Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 Crdi Için 5w40 Mı 10w40 Yağ Mı?

'Accent Admire Forum - Club LC' forumunda freestyleminds tarafından 5 Mart 2020 tarihinde açılan konu

1. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aralarındaki aşınma farkı ancak uzun yıllar sonra anlayabiliriz. Motorun çalışmasına olan etkisini çok dikkate almadığım için, makine mühendisine güvenmeyi yeğliyorum :)

Under Ground bunu beğendi.
  2. freestyleminds

freestyleminds Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ömer Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Bende Shell'in yağda neden ülkemizde bu kadar tercih edilmediğine şaşıyorum. İşimi görecek biraz ingilizce ile yabancı forumlara bakıyorum çoğunluğu Valvoline ile Shell tercihinde bulunuyor. Yakıtta dahi vPower bir adım öndedir performans olarak. Bende hiç Shell kullanmadım, sanayide castrol basıp yolluyorlar :) Bu sefer kullanacağım inşallah

Çokta yanlış söylememiş. Opet, Petrol Ofisi, Elf vesaire hepsi bilinen markalar. Araca zararı olacağını düşünmüyorum. Zaten verilen ACEA, SN, CF gibi gibi bir sürü sertifikanın belli standartları var. Diğer bir yandan da bu sigara gibi, 12 liralıkta sigara, 17-18 liralıkta sigara mantığına çıkar. Ya da telefon alırken telefoncuya girdiğinde bunların hepsi telefon demezsin, bütçene göre ekranı-kamerası- kasası vesaire hepsini sorup, araştırıp alırsın. Yağ konusunda bilindik firmalar arasında öyle bir fiyat farkı da yok.

Aradaki fark daha çok performans, ses vesaire konusunda ortaya çıkıyor. Benzinli araçta bilindik marka olması aman aman fark yaratmayabilir. Dizelde malumunuz aracın canı ciğeri kullandığın yağ. Forumlarda castroldan, mobil ya da motula geçtim seste azalma oldu gibi bir çok konu görürsün. Yakıt konusu da öyledir hemen her marka euro standartlarını sağlar fakat vPower aldığında arabanın gidişinde, sesinde ve çekişinde iyileşme olduğu da bir gerçektir.

Burada benimle birlikte yağ konusunda kafa patlatmış arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum.

Under Ground ve yvz bunu beğendi.
  3. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Castrol'ün bu denli popüler olmasında en büyük etkenlerden birisi de Hepsiburada'da, piyasaya göre uygun fiyata satılmasının yanısıra, yılda birkaç kez de ciddi indirimle satılması. :) cidden hiç yağdan anlamayan birisi olsa, sadece yorumlara ve satış adedine baksa ilk alacağı yağ Castrol olur.

4. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    @yvz liquimoly kaliteli yağdır

5. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu yüzden son iki yağ tercihimi kendisinden yana kullandım :)

gogo46 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş