Merhaba arkadaşlar... benim yumurtada hararet göstergesinde dereceyi gösteren herhangi bir rakam yok, ayrıca hararetin hangi seviyede normal olduğunu da bilemiyorum... Önceden gösterge çubuğu diplerden çıkmazken umurumda değildi de şimdi bir dakika içerisinde ortanın heme altına yaklaşıyor... normal mi fazla mı bilemiyorum. Bu araçların genelinde hararetin olması gereken seviyeyi gösterir her hangi bir işaret var mıdır, ve hangi seviyeden sonra tehlike içindeyiz? Bilgisi ve fikri olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.
hep bildim bileli ortanın biraz altında çivilenmiş gibi duruyor.... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
benim yumurtada 3 buçuk yıl boyunca hep aynı seviyede idi. 2 tane nokta var o noktanın alttakinde olurdu.
Noktalar muhtemelen bizimkilerde ve bir çok yumurta da silinmiş... İşte o noktalar hangi seviyede? Merak ettiğim nokta bu... Gerçi benim sorun radyatörde imiş... Tıkanmış... Bekliyorum bakalım nasıl olacak radyatör değişince. (radyatör orjinaliyle değişti sorun bitti... ) Düzenleyen : HATAYLI
arkadaşlar renksiz veya ibresiz sonucta bir hararet göstergeniz car sükredin.Bizim 2011 model getz de hic yok ya hararet göstergesihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif
hararet göstergesine "gereğinden fazla" takılmayın. aracın sınırları belirli, aracı kullandığınız ortam sıcaklığı da belli. o göstergede rakam olsa neyi değiştirecek, siz aman 85 olsun 88 olmasın mı diyeceksiniz. kritik nokta kırmızıyla işaretlenmiş. önceki yumurta kasa aracımda kısa sürede ortanın altına sabitlenirdi, kesinlikle hiç sorunsuz 100000 km kullandım o şekilde. kırmızıya yanaşmıyorsa sorun yok demektir. ikinci olarak getzde motor soğukken mavi bir ışık yanıyor, aşırı sıcak olunca da kırmızı bir ışık yanıyor. bu gösterge de yeterli oluyor. arkadaşlar hyundai aynı modelleri hem soğuk rusyada hem de sıcak ortadoğu ülkelerinde yoğun olarak satıyor. özellikle son çıkan hyundai modellerinde hararet sorunu yaşayan ne gördüm ne de duydum. rahat olun.
merhaba arkadaşlar.ben accent99 1.5gls kullanıcısıyım.ve bu benim ilk aracım.dolayısıyla araç konusunda acemiyim..müsadenizle bir kaç sorum olacak. radyatörden çıkıpta su haznesine gelen hortumdan hava üflmesi sonucu su haznesindeki suyun fokurdaması aracın su kaynatması mı oluyo acaba.hortumun ucunu hazneden çıkaıp elime tuttuğumda müthiş hava üflüyo.haznedeki suyun fokudaması duruyo.ayrıca hararet göstergesine bakıyorum orta sev,yede duruyo.yani hararet yapmış olsa göstergenin yukarılara çıkması gerekmezmi?
araç çalışır durumda iken su(antifriz) haznesindeki su seviyesi genleşmeden dolayı fazla olacaktır. araç soğuk iken su miktarı çalışır durumdakine göre azalacaktır sizdeki hava üfleme olayı radyatördeki havanın dışarı çıkması olduğu için olumlu bir durum
iyi de hazneye hava üflediği için haznenin içindeki suyu fokurdatıyo.ben de bunu aracın su kaynatması olarak algılıyorum
araç su kaynattığında o genleşme tankından buhar çıkar, bu buhar kaputun dışına bile çıkar. böyle bir buhar çıkışı görülmüyorsa su kaynatmamıştır.
Yumurta kasalar hararet yaptıgında sadece hararet göstergesindenmi anlaya biliriz? ne bilim baska bir ikaz ses ikaz yada goruntulu ikaz check lambasının lambası yanması gibi baska bir uyarı vermesmi?
Hayır vermez, sadece göstergeden anlayabilirsin. Tabi birde motor kaputundan çıkan buhardan da anlayabilirsin ama iş işten geçmiş olur.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
bu su kaynatmaya başlamasının ilk işareti olabilir. aynı sorun bendede olmuştu. motor bloğuna bağlı ısı sensörü var, sorun ondan çıkmıştı. forumda daha önce belirtmiştim. bu sensör motor belli sıcaklğa geldiğinde fanı devreye sokuyor hatta hararet ibresinide kontrol eder.. müşürden bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın. kontrol ettirmende fayda var. bu konuda belirtmişim.. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=22237&KW= Düzenleyen : muratkucuk
Ben otomobil konusunda acemi sayılırım henüz ilk aracım ancak mesleki olarak Mekanik ve elektik bilgim var.1999 Accent 1,3 aldım 2 hafta kadar önce.Hararet göstergesi C ve H limit noktaların C yakın 3/1 konumunda duruyor sanırım sorun yok.Bu ibre hangi noktada tehlike oluşturuyor ? Hyundai kullanıcıları arkadaşlarım konu hakkında bilgi sahibi değiller.Birde arkadaşlar arabanın su ekleme kabından antifriz ekledim.radyatörü açtım ve kapağın dibine kadar su taştı.Ekleme kabında seviye L yani tahminim Low seviyesinde idi.Yaklaşık 60 km kullandım ama devirdaim yaptımı merak ediyorum pekte anlayamadım.? Resim eklemek istedim ama yetkimiz yokmuş.
Yedek hazne suyu aşırı olursa tahliye edebilir tam ortasında bırakın onun için. hararet ortada ise 90 derecedir bu normaldir yoğun trafikte 90 derecenin yanını 3 çizgi geçebilir sıkıntı olmaz ondan sonrası tehlikelidir.
Benim göstergemde çizgiler görünmüyor orantı yapacak olursak C ve H limitleri arasında 3/2 oranı geçer isek sıkışık tafikte tehlikeli limite ulaştık anlamı çıkartabilirmiyiz ? Teşekkürler bilgi için.
4 yıl kadar yumurtamda hararet göstergesi orta seviyeyi hiç geçmedi. Normali de budur sanırım. Motor ısındıktan sonra orta çizginin altında olacağını sanmam.