Otomobilin yan diregindeki ufak egilme nasıl tamir edilir? Konuya ilişkin teknik bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilirse çok sevinirim. Lutfen konuya ilişkin bilginiz yoksa sohbet olsun diye yazmayın!
İşi alana kadar bütün kaportacılar heykel traş sanki öyle anlatıyor işi bitirince inşaat yıkım ekibinden çıkma adam oldugu anlaşılıyor
QUOTE=MSC;645298]hidrolik çekme ile düzeltilir. kaportacı kasapsa çekiçte iş görür.[/QUOTE] Evet, ben de bu teknik var diye biliyordum ama internette küçük bir araştırma yapınca yan direkleri de düzeltmek için şu bilgiye rastladim: VAKUM İLE DÜZELTME Aracınızın dış kaporta aksamında, arkası kapalı alanlarda oluşan eziklerin (yan direk, arka çamurluk, tavan vb.) aracınızın orjinalliğine zarar vermeden dışarıdan çektirme yöntemi ile düzeltme işlemidir. Bu işlem orjinal boyalı parçalarda ve sacın uzayıp deforme olmadığı hasarlarda uygulanır. Bu sayede aracınızın orjinalliğini bozmadan düşük maliyetle ve kısa zamanda onarıyoruz. Yukarıdaki bilgi yeni bir kaporta düzeltme tekniği mi yoksa öylesine yazılmış bir şey mi? Çünkü birçok sitede aynı bilgileri bire bir gördüm. Ne dersiniz arkadaşlar?
Evet, ben de bu teknik var diye biliyordum ama internette küçük bir araştırma yapınca yan direkleri de düzeltmek için şu bilgiye rastladim: VAKUM İLE DÜZELTME Aracınızın dış kaporta aksamında, arkası kapalı alanlarda oluşan eziklerin (yan direk, arka çamurluk, tavan vb.) aracınızın orjinalliğine zarar vermeden dışarıdan çektirme yöntemi ile düzeltme işlemidir. Bu işlem orjinal boyalı parçalarda ve sacın uzayıp deforme olmadığı hasarlarda uygulanır. Bu sayede aracınızın orjinalliğini bozmadan düşük maliyetle ve kısa zamanda onarıyoruz. Yukarıdaki bilgi yeni bir kaporta düzeltme tekniği mi yoksa öylesine yazılmış bir şey mi? Çünkü birçok sitede aynı bilgileri bire bir gördüm. Ne dersiniz arkadaşlar?[/QUOTE] bir resimle hasarim sekli ve boyutunu gosterirseniz daha net cevap bulabilirsiniz.
Benim sorum genel bir soruydu. Özel olarak kendi sorunumu tartışmak değil. Özetle yukarıda belirttigim gibi biraz egilmis yan direği (elbette direkte hafif bir buruşma var ama köşesinde düzeltilemeyecek bir hasar yoksa) boyaya zarar vermeden düzeltebilecek yeni bir teknik var mı? Yani internette yazılan yeni bir teknik mi yoksa yan direk rastgele mi yazılmış web sitelerindeki metinlere? bir resimle hasarim sekli ve boyutunu gosterirseniz daha net cevap bulabilirsiniz.[/QUOTE]
bi ek yapmak istiyorum. bazı kaportacılar şöyle yapıyor.. bi tane demir boru gördüm, çapı 0,5 lik su şişesi kadar var.. ve bu boru vida şeklinde, 2 parça halinde.. döndürdükçe dışa doğru genişliyor yani boru uzuyor.. içe göçmüş kaportolarda bi ucunu şaseye, bi ucunu da yamulan kısma konumlandırıyorlar.. sonra demir bir çubuk ile, o borunun ortasındaki deliğe sokarak, döndüre döndüre boruyu uzatarak yamukluğu düzeltiyorlar.. bu taktiğin adı ne bilmiyorum
bende bu yöntemi görmüştüm ama aklıma şu geliyor; bu yöntemde borunun dayandığı bir taraf düzelirken destek alınan diğer tarafın durumu acaba ne olur?
Sanırım ona göre şasinin uygun bir yerinden az bir destek alınıyordur. Zaten sadece direkteki küçük bir düzeltme için kullanılabilir diye düşünüyorum, daha büyük bir işte dediğiniz gibi destek alınan yerde göçebilir. Fakat bu yöntemin adını ben de merak ettim.
Yan direğin hasarlı fotosunu ekledim. İşlem tamamlandı ama teknik bilgi almak bakımından konuya devam edebiliriz. Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. koray2907 arkadaşın bahsettiği yöntemin adını bilen var mı? [/url][/IMG]
geçmiş olsun çok büyük bi problem degil de rahatsız eder.sıradan kaput vakkumlama işlemi akra çamurluk kapı birleşim yerleri yani kısaca sert yerlerde pek işe yaramaz.
Bende öyle düşündüm Dostum. Benim yan direk sorununu önce hidrolik çektirme sonra da iç içe geçen vidalı borular ile yaptılar.
Koray in bahsettigi cektirme veya gerdirme diye soyluyor kaportacilar. Bu islemi hidrolik sistem ile yapanda var manuel vidali yapanda. Aracdan destek alamayacaklari durumlarda dukkanin tavanindan duvarindan veya yerden destek alirlar. Gittiginizde kaportacilara bakin yerde tavanda halkalar vardir HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Servisten de aldığım bilgiye göre artık kaporta tamirinde ısıtma işlemi uygulanmıyormuş. Zaten biliyorsunuz ısıtma metalin yapısını ve sağlamlığını olumsuz etkileyecektir. Eskiden sanayideki kaportacılar şasiyi düzeltirken, dükkanın girişinde yere bir demir sabitleyip, şasiyi ya da eğrilen direği ısıtarak çekerlerdi. Bu şasi bir daha kaza görürse yine koruyacak mı? Hiç düşünmezlerdi eskiden böyle şeyleri. Ne zamanlardan geçtik, ne saçma işler vardı memlekette ya düşünüyorum da....
Hakkaten tekosis in dediği de doğru yani. Bu borulu, vidalı sistemde bir yer düzelirken öteki tarafı bozabilirsinde. Niye hidrolik çektirme yapmıyorlar, yoksa eğilme benimkinde olduğu gibi direğin yukarı kısmında da olduğu için mi? Yani hidrolik çektirme sadece direğin alt kısmındaki eğilmelerde mi kullanılıyor?