Aracım accent blue 2014 crdi biz otomatik kitapçıkta yakıt deposu 43 lt gözüküyor ama mazot alırken full 49 lt yi gördüm. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Teşekkürler.
fabrika verisine göre depo 43 lt. öyledirde. depoya inen yakıt devresinede yakıt alındığında 43 litreyi aşıyor. bende yarım depoyla taşana kadar doldurduğumda 26 litre civarında yakıt almıştım. ayrıca depoyu tam boşaltmamak lazım, depo dibinde kalan partikülleri devreye sokmamak için. en azından ışık yaktırmayalım.
Evet 43 lt diyor 50 lt dahi geçebiliyor tam boş iken fab. öyle yazmasının sebebi kullanıcıların tam olarak depoyu boşaltmaması kışın donmaların önüne geçmesi imiş araştırmıştım.
Depo 43 lt dir ama birde benzin tesisatı yani boruların içindeki miktar da var. Dolum ağzından depoya kadar giden kısım mesela. Toplamda 5-6 litre fark normaldir bence.
Merhaba arkadaşlar . Yeni konu açıp kalabalık etmekteyim dedim. Benim aracım 2006 1.5 crdi matrix Aracın yakıt deposu katolog degeri 55 lt Ve bu zamana kadar ışık yandikdan sonra 40-50 km sonra yakıt alirdim ve 51-52 lt arasında dolardı ve pompaciya hep taşana kadar doldur derim.bu gün ise yine her zamanki gibi pompaciya taşana kadar doldur dedim ve pompanın basindayim araç tam 58,30 lt yakıt aldi. Hacı dedim bune iş 55 lt depo var bu arabada.pompaci yedek depo var falan dedi. Bana kalırsa yedek falan yok ama bu sizce normalmi.?
Emrah bey özellikle dizel bir araçta çeyrek deponun altına düşmemeye çalışın. Benim getzin deposu 5-6 litre fazladan alabiliyordu. Bence normal. Yedek depo olayını bilmiyorum.
O öyle oluyor arada, bizim depo 58lt geçen burayada yazdım, ışık yanmıyorken petrole gittim 60lt yakıt aldı. Her zaman gittim petrol.
Merhaba arkadaşlar. Ben deniz de 2012 model blue prime 1.4 sahibiyim. Verilere göre 43 lt depo kapasitesi görünüyor ancak her seferinde depoyu fullememe rağmen 35 lt yakıtı geçemedim. Aracımı aldığımdan beri 4 sefer depo doldurdum, her seferinde de emin olmak için kırmızı ışığı bilerek yaktırdım, öyle depoyu doldurdum. Ancak bu denemelerimde maksimum 35 lt benzin alıyor yakıt deposu. Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
Işık yandıktan ve uyarı sinyali vermeye başladıktan sonra 10 lt yakın varsa, o zaman 43 lt bilgisi doğru. Ancak yukarıdaki mesajları okuduğumda 43 lt depo kapasitesine sahip arkadaşlar ışık yandıktan sonra 50 lt alabildiklerinden bahsetmişler. Sorun şu ki ben bırakın 50 lt leri görmeyi, fabrika verisi olan 43 lt seviyesini bile göremedim.
Benim Era da 45lt yazıyor 49 lt yi gördüm çalışmayacak şekilde biterse 53 de görür gibi sizinde böyledir uyarıdan sonra 15 lt de vardır bence