Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yumurta kasada hararet göstergesi hangi seviyede n

'Accent Forum - Club' forumunda HATAYLI tarafından 11 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu

1. HATAYLI

HATAYLI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar... benim yumurtada hararet göstergesinde dereceyi gösteren herhangi bir rakam yok, ayrıca hararetin hangi seviyede normal olduğunu da bilemiyorum... Önceden gösterge çubuğu diplerden çıkmazken umurumda değildi de şimdi bir dakika içerisinde ortanın heme altına yaklaşıyor... normal mi fazla mı bilemiyorum. Bu araçların genelinde hararetin olması gereken seviyeyi gösterir her hangi bir işaret var mıdır, ve hangi seviyeden sonra tehlike içindeyiz? Bilgisi ve fikri olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    kırmızıya yaklaşırsa tehlikeye de yaklaşıyorsunuz. ortanın biraz altında durur normalde.

3. hasanmustafa

hasanmustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    hasanmustafa öz
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    bendede renk rakam vs yok ama biliyorumki
    ortanın üstü tehlikeli

4. çakrkeyf

çakrkeyf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    idris t
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    hep bildim bileli ortanın biraz altında çivilenmiş gibi duruyor.... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

5. gokeri06

gokeri06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Gökhan Güneri
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    benim yumurtada 3 buçuk yıl boyunca hep aynı seviyede idi. 2 tane nokta var o noktanın alttakinde olurdu.

6. HATAYLI

HATAYLI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Noktalar muhtemelen bizimkilerde ve bir çok yumurta da silinmiş... İşte o noktalar hangi seviyede? Merak ettiğim nokta bu... Gerçi benim sorun radyatörde imiş... Tıkanmış... Bekliyorum bakalım nasıl olacak radyatör değişince.
    (radyatör orjinaliyle değişti sorun bitti... )

Düzenleyen : HATAYLI

7. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    arkadaşlar renksiz veya ibresiz sonucta bir hararet göstergeniz car sükredin.Bizim 2011 model getz de hic yok ya hararet göstergesihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hararet göstergesine "gereğinden fazla" takılmayın. aracın sınırları belirli, aracı kullandığınız ortam sıcaklığı da belli. o göstergede rakam olsa neyi değiştirecek, siz aman 85 olsun 88 olmasın mı diyeceksiniz. kritik nokta kırmızıyla işaretlenmiş.
    önceki yumurta kasa aracımda kısa sürede ortanın altına sabitlenirdi, kesinlikle hiç sorunsuz 100000 km kullandım o şekilde. kırmızıya yanaşmıyorsa sorun yok demektir.
    ikinci olarak getzde motor soğukken mavi bir ışık yanıyor, aşırı sıcak olunca da kırmızı bir ışık yanıyor. bu gösterge de yeterli oluyor.
    arkadaşlar hyundai aynı modelleri hem soğuk rusyada hem de sıcak ortadoğu ülkelerinde yoğun olarak satıyor. özellikle son çıkan hyundai modellerinde hararet sorunu yaşayan ne gördüm ne de duydum. rahat olun. ;)

9. nazmix60

nazmix60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar.ben accent99 1.5gls kullanıcısıyım.ve bu benim ilk aracım.dolayısıyla araç konusunda acemiyim..müsadenizle bir kaç sorum olacak.
    radyatörden çıkıpta su haznesine gelen hortumdan hava üflmesi sonucu su haznesindeki suyun fokurdaması aracın su kaynatması mı oluyo acaba.hortumun ucunu hazneden çıkaıp elime tuttuğumda müthiş hava üflüyo.haznedeki suyun fokudaması duruyo.ayrıca hararet göstergesine bakıyorum orta sev,yede duruyo.yani hararet yapmış olsa göstergenin yukarılara çıkması gerekmezmi?

10. bünyamin38

bünyamin38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    bünyamin
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    araç çalışır durumda iken su(antifriz) haznesindeki su seviyesi genleşmeden dolayı fazla olacaktır. araç soğuk iken su miktarı çalışır durumdakine göre azalacaktır sizdeki hava üfleme olayı radyatördeki havanın dışarı çıkması olduğu için olumlu bir durum

11. nazmix60

nazmix60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyi de hazneye hava üflediği için haznenin içindeki suyu fokurdatıyo.ben de bunu aracın su kaynatması olarak algılıyorum

12. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    araç su kaynattığında o genleşme tankından buhar çıkar, bu buhar kaputun dışına bile çıkar. böyle bir buhar çıkışı görülmüyorsa su kaynatmamıştır.

13. KaraÇocuk

KaraÇocuk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    İbrahim ÇOLAK(KaraÇocuk)
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yumurta kasalar hararet yaptıgında sadece hararet göstergesindenmi anlaya biliriz?
    ne bilim baska bir ikaz ses ikaz yada goruntulu ikaz check lambasının lambası yanması gibi baska bir uyarı vermesmi?

14. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hayır vermez, sadece göstergeden anlayabilirsin. Tabi birde motor kaputundan çıkan buhardan da anlayabilirsin ama iş işten geçmiş olur.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

15. muratkucuk

muratkucuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

bu su kaynatmaya başlamasının ilk işareti olabilir. aynı sorun bendede olmuştu.

motor bloğuna bağlı ısı sensörü var, sorun ondan çıkmıştı. forumda daha önce belirtmiştim.

bu sensör motor belli sıcaklğa geldiğinde fanı devreye sokuyor hatta hararet ibresinide kontrol eder..

müşürden bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın.

kontrol ettirmende fayda var.

bu konuda belirtmişim..
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=22237&KW=

Düzenleyen : muratkucuk

16. aytskal

aytskal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ayt Skal
    Araç Modeli:
    Ben otomobil konusunda acemi sayılırım henüz ilk aracım ancak mesleki olarak Mekanik ve elektik bilgim var.1999 Accent 1,3 aldım 2 hafta kadar önce.Hararet göstergesi C ve H limit noktaların C yakın 3/1 konumunda duruyor sanırım sorun yok.Bu ibre hangi noktada tehlike oluşturuyor ? Hyundai kullanıcıları arkadaşlarım konu hakkında bilgi sahibi değiller.Birde arkadaşlar arabanın su ekleme kabından antifriz ekledim.radyatörü açtım ve kapağın dibine kadar su taştı.Ekleme kabında seviye L yani tahminim Low seviyesinde idi.Yaklaşık 60 km kullandım ama devirdaim yaptımı merak ediyorum pekte anlayamadım.? Resim eklemek istedim ama yetkimiz yokmuş.

17. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Yedek hazne suyu aşırı olursa tahliye edebilir tam ortasında bırakın onun için. hararet ortada ise 90 derecedir bu normaldir yoğun trafikte 90 derecenin yanını 3 çizgi geçebilir sıkıntı olmaz ondan sonrası tehlikelidir.

18. aytskal

aytskal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ayt Skal
    Araç Modeli:
    Benim göstergemde çizgiler görünmüyor orantı yapacak olursak C ve H limitleri arasında 3/2 oranı geçer isek sıkışık tafikte tehlikeli limite ulaştık anlamı çıkartabilirmiyiz ? Teşekkürler bilgi için.

19. merol06920

merol06920 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Mehmet EROL
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    4 yıl kadar yumurtamda hararet göstergesi orta seviyeyi hiç geçmedi. Normali de budur sanırım. Motor ısındıktan sonra orta çizginin altında olacağını sanmam.

20. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    kafanıza takmayın derim hararet olayını bu arabaların daha hararet yaptığını hiç görmemişimdir :D

aytskal bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş