Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yuksek hizda fren yaparken cikan ses

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda hakan84 tarafından 14 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu

1. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    arkadaslar aracim 17.000km de bi kac gundur yuksek suratte 3 kisi ilae falan biraz sert fren yapinca on disklerden girrrr seklinde ses geliyor. Ozellikle 140 kmh ve uzerinde belli ediyor. Dusuk suratte herhangi bi sikinti yok.Bide daha once fren ayarlari ile serviste oynamislardi. Acaba onler fazla tutup arkalar cok tutmuyormu. Ne yapmam gerekir....

2. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    çıkan ses yazdığın gibi ise abs sistemi devreye giriyor...çok sert fren yapıyosun sanırım.

3. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    sanırım arkadaş disklerin sıkışması sırasında çıkan demirin demire sürtünme sesinden bahsediiyor. bende de var bu ses bir sıkıntı olmadı bu güne kadar.

4. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    arkadaslar aracımda abs yok. Bu yuzden ses veya tıtresım gelmemesı lazım. Balatalarda bıtmemesı lazım cunku km cok dusuk. Bu sesı ılk duydugunda ızmıt otobanında 5 kısı 150 kmh gıbı bı hızla seyredıyordum. Ve aracta muhabet etıyorduk. Vıraja gelmeden bıraz sert ften yapmıstım. Ve sankı nasıl dıyım. Arac ya pıston kırdı . Yada lastık patladı jant uzerınde gıdıyorum zannettım. Sesı her kes duydu. Kork madım desem yalan olur.. Ve 2 gun once deneme yapaken 140 km h tekrar yaptı. Ve 2 gundur ses seda yok. Hala merak ıcındeyım . Ses nereden gelıyor dıye ve ses cıktıgında frenleme dusuyor,aracta ve on takımda herhangıbı bı sıkıntı oldugunu dusun muyorum. Fakat balata ve dısklerın cok ısındıgı asıkar..Acaba dıskler egılmıs olabılırmı...

5. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar Merhaba forum içinde aramama rağmen uygun konuyu bulamadım en yakınlarından biri buydu yeni konuda açmak istemedim arabayı ilk aldığımda yet.ser. bir liste vermişti çoğu bitti fakat gözüme birşey takıldı farklı bir yet. ser. gittiğimdeki listenin içinde bu yoktu ilk sorum acaba bu parçalar ne işe yarıyor ikinci sorum ise 1.gittiğim serviste çıkan parça neden 2.servise gittiğimde check up da cıkmıyor ? kendi kendine düzeldimi yani ? anlamıyorum bu işleri yaa parça kodlar ve isimleri şu şekilde
    5833025000 sol tekerlek silindiri http://www.akparca.com/Elentra-00-Arka-Sol-Fren-Silindiri,PR-3925.html
    5838025000 sağ tekerlek silindiri http://www.akparca.com/Elentra-00-Arka-Sag-Fren-Silindiri,PR-3922.html bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?

6. eren yavuz

eren yavuz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Eren Yavuz
    bu parçalar kısaca fren balatalarını iterek fren yapmanızı sağlar.

7. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ama frenleme sistemimde öyle bir sıkıntı hissetmedim yani basınca duruyor arabam bi problem yok, ayrıca balatalar değişmeden önce idi bu listedeki parçalar , balatalar değiştikden sonra check up da cıkmaması normal mi peki ? birde elimdeki listede tekerlek silindiri yazıyor parça kodu ile bakınca fren silindiri cıkıyor ne garip birşey :)

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Arka Sağ Sol Fren Merkezi

9. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Peki ersin 1.servise gittiğimde balatalar bitikti bu parçalar çıktı sonra 2.servise gittiğimde balatalar falan tüm işler bitmişti orda çıkmadı şimdi bu parçalar değişmeli mi ? yoksa balatalar eski olduğundan yanılmışlar mıdır ?

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Arka fren merkezi çok bozulan bir parça değil. Balata değiştiyse sorun olmaz

oqano bunu beğendi.
  11. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    O zaman güzel muhtemelen balatalar eski diye bu listede adı geçiyor neyse hem konu kalabalığı olmadı hemde soruma cevap buldum teşekkürlerr iyi günler..

12. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    5 Kişi Ve 150 Km Süratla Viraja Başlarken Sert Fren Bence Normal Bir Ses Tek Kişi Kullanınca Yapmıyorsa Sorun Teşkil Edecegini Sanmıyorum

13. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Sorun tamamen arka balataların ayarsızlığından kaynaklanıyor.Frene basınca arkalar tutmuyor ve bütün yük önlere binince ısınan balatalar ses yapıyor El frenide yukarıda kavrıyordu(en fazla 2.dişte kavraması gerek).Arka kampanalara ayar yapılınca düzeldi.Birde balataların orjinal veya kaliteli olması önemli bu konuda tabi.

Bu Sayfayı Paylaş