Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yakıt filtresi

'Getz Forum - Club' forumunda alisefa40 tarafından 16 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. alisefa40

alisefa40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar. Bir sorum olacak. Aracım dizel. Yakıt filtresi oluyormu dizellerde ? Oluyorsa ne zamanda bir değişmeliyim. Ayrıca kışlık bakımı yaptıracağım. Yapmam gerekenleri maddeler halinde yazabilecek arkadaş varmı ? Teşekkürler..

2. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    evet mazot filtresi var. Eger euro dizel harici mazot kullanmıyorsan. Her 30.000 kmde bir degistirmen lazım.

3. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yakıt süzeği, yakıdın türüne göre değil, temizliğine göre değiştirilmesi gerekir. Kırsal bile olsa, temiz yakıt kullanılıyorsa iki yağ değişiminde, kullandığınız yakıta güvenemiyorsanız her yağ değişiminde bir değiştirmek gerekir. Ayrıca sulu mazot alırsanız süzek bozulur (Şişer) ki yakıt veya arıza lambası yanar zaten. O zaman da bakımı beklemeden süzeğin değişmesi gerekir.

Bunun dışında motora daha ince yağ koydurmanız, motor suyunun donma sıcaklığını ölçtürüp ona göre antifreeze koydurmanız icap eder. Ayrıca -30 derecelik cam suyu da almanızı öneririm. Daha düşük sıcaklıklara dayananlar ve ucuz cam suları silecek ve lastik donanım,a hatta boyaya zarar verir.

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben geçen hafta değiştirdim yakıt filtresini, bizim usta bildiğinden mi yoksa acemiliğinden mi bilmiyorum filtreyi sökmek için silecekleri çıakrtmak zorunda kaldı. yarım saat falan sürüyor, filtrenin kendisi pahalı değil.
    benim hatırladığım kılavuzda her 15bin kmde bir değiştirin yakıt filtresini diyor.
    kış bakımı için eskişehir gibi bir yerde muhakkak antifriz koydurmalısın. akün eskiyse, seni kışın sabahleyin arabasız bırakacaksa onu da değiştirmelisin

5. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Starex'te su deposu sökülüyor, Getz için de silecekleri sökmek gerekiyordur belki.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evim Allahtan Ustaya Yakın Motor Pek Isınmıyor.. Yoksa Adama Yazık Olacak :)Zaten Hiç Başka Biyerden Gelip Bakıma Gitmedim Yanmasın Adamlar

7. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Ben yazın yağ değişiminde sordum bir sonrakinde değiştiririz dedi usta. Ben de uydum dediğine, eurodizel(opet ve shellden alıyorum) kullanıyorum ama sileceğin sökülmesi ilginç geldi. Daha önce değiştirttim ama hiç silecek vs söküldüğünü görmedim.
    Düzenleyen : Köksal

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    getzde motor kaputu kısa, ön cam uzun, motorun bir kısmı camın altında kalıyor. admire'da kaputta yeterince boş yer olduğu için gerek olmaz herhalde.

9. arsinir

arsinir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşım. Benim aracımı aldığım günden bu yana hep performans sorunu yaşıyordum. 15 bin km önce bakım yaptırırken mazot filtresini değiştirmemiştim. Bir önceki bakımda değiştiğini söylemişlerdi diye. Acemilik işte. Son bakımda mazot filtresi değişti araba hayata döndü.:)
    Bana kalırsa Türkiye şartlarında her 10 binde bir değiştirilmeni öneririm ki bundan sonra ben böyle yapacağım. Pahalı bir parça değil zaten.

10. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yakıt filtresi ile ilgili bir sorum olacak.10 gün önce filtremi değiştirttim. 1500 km yol yaptım. Haftasonu tunceliye gittim.Şehir içinde arkadan uyardılar. Alttan bişey akıyor diye. İndim baktım şarıl şarıl mazor akıyor. Saolsun minübüscünün biri geldi sorunu buldu . Mazot filtresinin orada mavi bir kısım var. Mazot geri dönüşüm kısmı sanırım. Orası cıktı. Hava filtresini falan çıkarıp taktı. sorun düzeldi dedim tam bugün ilçede yine aynı şey oldu. Bir abi geldi iyice o kısmı geçirdi yuvasına. Haftasonu elazığa gidip servise göstereceğim. Ancak yolda kalmaktan korkuyorum. 2 seferde de erken farketmeme rağmen 15 litre kadar mazot heba oldu. Bu sorun neden kaynaklı oldu? orada kelepçe falan yokmuş sanırım.

11. 59 ZZ 823

59 ZZ 823 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Yücel Özgür
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Müşür Fazla Sıkıldı ise Yalama Olmstur ondan kacırma yapabilir..

12. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Değişmem mi gerekiyor? fiyatı ne kadardır?

13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dizel Getz Bakım cetvelinde peryodik olarak her 10.000 km'de bir yakıt filtresi değiştirilmesi gerektiği vurgulanıyor. Tabi istisnai durumlar haricinde normal şartlar altında böyle.

Benzinli, dizel, Lpg'dede yakıt filtresi var bildiğim kadarıyla.

14. yenitarkan

yenitarkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Tarkan Özcan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    yakıt filtresi bütün akaryakıt kullanan araçlarda mevcut ayrıca değişimi aksatılırsa verimsiz çalışma ve yakıt sarfiyatında artış görülür motora zararı da cabası :)

15. arsinir

arsinir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Pahalı bir parça olmadığından ben her bakımda 10 binde bir değiştiriyorum. Ayrıca hava filtresini de kendim en geç 5000 k'de bir değiştiriyorum. Malum Türkiye şartlarında aracınızla daha titiz ilgilenmeniz gerekiyor.

16. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    75 LİRA ***Yasaklı***.comdan bakım paketi aldım 30 lira işçlikle yağ, mazot, hava vs bütün filtreleri değişti 105 liraya bitti.
    Yalnız mazot filtresini geçen senede değiştirdim geçen sene sileceklerin olduğu bölüm sökülmüştü bugün hiç anlamadan bitti usta benimi kandırdı anlamadım acaba mazot filtresini değiştirmedimi kıllandım mazot filtresi nerede ?

17. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    75 LİRA ***Yasaklı***.comdan bakım paketi aldım 30 lira işçlikle yağ, mazot, hava vs bütün filtreleri değişti 105 liraya bitti.
    Yalnız mazot filtresini geçen senede değiştirdim geçen sene sileceklerin olduğu bölüm sökülmüştü bugün hiç anlamadan bitti usta benimi kandırdı anlamadım acaba mazot filtresini değiştirmedimi kıllandım mazot filtresi nerede ?
    Birde ustaa dediki bu araçalrda 5000 de bir yağını değiştir ben her yıl değiştiriyorum 7 8 bin yapıyorum

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yakıt filtresini yetkli serviste bende değiştirdim değiştirlirken birzat ustanın yanındaydım. Öyle öncam altındaki plastiği vb şey çıkarmadı. Hava filtresinin kabını komple çıkardı ve halletti. Hava filtresi kabının üst kısmında emiş boğazınıda spreyle temizledi. Takriben 30 dk sürdü. işçilik ve parça dahil 36 lira ödedim...

19. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yağ bakımını , yağı 5000 km de mi değiştiriyorsunuz ?

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Fazla km yapamadığım için 6-7 bin km'de bir değiştiriyorum ben.

Bu Sayfayı Paylaş