arkadaşlar forumu epeyce araştırdım ama aradığım soruya tam olarak bir cevap bulamadım 2010 Huyndai accent era 1.4 team abs. modellerinde; Triger; kayışmı yoksa zincir mi ??? dizellerde zincir olduğunu duydum ancak tam olarak bilmiyorum birde hangisi daha sağlık lı zincir mi yoksa kayış mı Düzenleyen : engin_er
Normal kayış hocam trigeri... Hangisi daha sağlıklı tabiki zincir hem daha dayanıklı hemde ekonomi yönünden daha iyi... Düzenleyen : Oguzz
teşekkürler. 97 model bir mazda minibüs almıştım adam 130.000KM.ye getirmiş ve bakıma götürmemiş 100.000 bakımda kayış değişecek demişler satacağım diyerek değiştirmemiş kayışı ilk ben değiştirdim ve çıktığında hala gıcır gıcır duruyordu usta bile şaşırdı.
Hyundai tüm CRDI modellerinde zincir, benzinli modellerinde ise kayış kullanır. Zincir her ne kadar dayanıklı ve uzun ömürlü olsa da kayışa göre daha sesli çalışır.
zaten kapalı alanda çalışıyor, bakıldığında yeni gibi durur ancak iç yüzeyinde kılıcal çatlaklar oluşur, o gözle zor görünen çatlak aniden kopmaya neden olabilir.