Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Blue 1.6 Crdi Otm Yakıtı 11.4 Çok Degilmi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda samet2552 tarafından 19 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

1. madmax5901

madmax5901 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    semih
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    bıraktım diğer forumları bu forumda şehir içi 8 litre civarı yakıyor diyen otomatik blue sahibi gördünüz mü hiç herkes 10 litre üzeri diyor bu kadar adam kullanmayı bilmiyor olmaz dimi

Redmi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yukarıda @ihsan DCT blue kullanıyor, yakıtı da yazdı, aynı kasa aynı motor sadece DCT olunca bile daha az yakıyor.

herhangi bir sebepten otomatik araç kullanmak zorunda olanlar otomatik şanzıman arızasının nasıl bir bela olduğunu bildiğinden çok da yaksa TAM otomatiğe yöneliyorlar.

yarı otomatikler de kötü değil, ama arıza ihtimali tam otomatikten daha fazla.

3. madmax5901

madmax5901 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    semih
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    konumuz yakıt tüketimi yanlız

4. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende 2.5 140 hp 2.4 ton crdi starex var şehir içi sert kullanım 11.5 nazik kullanım da 10 lt şehir dışı 7 litreye kadar dusuyor şimdi bu motor teknolojisi çok mu yakıyor

5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    konumuz tam otomatik accent blue'nun çok yakması, bu konunun içine otomatik şanzıman da giriyor, Erzurum'un çok soğuk olması da giriyor. Semih Bey sizin blue manuel miydi?

6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    iyide abi 1.6 crdi 128hp 260nm tork a sahip multijet kaç beygir 70hp ? 1.6crdi yi en fazla 70 beygir üretecek şekilde kullanırsanız yani gaz pedalının ilk 5mm si kadarını kullanırsanız multijet kadar az yakar, babamda i30crdi var yağlı kavrama otomatik 6 ileri eski tip otomatiklerden şehir içi 8,5-9 şehirler arası 6.5 litre mazot yakıyor fazla basmazsak şehirler arası 4 litre anlık gösterdiği oluyor, manuel olsa 1 litre altını yakar babam 128 beygirin yarısından fazlasını kullanıyor güçlü araba görünce basıyoruz gaza yani herkes aynı, şehir içinde genellikle 10km git gel yaparak 8,5-9 litre işte bu kadar yakıyor.

kaldı ki i30 1.6 crdi ve accent blue 1.6crdi linea ve dobloyu havada karada geçer sollar yer bitirir:) sol şeritte sıkıştırır rezil eder, burada demek istediğim hyundai 1.6 crdi ler motor gücü, öndeki arabayı geçmeyi ve motorun esnekliği sayesinde kullanım rahatlığını sevenlere hitap ediyor, az yakan dizeller bunun kadar yürümüyor ki bu kadar yaksın:) piyasada kaç çeşit marka güçlü dizel motora sahip ulaşılabilir fiyatta küçük tip araba var ki? dCi lar 90 beygir zaten şanzımanları kısa oranlı zorlayınca patinaja vuruyor multijet desek onun da 70 beygiri var 110 lukları var seyrek, kısa mesafede o da pek az yakan bir araba değil uzun mesafede kokluyor sadece, mazdası hondası zaten çıkarmadı daha dizeli çıkaracak. 1.6crdi yi farketmeden kullanan birisi benzinli motor kullanıyorum zanneder, hakikaten benzinli motor gibi tepki veriyor, gaz pedalı tepkileri devirlenmesi falan benzinliye çok benzer.

az mazot harcamasını isteyen kullanıcılar kesinlikle multijet veya renault dCi motorlu dizelleri tercih etmeli. Birde multijet, dCi a göre daha sağlam olmalı.

7. madmax5901

madmax5901 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    semih
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    benim aracım da tam otomatik blue ve Tekirdağ'da şehir içi 10 litre civarı yakıyor ben iklimin çok büyük etken olduğunu düşünmüyorum. alttaki videoyu kendim çekmiştim dikkat edersen durduğu yerde bile yakıt tüketimi artıyor video 5 ay önce çekildi yani yazın ortası kış falan da değil

Son düzenleme: 20 Kasım 2016
  8. madmax5901

madmax5901 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    semih
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    yanlız benim kullandığım doblo ve linea 1.6 110 beygirlik ve gayet iyi yürüyorlar sakın yanlış anlaşılmasın ben yakıt yönünden bakıyorum diğer yönlerden zaten çöp ötesi arabalar

ayrıca bak kendin söylüyorsun baban 128 beygirin yarısını kullanıp 8.5-9 litre diyorsun çok değilmi bu rakam? sana normal geliyorsa sıkıntı yok ama bana çok geliyor otomatik bile olsa Max 7 litre yakmalı yoksa dizele ne gerek var

Son düzenleme: 20 Kasım 2016
    erenuzel41 bunu beğendi.
  9. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)

yakmıyor daha bu gün baktım son 265 km ortalamam 10.3 ve hiç ama hiç az yaksın diye kasmadım hatta atarlı bile kullandım. ivmelenmek ? 170 hp nin tadını çıkartıyorum :D

Tilki bunu beğendi.
  10. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eren hocam selamlar, dCi larda 1.5 lt olanların 90 lık ve 110luğu var, 1.6 lt olanında 130 luk var. Bilgide eksiklik olmuş eklemek istedim. Dci lar da piyasada rüştünü ispat etmiş motorlardır, dizel arabaları yaygınlaştıran ve sevdiren motorlardandır.

Genel olarak şu var bir de, dizel arabada motor normal çalışma hararetine gelemeden kısa mesafe gidip duruyorsa bu iyi değil hem yakıt olarak hem de dpf için iyi değil. Çoğunlukla kısa mesafe yol yapanların tercihi benzin / lpg olmalı bence.

Onun dışında dizel kışın ısınana kadar normalinden fazla yakar, ama motor ısındıktan sonra soğuk havanın yoğunluğu daha fazla olduğu için daha verimli olur ve yakıtı bir miktar daha düşer. :)

Köksal, MSC ve erenuzel41 bunu beğendi.
  11. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    göstergeleri sıfırlayarak anlık olarak gösterdiği değer yanıltır. ben sıfırlayıp sizin kadar video çeksem 75 litre gösteriyor araç. gerçekten tüketimi ölçmek istiyorsanız eğer gitmek istediğiniz düzargaha başlamadan önce depoyu fulleyin ( sıcak motor ) göstergeleri sıfırlayın normal bir kullanım ile 3-5 km neyse gidin gelin tekrar depoyu gözle görerek doldurun tabi ilk seferde de tam dolu olmalı. sonra hesap yapın.

dünyadaki tüm araçlar ortalama yakıtı enjektör süresine göre püskürttüğü yakıtı hesaplar fakat hiç bir zaman enjektörler gerçek manada eşit değildir bu yüzden ortalama bazı markada az bazısında çok kimisinde tam çıkar.

benim blure ile ilgili şu kadar yakadar gibi bir iddaam yok ve dct den fazla yakar ama normal tüketimi 11-12 değil

mektuplar bunu beğendi.
  12. madmax5901

madmax5901 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    semih
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    videoyu detaylı izlememişsin anlaşılan depo dolup 3 5 km sonra değil oradaki veriler, 144 km sonraki ortalama ayrıca değişen hiç birşey olmuyor 1 depo ile en fazla 400 km yol yapıyorki buda ortalamasının doğru gösterdiğini gösteriyor

13. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tam otomatik dizel olup şehir içinde 7 litre yakan araç var mı?

zaten tam otomatik dizel çok az modelde var, genelde büyük SUVlarda tam otomatik dizel mevcut

14. madmax5901

madmax5901 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    semih
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    tam otomatik bu yüzden kalmadı zaten bu bize Hyundai nin kazığı yapacak birşey yok. zaten 4 ileriden sonra 6 ileri oda olmayınca dct ye geçtiler neden? çok yakıyor diye zaten az yaksa neden sorunsuz sistemi bırakıp sorunlu çift kavramaya geçsinler dimi

15. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu kadar kazıklanmış hissediyorsanız neden kullanıyorsunuz, aynı fiyata otomatik dizel auris var ikinci el.

ben tam otomatik dizel hyundai kullanıyorum, bence en iyisi bu, zaten kimse silah zoruyla araba aldırmıyor bana, istemesem satarım.

16. madmax5901

madmax5901 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    semih
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    daha öncede yazdım ama gene yazayım arabayı alırken kredi kullandım tekrar değiştirmek için kredi kullanamam çünkü c segment araba alıcam artik . ama kredim bitsin bir gün tutmam elimde emin ol çünkü binilecek araba değil nereden bakarsan elinde kalıyor hani çok konforlu olur yol tutuş falan olur yakıta katlanırsın ama hiç biri yok mecburiyetten biniyorum yoksa başka sebebi yok

17. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    hyundai yakıtı bir kenera koyup dayanıklılığı ön plana aldı. 4 ileri tam otomatik 6 ileri tam otomatik. diğer firmalardan 10 yıl sonra 6 ve 7 ileri dct çift kavrama yaptı ve en nihayetinde hala gelişmekte olan ve tam otomatik çalışan ama klasik şanzımanlara göre %10 daha verimli olan 8 ileri tam otomatik hazırlanmakta.

az yakan meşhur yarı otomatikler baskı balata değişimi geldiğinde genelde sahibindene ilan oluyorlar. onu alanlarda 5000-6000 masraf edip kaderine razı geliyorlar.

konu ziyadesi ile uzadı bana göre sizlere güzel mesajlar fikir alışverişleri dilerim

MSI bunu beğendi.
  18. samet2552

samet2552 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Samet öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Allah nasip ederse yarın serviste bakım yaptıracagım bi kaç ustayla konuştm enejktörler den veya partiküldrn dedi serviste ustayla muhattap emedikleriniçin naparım bilmiyorumm ama bakalım hele bi yarın olsun gidip bakıcam bi çok kişi 9 litre normali dedi bide ben yol pc de sadece km sıfırlayonca sıfırlanıo sanıyordum heralde litreyide sıfırlamam gerekiomış burdan okuduğum kadarıyla herkese çok teşekkür ederim ilgisinden dolayı ☺️☺️Turbonun boxuk olacagını sanmıyorum çünkü araba ucuyor ve expersisde çıkardı heralde hem sadece kışlık lastiklerin sesi var dediğiniz gibi ıslık fılan duymuyorum inceden bi ses var arada bi sinyal sesi gibi bişi genelde frende oluo ıbip gibisinden onuda sorucma

Halil bunu beğendi.
  19. madmax5901

madmax5901 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    semih
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    5 6 bin çok abartılı rakam Toyota da baskı balata 1200 TL arkadaş değiştirdi öyle abartılı yazmayın lütfen

20. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Tam otomatik dizel.
    Nisandan beri kullanıyorum.
    84000 de aldım 7 ay oldu su an 109000 e yaklaştı.
    Şehir içinde hiç 7 litre üstünde YAKMADI aracım.
    6.1 , 6.4 civarı maksimum.

*Sadece bir kez 7 nin üstüne çıktı 8.6 oldu Nasıl oldu?
    -Çayırova şehir içi devirli burdan Üsküdar a temden 53 km 160-180 km/h ile Üsküdar şehir içi tekrar temden ( dönüşte 3. Köprü yoluna Ümraniye'den bağlanıp S.Gökçen'in oradan tekrar normal tem e indim) hızlarda geri dönüş toplam 274 km.

Aracım tam otomatik 1.5 CRDI Mode Era
    Normal şartlarda aracı çalıştırır ısınmadan yola cikmam,aciliyetim yoksa dip gaz yapmam,araba otomatik diye ayağımı gaza koyup çarpışan araba kullanıyormuş gibi gaz fren gaz fren yapmam ve kesinlikle biraz beklemeden (durduktan sonra) stop etmem.
    Her sabah sabahin 6-7 sinde gittiği rutin yol Cayirova Pendik 17 km. Yani oyle sürekli temde sabit hizda da gitmiyorum

Varsa itirazı olan hadi canım diyen gelsin benimle bir hafta gezsin.

Bu arada aracımın fabrika verisi 7.7 şehir içi.

Çok uzattım son olarak şunu yazayım. 3 senedir kendi Era 'mi (manuel,otomatik)
    8 senedir de arkadaşın olsun defalarca 3 farkli kiralik era olsun ; kendi araclarimda su ana kadar yaklaşık 100000 km diğer Era'lar ile en az 100000 toplamda
    200000 Km Era kullanmış arabanin maksimum torka ulaştığı devir, devirli kullanırken deadzone a düştüğü aralık
    @MSC abi vasıtasıyla manuel Era'ma yaptırdığım chip uygulamasından sonra daha düşük devirlerde daha yüksek tork ile sehir içi daha tasarruflu yakıt tüketimi vs vs

Era benim için araba değildir. Benim gözümde değeri farklıdır.
    Belki değerlerimde bunun da etkisi vardir.
    Saygılar.

by MSI

Bu Sayfayı Paylaş