Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Honda Civic sedan garanti hikayesi!

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda Mete_han tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu

1. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    10 bin km kullandıktan sonra olumlu düşüncelerimi yazmıstım 20 bin km kullandım şimdi de yaşadığım sorunlar;

Daha 2 yaşında yeni kasa civic sedan aracımın direksiyonu soyuldu, ama garantiden değiştirmediler.
    Kapı kolları soyuldu değiştirdiler ama kalıbımı basarım yine soyulacak cunku malzeme dandik.

Allahtan sıfır almadım 60 milyar verip yoksa arabayı bugun satışa çıkarırdım sıfıra karşı oldugum icin gecen sene ikinci el almıstım çok uygun fiyata.

Müşteri memnuniyeti sıfır bu aracı düşünenler nette araştırınca bir çok örneğini görebilirler.

6 yıl garanti diye servislere bagımlı kılıyorlar. Gerci servisin bir suçu yok Honda Türkiye den cevap.

Diğer bir tespitimde ben böyle bir araba boyası görmedim. Hani böyle dandik boyalar olur ya elinle soyarsın. Aynen öyle. Bir yere hafif sürt bitti olay. Accentin boyası bunun yanında on numaraydı. Bu konuda savunmaları çevreci boyaymıs, su bazlyms faln filan. Bu konuda da bir çok sıkıntı yaşayan görebilirsiniz.

Bu başlığı açtım çünkğ çoğu kişi bu arabayı 6 yıl garantisi var diye alıyor ee sonrada 6 yıl servise git bir sıkıntın olunca da sonuç alama. Dışarda orjinal yag filtresini servisten alıp 200 liraya yaptırabilecegim periyodik bakımı; 400erden 1200 liraya 3 bakım (yağ/filtre değişimi) serviste yaptırdım garanti gitmesin diye. Bilsem dışarda yaptırırdım 600 lira cebime kalırdı onlada direksiyonu deri kaplatırdım. Gerçi 600 direksiyon kaplama için çok fazla :RpS_rolleyes:

2. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    satmayı düşünüyor musunuz Honda yı yoksa hala binecek misiniz :)
    şu hataydaki sonata hala duruyor y20 olan :)

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Son senelerde üretilen arabalarda nedense şu direksiyon yada diğer kisimlardaki yerler kolayca deforme oluyor. Bilhassa 2005 yılından bu yana. Acaba bu arabalar teste tabi tutulmuyormu sorusu aklimda beliriyor.

4. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu direksiyon ve kapı kolları sorunu tek honda'ya has bişey değil tüm markalarda hemen hemen var bu sorun..kimisi 1 yılda pert kimisi 3 yılda pert zaten bana hep gereksiz saçma gelmiştir bu direksiyon ve vites topuzunun deri olması...

5. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    hiç deri direksiyonlu araç kullanmadım. acaba el kaymasını önlermi? benim biraz terlerde :)

6. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim bildiğim honda parçasını servis dışında hiçbir yerde bulunmadığı anca çıkmacılarda...yani honda sahibi oldunmu servise bağımlısın demektir.

7. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Direksiyon ve kapı kolu soyulması bizim Volkswagen de devar. Ama şu boya işine akıl erdiremedim. O nasıl bir bahaneymiş öyle. Gençlerimiz hep hondadan yana ama böyle sorunlu olduğunu bilmiyordum. İnşallah sorunlariniz biran önce çözülür

8. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    150-200 liraya kaplıyorlar on numara oluyor. Hondanın neyine deri direksiyon yapamaması normal. Plastiği iyi bilir uzakdoğulular. :D

9. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    eskiden araçların şaseleri zayıf ama işçilikleri iyiydi, şimdilerde şaseleri iyi ama işçiliği zayıf.. misal fiat punto nun orta konsol plastik.. hani şu 3 tekerli çocukların bindiği plastik motor görünümlü bisikletler var ya, aynın onun plastiği gibi :(

10. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    bizim vw dede kapı kolları , teyp ve far düğmeleri , cam düğmeleri vs bir çok düğme soyuldu. özellikle kapı kollarına dikkat ettim 2-3 katman var. biri soyuluyor altından yenisi çıkıyor. bir garip doğrusu kaliteli araba dedikleri arabalar bunlar. ayrıca deri direksiyon vasat bir şey. bizimki orjinal deri kaplı. kenar renkleri atmış. vites topuzu ve el frenide deri kaplı. onlar da öyle. deri bence kaplanmamali diye düşünüyorum. ayrica direksiyon dondurdukce garc gurc ediyor sinirleniyorum tutması da hiç hoş değil :/

Galaxy ace den gönderildi

11. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,085
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Arkadaşımda Honda Civic var 2005 model ,3 ay önce otobanda tek taraflı bir kaza yaptı , kasko bir özel serviste yaptırdı aracın sağı solu farklı renk , resmen rezil halde araç bunun dışında aracının iç mekanında kaza harici en çok deforme olan yerler direksiyon simidi , konsol, vites kolu , torpido kapağı ve kapı iç eşik plastikleri bence Japonlar kaliteden çalmaya başladılar.

iPhone 5C den Tapatalk aracılığı ile gönderildi.

12. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Ben anlamıyorum madem soyuluyor o zaman deri yapma soyulmayacak duzgunce duracak bir malzemeden yap... Korkum konsol, torpido... Zaten orada da milim yıpranma goruyum aracı elimden cıkarırım.

Bu araba bu kadar para etmez bence yani 60binler çok uçuk geliyor... Ben 43bin liraya 2.el lpgli aldım. Allaha şükür mekanik bir sorun yok, güvenlik olarakta iyi benim açımdan sıkıntı yok. Bugun nete koysam aldığımın üstüne satarım. Bide ilginc bir durum var benim 2012 araç en full olanı değil. Ama 2014 en full de bile olmayan katlanır ayna var, serviste olmayanlara parayla isteselerde takmıyorlar : )

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  13. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Binecegim cunku ben hakkettigini dusundugum fiyata 2.el aldım 60 bin lira vermedim. Hocam yalnız Hataydaki Sonata meselesini anlamadım?..

14. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Sonata 2.0 GL 2011 Model 60.000 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 163888382
    60 bin lira deyince bu sonata aklıma geldi de ondan yazdım O paralara bu arabalarda yakışır.
    Herkes sizin gibi Hondalarının hatalarını anlatsana keşkede 2,elleri bu kadar yüksek olmasa.

Honda nın kendi forumundada bi çok kişi sizin gibi şikayetçi aslında.Hatta Hyundai ye imrenerek bakıyorlar.

15. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Y20 sonata ilk basta şahistan satilikti 65.000 den fiyat actilar sonra fiyat epey dustu 58.000 di galiba ilan kalkti. Ayni araba 50.000 e galeriden ilana girdi bir sure sonra kalkti. Simdi 60.000 satilik yani araba galeriler arasinda gezdi ama fiyati kesinlikle 50.000 e kadar dusmustu. Kredi borcum olmasa dakika dusunmezdim.

Lakin simdi bu kadar gezince araba acaba bir sorun mu var acaba diyorum.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

16. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Abi sorun tek olması muhtemelen bana oyle geliyor. Bubaraba mercedesten farksız duruyor

Yanma odasından gönderildi.

17. Ömer Yiğit

Ömer Yiğit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    47
    Ad Soyad:
    Ömer Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Hondanın verdiği 6 yıl garanti ile ilgili söylediklerinize katılmıyorum bende yaklaşık 2 sene önce 2010 honda civic 1.6 elegance vardı yolda giderken ön krom panjura taş geldi panjur delindi hava alıncada kabarmaya başladı bunu servise ilettiğimde hiç itiraz konusu dahi olmadan direk değiştirdiler.Ayrıca fren disklerinin yaptığı ses yüzünden fren disklerimde ücretsiz bir şekilde değişmişti belirtmek isterim.Durum servisten servise değişiyor olabilir.

Bu Sayfayı Paylaş