Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

4wd Arızası Ve Sonrasında Yaşananlar

'İX35 Forum - Club' forumunda heyhula tarafından 4 Temmuz 2023 tarihinde açılan konu

1. heyhula

heyhula Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Aydın Koç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Egr iptali teknik olarak belki mantıklı bir şey olabilir. Ancak işini düzgün yapmayan bir ustaya yaptırırsanız benim gibi motoru aşağı indirebilirsiniz. Emme manifoldundan, turbosuna kadar aracımın bir çok parçasını yenilemek durumunda kaldım. Ve baya da masraf çıkardı açıkcası.

Asıl bomba konu başlığındaki 4x4 arızası tamamen elektronik bir arızaymış. Servisin değişmesi gerek dediği aktarma ünitesinde hiç bir sorun çıkmadı. Arka diferansiyel sorunsuz, şaft sapasağlam. Servise güvenip değişim yaptırsaydım dünyanın parasını verecektim (yaklaşık 60-70 bin) Yetkili servis kapısından içeri adımımı atmam bir daha

adgny, MAERKEK ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,283
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Teknik olarak doğru çevresel olarak kötü karar.

Ustası da servisi de cebimizi nasıl yolarız onun peşinde.

@MSC egr iptal ettik egzoz muayenesinden nasıl geçiyor ?

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 11 Temmuz 2023
  3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    egr'si olmayan dizeller geçiyor :)
    hatta daha ilginç bir bilgi vereyim, 1.5 dci megane araçların üzerindeki egr sisteminin bir ara fabrika iptal edip kör tapa ile kapattı. sıfır araba alıyorsunuz, fabrikasyon egr iptal.

muayeneden geçme olayına gelirsek, bal gibi geçer. egr sisteminin aşırı yükü olmayan bir sürüşte emisyona ciddi bir yararı yok. ısıl problemleri olmayan motorlara çok ciddi zararları var.

sanırım 2010 yılıydı, hyundai assan genel müdürlüğünde her departmanın katıldığı büyük bir toplantı yapmıştık. orada "vag hiç egr kullanmazken hyundai neden bu kadar çok egr kullanıp tüketimi arttırıyor" diye sormuştum.
    yani bilenler zaten vag'ın hile yaptığını biliyordu. üstelik sadece egr hilesi de değil vag'ın yaptığı.
    euro normu ayağına avrupalı olmayan üreticileri baskı altına aldılar. kendileride emisyon konusunda her türlü hileyi yaptılar.

hadi diyelim egr sistemi her koşulda ve yük altında çok çevreci. bu sürekli bozulan ve sorun çıkartan sistemin üretimi için ne kadar karbon salınımı yapılıyor? yada bu sistemi temizlediğiniz zaman çıkan kurumu ne yapıyorsunuz? direkt su kaynaklarına gidiyor bu tip atıklar. yada bu sistemin emme manifoltundan bastığı kurum yüzünden çizilen gömlek/segman yağ yakmaya neden oluyor, yağ yakıp çevreyi daha kötü kirletiyorsunuz?

aynı elektrikli arabalar gibi, araba çevreci ama arabanın bataryasını üretmek için çevrenin anasını ağlatıyorsun. soran olursa elektrikli araçlar çok çevreci.

tekrar altını çizmek isterim, eğer aracınızda ısıl problemler yoksa (ki hyundai'de ısıl problemi olan bir dizel motor ben bilmiyorum) direkt EGR iptal edin, motorun ömrünü 2-3 katı artırırsınız.

Son düzenleme: 11 Temmuz 2023
    adgny, MAERKEK, ozgutozkan ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  4. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İşin aslı bu euro normları küresel ısınma için yapmaları gereken asıl şeyi pek yapmıyor. Faydası var mı, var ama çok az yetersiz. Küresel ısınmanın etkilerini görmeye başladık. Bu sene sel olur seneye kuraklık olur. İlerde aşırı sıcaklar olur.
    EGR ister iptal edilsin ister edilmesin karbon salınımı yapıyor. Salınan karbon türü oranları değişir. Ne kadar faydası var emin değilim.

Küresel ısınmanın çaresi araçlarda hidrojen yakmak.
    Elektriği de fosil yakıtlardan üretmemek.

MAERKEK bunu beğendi.
  5. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,283
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Şu an olayı daha iyi anladım. Biz Egr taktık emisyonu düşürdük ne için euro emisyon normlarından geçsin . Geçtikten sonra gereksiz bu parçayı sökeyim gitsin diyorlar. Mecburen yapıyorlar. Ve kız çocuğu gibi bunlar yalan söyleme konusunda çok profesyoneller.

6. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Küresel ısınmanın asıl sebebi ne?

Soru bu ise cevap nedir?

Fosil yakıtların kullanılması (petrol, Doğalgaz ve kömür)
    Aracın yaktığı yakıt değişmiyor. E o zaman küresel ısınma için değişen pek bir şey yok.

Elektrik var olan bir enerjinin dönüşümü ile elde edilir eğer bu elde edilen enerji fosil yakıt ise elektrikli araçlar yine çevreci değildir. Ayrıca bu Lityum pillerin üretimi yine pek çevreci değil.

Suya elektrik verirsen suyu oksijen ve hidrojen olarak ayırabilirsin. Hidrojen ise aşırı derecede yanan bir şey. Oluşan ise sadece su.
    Hidrojen ile çalışan seri üretim bir araç yok fakat hidrojen ile çalışan araç üretimi çalışmaları devam ediyor.
    Hidrojen ile çalışan aracın sıkıntısı hidrojenin depolanması çünkü hidrojen aşırı derecede yanan bir şey demiştim. O kadar ki yanması neredeyse patlama şeklinde.

Güneş enerjisi santralinden üretilen elektrik ile hidrojen üretirsen bu aracın ne çevreye ne de küresel ısınmaya zararı olur.

adgny, MAERKEK ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. Semsev

Semsev Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Şevket
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba Aracım 2011 dizel otomatik ix35 1 hafta kadar önce marş motoru arızası yaşamıştım motor komurlerı bitmiş değişimi yapıldı aracımı teslim aldım şimdi ara ara araç P modunda çalıştırdıgımda 4x4 ısıgı yanık kalıyor. aracı tekrar söndürüp tekrar çalıştırdıgımda ışık sönüyor. ısık yanık sekılde hareket ettiğimde uyarı yanmış şekilde devam edıyorum. ama uyarı sılındıgın de hareket halıne uyarı falan gelmıyor sorun ne olabilir daha once serviste aracımın eski sahibinde arazi beyni değiştiği bilgisi var. servis kayıtlarında gördüm ama servis yan sanayi kullanmaz marş motoruyla alakalı olabilir mi bilemedim. yorumlarınız çok değerli.

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    normalde alakası yok, ancak aracın elektronik sisteminde alt yapıda bir bağlantısı olabilir. ışık yanıyorken bir arıza kodu okuması yapılsa faydası olabilir.

MAERKEK bunu beğendi.
  9. MeD34

MeD34 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Muhammed Enes doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Selamlar aynı sorun benim aracimdada var bazen ışık yanıyor stop edip tekrar calistirdigimda sönüyor. Dün yokuşta gaza biraz fazla bastım ilk defa sürüş esnasında yandı arızaya baktığımızda P1822 kodlu bı arıza çıkıyor aktarmada mi sıkıntı yoksa elektronik mi anlayamadik siz sorunu cozdunuz mu istanbulda bu işlerden anlayan işinin ehli bir usta var mıdır yardimci olabilecek varsa sevinirim

10. Muhammedd

Muhammedd Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Muhammed daglı
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)

11. Muhammedd

Muhammedd Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Muhammed daglı
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Slmlr. Ayni sorun bende de olustu. Buyuk ihtimal elektronik kaynakli oldugunu dusunuyor ustalar. Tam olarak nasil cozuldu problem. Yardimci olursan sevinirim

12. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,397
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    geçimiş olsun. 4x4 e geçmemesiyle egr arasındaki bağlantıyı anlamadım. orda uyanık davranıp ilk ustadaki işlemleri atlayıp direk servise gitseymişseniz keşke. en kötü 4x2 kullanır sorun da yaşamazdınız.

Bu Sayfayı Paylaş