Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni i20 1.4 crdi jump eksileri artıları

'İ20 Forum - Club' forumunda pepecura tarafından 28 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. pepecura

pepecura Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    serkan kazdal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    merhaba arkadaşlar.

2015 02.02 Tarihinde hyundaı erk den almış olduğum 1.4 crdi aracım hakkında size bir kaç bilgi vermek istiyorum. öncelikle aracım suan 9870 km de sürekli şehirler arası gidip geldiğim için km fazla yapıyorum.
    yılda ortalama 60 ila 80 bin km arasında yol yapan biriym 8 yıldır sürekli durum böyle.
    dolayısıyla almam gereken arabanın fiyatından çok harcayacağı yakıt benim için daha ön pilanda oluyor arabadan daha fazla para veriyorum yakıta.
    tüm bunları göz önune alarak hyundai erk in yolunu tuttum ilk görüşde aşk derler ya öyle sevdim ben bu aracı arabayı almam takriben 30dk surdu ertesi gunde aracı teslim aldım
    şimdi gelelim bu araçda 9870 km yi nasıl geçirdik.

ARTILARI.

yakıt tüketimi : istanbul içi yoğun trafikde her sabah ve her akşam o meşhur trafığe girmeme rağmen 5.1 ile 5.5 arasında 100km de bir depoyla istanbul içinde 1050 km yol yapıyorum.

aracın ilk 4 deposunda 850 km den fazla yol gitmedi 3 bin km den sonra yakıt bi hayli düştü

şehirler arası 4.8/5.0/lt 100km de 6. vites 110-120 km sabit hızla

bu arada ben aracı oldukca edepli kullanırım devir saatim 2500rpm geçmez

şanzıman : 6 ileri vites olduğu için uzun yolda 110 km hızı 2.000 devirde gidiyorsunuz dolayısıyla yakıt tasarrufu ve az motor sesi

motor : aracın bazen çalışıp çalışmadığını unutuyorum kayın braderimde opel corsa var ikisini kıyaslıyoruz dağlar kadar fark var motor oldukca sessiz ve performans oldukca başarılı

içmekan: oldukca geniş. göstergeler güzel gece ışıkları hoş görünüyor.
    vites in arkasındaki bardaklıklar çok iş görüyor ayrıca vitesin onunde de ufak bir alan var gözlük v.s koyabilirsiniz

tasarım : araç tasarım olarak zaten ödül almış aldığı ödülüde hak etmiş

araçda yokuş kalkış desteği var manuel araçda bunun olması harika

lastik basınç sensörü var bu iyi birşey

NOT araç daki lastik basınç sensörü için özel üretilmiş subop lar var ben bir subop a 80 lira verdim sensor hariç sensorun fıyatı 340 liraymıs servisde dolayısyla başka çelik jant filan taktıracaksınız mutlaka iyi bir yerde takdırın sökerken önceki sboplara zarar vermesinler çunku yeni takacagınız jant a eski sıboplarınızı takmak zorundasınız aksi halde sürekli arıza lambası yakar

EKSİLERİ

kaporta aksamı ve boya kalitesi oldukca kötü aracın kaportasına elinizle vurduğunuzda teneke gibi ses geliyor araca inip binerken kemeriniz değse araç çiziliyor boya kalitesi oldukca kötü abartmıyorum GERÇEKDEN KÖTÜ.

jump modelinde kaput altı izalasyon yok şubatta aldığımda havalar soğukdu trafikde yağmur a yakalandım resmen aracın ön kaputundan buharlı ütü gibi buhar çıkıyordu servise götürdüm izalasyon un fiyatı 45 tl dediler taktırırsanız sorun çözülür dendi 50 bin arabaya ver 45 liralık izalasyonu çalsınlar hiç yakıştıramadım.

KOLTUKLAR bana pek konforlu gelmedi önceki aracım peugeot 208 di onunla kıyaslayacak olursam i20 de koltuklar daha ince ileri geri iterken yağ gibi kaymıyor beni rahatsız etti açıkcası.

TOPARLAYACAK OLURSAK : araba oldukca güzel yakıt konusunda cimri şimdiki aklım olsa cam tavanlı alırdım her modelde opsiyonel olarak sunuluyor keşke alsaydım diyorum.

renk olarak beyaz ı seçdim kırmızısı ve açık mavisi çok güzel duruyor

araca navigasyonu servisde taktırmadım fiyatı 2400 lira aynı urunu 1-2 ay içerisinde sahibinden gibi sitelerde 600-700 e bulacağınızdan hiç şupeniz olmasın. bu işeri yapan elktronikci arkadaşım var yeni çıkan araçların navi li teyp i 6 ay içinde ülkeye giriyor dedi sabredin okadar para vermenın anlamı yok.

sormak istedikleriniz olursa lütfen sorun elimden geldiği kadar yardımcı olmak isterim. IMG-20150226-WA0000.jpg
    20150425_122415.jpg

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlı olsun aracınız, paylaşım için teşekkürler. 3 ayda hatırı sayılır km yapmışsınız, bu aracı en çabuk tanıyanlardansınız bu sayede.
    cam tavan yerine bir üst donanım paketini seçmek daha mantıklı olurdu, gerçi bir üst donanımda sadece mercekli farlar cezbediyor beni yoksa jant işini siz çözmüşsünüz.
    buhar olayı bizim start getz'de de oluyor, izolasyon ile çözdüyseniz sıkıntı yok.

pepecura bunu beğendi.
  3. pepecura

pepecura Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    serkan kazdal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

teşekkür ederim umarım hayrını görürüz. kaput altı izolatörü diyorlar servisde 45tl ye takılabiliyor öyle çözdük işi. donanım olarak aralarında pek fark yokdu sizinde dediğiniz gibi yani sadece mercekli far elektrikli arka cam ve jant var diye 3500 lira fark ödemeye değmez diye düşümdüm. umarım yazdıklarım bu arabayı almak isteyenlere faydalı olmuşdur bu arada getz lerin kaportası bunlardan çok daha sağlam

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    günümüz araçlarının daha hafif olması ve darbeyi emmesi amacı ile kaportası inceltilmekte. (https://www.hyundaiclubtr.com/konu/volkswagen-passat-ve-renault-kangoo-kazasi.29112/) bu yüzden getz'e göre sağlam gelebilir. 45tl çok iyi rakam iyi yapmışsınız. dediğiniz gibi mercek haricinde değmez oda zevk meselesi biraz da maddiyata bakar tabi.
    mutlaka faydası olacaktı, araç yeni olduğundan rodaj süresini aşan pek kimse olmadığından verdiğiniz bilgiler daha tutarlı olacaktır.

5. murat66

murat66 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Murat tryn
    Yaşadığınız Şehir:
    66-YOZGAT
    Araç Modeli:
    Cam tavanla beraber arka aydınlatma gözlük kabı ve karartılmış arka cam geliyomuş. Arabayı aldıktan sonra öğrendim. Keşke diyorum bende cam tavanlı alsaydım. Bu arada aracım 1.4 crdı style donanım.

6. pepecura

pepecura Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    serkan kazdal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    evet

evet ya yani gün geçdikce pişmanlığım katlanıyor cam tavan almadığıma :((((

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    sıkmayın canınızı, bizim arabada gözlük saklama yeri var lakin gözlük sığmıyor, 7yıldır hiç kullanamadım, hangi mantığa o kadar küçük yapmışlar anlam veremiyorum, anca yakın gözlüğü sığar oraya, karartılmış cam içinde güzel kaliteli bir film işinizi görür, 300-500tl ye halledersiniz.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. pepecura

pepecura Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    serkan kazdal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İstanbul da iyi bir filmcide 150 liraya hallettim işimi butun arabalarıma orada film taktırdım bayiden çıkan araç jantsız ise önce jant cı sonra film ci :) sonra da iş

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    150tl ye pek iyi olmuyor, açılma yapıyor, birde UV ışınları filtre etmiyor o yüzden biraz daha verip kaliteli bir şey yaptırmak en doğrusu.

10. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Hayırlı olsun aracınız.

Aracın kaportasının artık bir önemi yok asıl önemli olan yolcu kabini sağlamlığı. Bu yüzden kaporta sağlam değilmiş hissi veriyor olabilir.

Ama aynı araca içten bitüself uygulayın elinizle durduğunuzda çıkan ses çelik kapı sesi gibi gelir :) ama ses sizi aldatmasın vw kapı sesi ile araba sattı bu memlekette.

Boya kalitesi çevreye duyarlı su bazlı boyalar olduğundan elinizi sertçe sürtün o bile çizecektir. Tüm markalarda durum budur hatta ileride tampon renklerinizde ton farkıda oluşabilir.

İyi günlerde kullanın aracınızı. Hatta yakıt önemli sizin için chip tuning de çok iyi gider

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

11. pepecura

pepecura Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    serkan kazdal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    chip tuning konusunda yaptıran arkadaşlar varmı acaba yada siz konuya vakıfmısınız? artıları ve eksileri nedir acaba.

bu arada iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW

https://www.hyundaiclubtr.com/konu/chiplendik.29686/

13. Tuncay-samsun

Tuncay-samsun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    tuncay semiz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Selam arkadaşlar.. 2015 model i20 1.4 CRDi JUMP araçın teyp i değişmiyormu . o kadar baktım araştırdım bulamadım. Eğer bilen birileri varsa yada teyp i değiştirebilen lütfen bir yol gösterebilirmi tşk ederim.

14. ozgurcan333666

ozgurcan333666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam ist trafiginde yogunlukta bile 5.0 yakiyor demissiniz ama segir disinda 4.8-5.0 demissiniz sehir ici ve sehir disi nasil bu kadar yakin olabilir hatta neredeyse ayni ? Su anda 4500 km deyim 7 nin altina hic dusmuyorum:/

LG-H960 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş