Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Anfisiz Subwoofersız Sistem - Bol Sorulu -

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda brkprlk35 tarafından 16 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu

1. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İşte ben bunu yapamam benim düşüncem 1 komponent 1 coaxial'dı fakat bilemiyorum. 4x50 diye yazılan max değermiş yani öyle diyorlar. Bir teyp en fazla 4x22-25 rms olabilir diyorlar. Ondan kafam karışıyor yani 4x50 yazan rms ise zaten hemen 1 komponent 1 coaxial bağlıcam jbl cs-6c ve cs-6 olarak ama bu benim kafamı karıştırdı tabi kablolamayı düşünmemiştim oda bir masraf. İşin içinden bir türlü çıkamadım şeytan diyor bağla 2 tane coaxial iyi bir de pioneer teyp al salla gitsin diyor ama komponente çok kafayı taktım bilmiyorum. Mid+tiz önde bass+tiz arkada olsun istiyorum.

2. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2-3 gündür girmediğim forum siteleri, okumadığım yorumlar kalmadı. Baya yorgun bir hale düştüm ama yılmıyorum umarım tam net bir cEvap alabilirim artık.

Amfi Ve Subwoofer kesinlikle bağlamayacağım. Teyp girişine bağlayacağım ve teybime yük binmesini, bozulmasını, girişlerinin yanmasını istemiyorum.

1- Bir teyp alacağım ve bu piyasadaki 4x50watt çıkışlı bir teyp olacak Pioneer 8350,7350 gibi kaliteli ürünler de olabilir Pioneer 1450-2450 gibi alt segment ürünler de olabilir. Bunların girişleri 4x19,4x22 en iyileri 4x25rms olarak duydum. Aralarında çok büyük fark vardır kesin ama benim kuracağım sistem için pek teferruatlı olmayacağı için gerek var mı böyle bir harcamaya? Yani arada 200TL gibi bir fark var.

2- Teybi aldık diyelim benim kafamdaki sistemde 50rms'lik bir komponent sistem ile 45rmslik bir coaxial sistem vardı. JBL CS-6C ile JBL CS-6 yani. Teyp zorlamadan bunları kaldırabilir mi? Eğer kaldıramaz ise kalite olarak 30rms'lere düşmeye gerek var mı? %100 performans beklemiyorum beni üzmesin girişler yanması yeterli. Ya da en sağlıklı kaç rms olmalı hoparlörlerim?

3- Teypler 4ohm mudur ya da bir diğer türlü sorum eğer 2ohm'luk bir hoparlör alırsam sorun çıkartır diyorlar ne derece doğru?

4- Eğer gerçekten 45-50rms güçlere dayanamayacaksa veya dayansa bile yüksek performans alamayacaksam 30rms'lik ürünlere düşmeye değer mi? Bunun gibi Coaxial ürünleri 4'leyip mi kullanmalıyım ? JVC CS-V627 http://www.ereyon.com.tr/urun/jvc-cs-v627.aspx

5- Bir diğer kulaktan duyma olay ise 45-50rms'lik ürün al Bass Mid Tiz ayarlarını -'lere çek performansın artar öyle kullanabilirsin diyorlar? Ne derece doğru ne derece sağlıklıdır?

Kafamdaki bütün soru işaretleri bunlar amfi bağlamayı düşünmüyorum kesinlikle. Amfisiz verimli tok ve temiz ses istiyorum sadece o kadar. Teybime zarar vermeyecek kadar yüksek bir RMS'li hoparlörü bağlamak istiyorum kısacası.

3. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Pioneer marka teyplerin genel özelliklerini toplayan bir şey hazırladım. Resmi sitenin .pdf uzantılı olan kılavuzundan paint ile yaptım. Umarım işinize yarar. Gelelim benim sorularıma hala cevap verilmedi ama umarım bir bilen çıkar. Bu yukarıdaki sorulara ek olarak bir sorum daha olacak. Pioneerin resmi sitesindeki tanıtımlarına baktım TS-1702i gibi bir şey gördüm. 17cm olan bu hoparlör kolay bağlantı ile bir kabloyu takarak bağlantı sağlıyormuş. Hyundai için de uygunmuş. 35RMS yazıyor normal bir teyp alınsa Pioneer'in 1450, 4150 veya 7250 gibi performanslı olur mu?

Bir diğeri Pioneer TS-G1722i olan modeli. 40RMS yazıyor bunla sağlıklı bir ses alabilir miyim? Teybimi zorlamak istemiyorum yukarıda yazdığım gibi JBL'ye takmıştım ama sistemi almışken hepsi aynı marka olsun istiyorum. TS-G1723i modeli var 3 yollu ama piyasada yok 2 yollusu yeterli olur mu? Bass içermiyor sanırım bunlar sıkıntı çeker miyim?

Komponent olarak vazgeçtim sayılır çünkü teybi yorduğunu düşünüyorum.

Boşuna araştırdım 16cm olduğunu unutmuşum aracın. Pioneer teyple aynı olmasını düşünüyorum sorularımın cevabına göre 16cm'lik coaxaillere bakacağım sanırım. 16cmlik Pioneer hoparlör tavsiyesine açığım.

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hiç sıkıntıya gerek yok,
    1. düşük seri teyp almaya gerek yok:
    http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/pioneer-deh-6350sd-cd-mp3-usb-sd-ve-kumanda-62558398

e
    vet, pioneer 6350 sd, profesyonel sistemlerde bile kullanılabilecek bir teyp, ilerde amfi bağlarsan diye 3 çift RCA çıkışı bile var. SD kart ve usbsi var. ve fiyatı 277 TL. bu teypler spot ürün, sahte değil fakat pioneer türkiye garantisine sahip değiller. ama bu markanın güvenilirliğini düşününce hiç de endişe etmeye gerek yok.

2. bir hoparlör yüksek RMS gücüne sahip diye teybi yakamaz. o teybin dandikliğidir. 50 watt rms gücüne sahip bir teybe 40-60 watt rms gücünde hoparlör bağlayabilirsin, böyle bir hoparlör bağladığında sesi ne kadar açarsan aç pioneer gibi bir teybin çıkışları yanmaz. pionner teyp bosch marka buzdolabı gibidir. buzdolabının içine çok yiyecek koydun diye buzdolabı yanmaz. yani komponent almanla coaxial alman arasında teyp açısında pek bir fark olmaz.

3. neden aldıklarını parça alıp denemiyorsun? önce yukarıda verdiğim örnekteki gibi bir teyp al. orjinal hoparlörlere bağla. sonra bir çift komponent al. sonra duruma göre bir çift coaxial ya da komponent alırsın. ben aynı teybe pioneer coaxial ve goldmaster komponent takımı bağlayarak deneme yaptım. markası goldmaster olmasına rağmen farkedilir derecede komponent daha kaliteli ve daha yüksek güçte ses üretebiliyordu. herhangi bir elektronik mağazasında coaxial ve komponent takımlarını karşılaştırabilirsen belki faydalı olur.

brkprlk35 bunu beğendi.
  5. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok sağolun işte böyle bir cevap bekliyordum. Buralarda araştırıcam Pioneer satan yerler var onlardan bir fiyat alayım. Kafamda tasarlıyım çok fark olursa internetten alıcam. İnternette acayip derece ucuz Pioneer 8350sd 305TL yazıyor mesela Dogubank'ta ama Hepsiburada.com dışında başka bir yerden alışverişim olmadı internet üzerinden. 9350sd'yi GG'de 350TL'ye de görmüştüm ama linkini kaybettim. 3 gündür internet başındayım şu konuyu başından sonuna kadar anlamaya çalışıyorum sizde kusura bakmayın boyna kafa ütülüyorum ama ne yapayım elimden başka bir şey gelmiyor şu etapta. Ama tamam tam anlamıyla kararımı verdim. En kötü Pioneer 6350sd veya Dogubank'a güvenebilirsem oradan 8350sd alıp, standart sistemde biraz denemek sonra bir AVM'ye gider komponentleri denerim beğenirsem içime sinerse alırım bağlarım olmadı 2 tane Coaxial alırım her türlü kaldırır diyorsunuz ki zaten sorun olmak çok teşekkür ederim tekrar tekrar. 3-5 bir şeyler öğrendim sormak isteyen varsa soru olarak buradan sorabilir yada PM atabilir yardımcı olmak isterim bende diğer arkadaşlara.

Link : http://www.dogubanktuning.com.tr/?urun-273-PIONEER-DEH-8350SD-CD-MP3-USB-OTO-TEYP.html

6. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bir yanlışı düzeltmek isterim ilk önce. Teyp alırken 4x50 çıkışlı olması çok bir şey fayda etmez. Girişi önemli ve bunlar çoğu yerde yazmaz. Pioneer'in tüm 2011 ve sonrası teypleri 4x22 girişlidir.(Profesyonel ve multimedya sistemleri hariç) Sistem kurulacaksa ki bu amfisi subwooferlı olacaksa kesinlikle 6xxx ve üzeri tercih edilmeli. Fakat amfi veya subwoofer yok ise tercih etmeye gerek yoktur. Giriş seviyeleri gayet de iş görür. Fakat bu hiç bir farklarının olmadığı anlamına gelmez.

Pioneer sertifikası(4x22rms), CEA sertifikası(4x14rms) girişli olduğuna yazılı bilgi- Pioneer DEH-6300UB veya 6350sd : http://www.sonicelectronix.com/item_31080_Pioneer-DEH-6300UB.html

Pioneer sertifikası(4x22rms), CEA sertifikası(4x14rms) girişli olduğuna yazılı bilgi - Pioneer DEH-1300MP veya 1350sd : http://www.sonicelectronix.com/item_29010_Pioneer-DEH-1300MP.html

Model farklılıkları;

Pioneer DEH-6350SD 4x22rms değerine sahip. http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/pioneer-deh-6350sd-cd-mp3-usb-sd-ve-kumanda-62277574

Pioneer DEH-1420UB 4x22rms değerine sahip. http://www.hepsiburada.com/liste/pi...tId=otaytdeh1420ub&categoryId=26080#Gorseller

Benim açımdan böyle ufak bir sistem kuracağım için ikisi de iş görür ki ses olarak bir farklılık yaşanılmaz. Ancak amfi ve subwoofer bağlanır ise 6350sd çok öne geçer. Aşağıdaki model xx20 olduğu için de garantili 1. sınıf diye geçen Pioneer'dir. xx50'ler ikinci sınıf olarak geçer ama sonuçta Pioneer'dir ve hemen bozulur diye bir kaide yoktur. Zaten 6400'ler 500-600 arasıdır ki 250-270 arası bulabilmek bir nimettir.

7. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    anfisiz comp takıcagına coaxial tak daha iyi kardeş

8. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Büyük ihtimal öyle yapacağım Pioneer TS-G1722i veya JBL GT6-6 takılacak :)

9. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel

eğer almadıysan sana mac audio 16.2 tavsiye ederim media market de satılıyo sadece fiyatı 75 lira ben bugün 2 takım aldım idareten diye mid takımlarım yandı (anfim midlere göre cok güçlüydü)
    coaxial hoparlöre göre çok harika kesinlikle almalısın almadıysan :)

10. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Vay vay vay :) ne karışmış be :D ...

11. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    mirkanım nerelerdesin. görünmüyorsun pek.

12. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Abim sokak çocuğu oldum :) ...

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Land Rover İle Takılıyor :)

14. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dahada binmem :)

15. hkkaptan

hkkaptan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    amfideki yol kavramı ile hoparlördeki yol kavramı farklıdır :) 4 kanal amfi denildiğinde o amfiye basit bir mantıkla 2 çift hoparlör bağlanır.ama hoparlör 3 yol diyorsa biri hoparlör konisinin kendidir; diğer 2 side ( koaksiyeller için ) hoparlörün üzerinde bakınca göreceğiniz ayrı küçük 2 tane daha hoparlördür diyeyim :)

Bu Sayfayı Paylaş