncelikle geçmiş olsun.. üzücü bi durum ne olursa olsun.. benim arabanın her yeri led, bu olayı duyunca iyice trafiğe çıkmaya üşenir ve korkar oldumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    Aslında cam filmi, led ne biliyim egsoz ucu gibi akseauarları yasaklama-maları lazım.. yada ruhsata işletebiliyorsak ruhsata işlesek kafamız rahat olmaz mı?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley13.gif

15. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Bi de cam filminden dolayı içeriyi görünmüyormuş ya, sanki isteseler çevirip kontrol edemiyorlar. Madem şüphelendin çevir bak hırlı mı hırsız mı diye. Cam filmi bu kadar etkili mi kanundan kaçmakta https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

16. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    koray ruhsata işletmek zor değil ama biraz maliyetli olduğu için sorun oluyor.

Cam filmi görüş acısından sorun yaratabiliyor. O yüzden karısıyorlar. Ancak mercedes gibi model arabalarda fabrika çıkışında zaten camlar filmli. Ya tüm araçlarda serbest edecekler ya da tüm arabalarda kaldıracaklar.

bakalım bu haftasonu birkac şehir gezeceğim. İnsallah bi sorun olmadan atlatırım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

17. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sanırım antalyada yaşıyosun. orda pek sorun olacağını sanmıyorum. oradaki arabaların birçoğunda cam filmi led gibi extralar bulunuyor. Hangi birine yazacaklar.

18. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    o zamanda arkadaş amma çevirip duruyorsunuz akşamdan beri on sefer arabadan aşağıya indik bindik diye şikayet edersiniz polis sizin yanınıza gelmez sizi aşağıya indirir diyeceksiniz gelsin baksın yok kazın ayağı öyle değil can pahalı böyle vurulup şehit olan polisler çok..

19. mektupla

mektupla Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mekanları cennet olsun inşaallah

20. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    amin tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun vatanı milleti için çalışan görev yapan tüm kardeşlerimize allah gayret kuvvet sabırlar ihsan eylesin

Bu Sayfayı Paylaş