arkadaşlar az önce araca yakıt aldım opetten tam tamına 230.04 tl lik 95 oktan benzin aldı lt hesabı ise tam 44 lt aldı sorum şu aracı benzinliğe yanaştırdığımda yol bilgisayarı 98 km daha gidebileceğimi söylüyordu fabrika verilerinde i 20 nin benzin deposu 45 lt diyor depoyu dolduruncada yol bilgisayarı 437 km gidersin diyo nasıl bir iş anlamadım cevap verirseniz sevinirim
yol bilgisayarı net bilgi vermiyor olabilir ama büyük ihtimal fabrika verileri normal dolum için geçerli. yani bizde gırtlaga kadar dolum olunca bir kaç litre artıyor.
ben hala kaç lt bilmiyorm lamba ilk yandıgında petrole yakındım fullettirdigimde 36lt de pompa atmıştı
Hiç aklımıza gelmemişti, denemek lazım. Tahminim Getz deposu komple boş olsa 52-54 litre full yakıt alabilir tahminimce.
Arkadaslar tam 525km gittim bilgisayar 50km altina dusunce deger gostermedi bende tirstim ondan sonra 12 km gittim benzin biter kaliriz diye bu arada bu km ankara trafiginde sabah aksam en yogun zamanda yapılmıştır yorumlarınızı bekliyorum
Normal bir deger isik yandiginda alin icinde 2 3 litre benzin kaliyor o yuzden gostermiyor dipteki pislikleri cekiyor bence isigi bile beklememek lazim HTC One cihazımdan gönderildi
Depolar doldurulurken sistem % 20 gibi bir boşluk bırakıyor , yakıtın depoda genleşmesi ve sıcaklarda tehlike oluşturması düşünülerek , tabancayı zorlarsan 5-7 lt fazla alabilir.
Ben nedense bu dipteki pislik olayını anlamış değilim yani depo dolu olunca üstten biterken de alttanmı çekiyor ? hep alttan çekmiyormu yakıtı yani pislik ne zaman olursa olsun aynı oranda gidiyor motora bunun içindirki filtre denen şey icat edilmiş. Çok bilmiş usta uydurması bunlar. Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Depoda yakıt dipte olunca otomatikmen yakıtla pisliğide birlikte çekiyor ama 4-5 litre falan yakıt varken sıkıntı olmaz GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arabam şu anda 92 bin km'de. 1000 km'de en ılımlı hesaplamayla 60 litre yakıt yakmış olsa 5500-6500 litre arası depoya yakıt girmiş oluyor kaba taslak hesaplamayla. Yakıtımı minumum seviyede kullanıp depoyu açıp içine bakmak istiyorum en yakın zamanda bakalım durum nedir, sizlerlede paylaşırım
Bende tam onu diyorum yakıt full olunca tepesinden mi çekiyor yada pislik yakıtın üstünde mi yüzüyor hayır, pislik varsa hep dipte ve araç yakıtı hep dipten alıyor demek istediğim bu.. Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi