Arkadaşlar merhaba; Aracımın fren balatalarını yeni değiştirdim. Ön seti değiştirdim sadece. 60 tl lik yan sanayi bir balata seti aldık, usta taktı. Usta bunu takmadan önce frenlerde her hangi bir ötme veya ciyaklama yoktur. Ama balatalar değişince arana ciyak ciyak bağırıyor. Bunun düşük km lerde ve hafifi basınca yapıyor. Biraz daha fazla bastığım zaman ses kesiliyor. Bu sesin önüne nasıl geçilebilir acaba? Şimdiden teşekkürler.
Balatanın kalitesinden kaynaklanabilir,bosch veya trw marka balata alıp takın,bence ses kesilecektir. Disk yüzeyleri de tornalanabilir ama ilk etapta balata kalitesinden şüpheleniyorum.
Sesten çok rahatsızsanız, bulabilirseniz uygun bir zamanda "blueprint" alabilirsiniz. Hem iyi tutuyor, hemde sessiz.
Ben sesın tam olarak yan sanayı oldugundan dolayı yaptıgına pek ınanmıyorum Lıncoln aracımın on ve arka dısklerını vede on ve arka balatalarını orjınal motorcraft ıle sıfır degıstırdım Bende de bı 6 gun kadar ses yaptı sonra tamamen bıttı Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yan sanayi var yan sanayi var. Bosch,TRW valeo ve kale balatayı yabana atmayın. TRW de inanılmaz ötme vardı ama tutuşu efsaneydi.
Hocam kesinlikle balata kalitesiyle ilgili , ben de bu yıl (3 ay önce) , i20 (2013 1.2) ön balataları orjinal eskimişti , değiştirdiler (spd) markayla. Bu balatalar hakkında pek iyi yorum almadım sonradan öğrendim ama şükür ki bir ötme falan yok şimdilik. Bilmiyorum aldığınız balatanın markası nedir ? Ama sesin sebebi balatanın yapısındandır. Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi
Aynen hocam bahsettiğiniz ses , balata disk öpüşmesinin tam olmamasındandır. Alışmadan , iz yapmadan ses orjinalde de olur ama sonra geçer. Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi
Benım arabadakıler aldıgımda ıyı durumda dedıler degısmdım ama kısın soguk havada yagmurda cıyaklama gıbı ıslık gb sesler yapıyor bakıma gırıcem ozaman belkı degısırım tutmasında bır sıkıntı yasamadım ama ses benı arabada delırten tek sey dıyebılırım.