Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yağlı Ve Gazlı Amortisör Farkları.

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Ersin tarafından 6 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Araca 4 Tane Amortisör Alacagım Ama Kararsız Kaldım.
    Orjinalleri Maysan Mando. Kesinlikle Hangi Model Araç Kullanıyorsanız Tavsiye Etmiyorum Hatta Üzerlerinde Varsa Bu Marka Amortisör Sökün Atın.

Monreonun Amortisörleri Var Ama Yağlı Tip
    Kore Mandonun Var Gazlı Tip.

Orjinalde Gazlı Tip Var Nasıl Fark Olur Hangisi Daha İyidir ?

2. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    İkisininde birbirine göre avantajları var diye biliyorum.Ama gazlı olan daha avantajlı olmalı ki birçok firma gazlı amortisör kullanıyor.. Kendi isteğinle patlat artık şu amortisörleride kurtulhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

3. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    hic düsünmeden gazli al ve bulursan Kayaba Excel-G, gerci ben denk getirdim Sachs aldim arkalar icin. Monroelari bizim buralarda pek tutan yok, hem tuzlu hemde erken iflas ediyormus, tabii kullanmana ve yol sartlarina bagli.

Yaglilar daha konforlu olur, ama yag isindikca amortisör perfomansi düser.
    Sen gazli al hic düsünme.

4. madworld

madworld Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Gazlı ve yağlı diye 2 çeşit amortisör yoktur. Tüm amortisörler yağ ile çalışırlar. Süspansiyona çok iş düşen otomobillerde, yarış otomobillerinde ve zor şartlarda kullanılan otomobillerde süspansiyonun üst kısmındaki hava sürekli sıkıştığı için ısınır,bu ısı yağa geçer. yağ, ısınarak viskozitesini ( kıvamını ) kaybeder. ( cıvıklaşır ) neticede süspansiyon özelliği azalır. darbe emme özelliği azalır. Bu ısınmayı önlemek için, bazı süspansiyonlarda üst kısımda sıkıştırılmış hava ve bazılarında bu havanın yerine, nitrojen gazı kullanılır ve nitrojen gazının daha stabil ( kararlı) olması nedeniyle bu aşırı ısınmanın bir nebze önüne geçilmiş olur. ( aynı F1 araçlarındalastiklere nitrojen basılması ve ısınınca basınçlarının değişmesinin önlenmesi ve günlük araçlardalastiklerin kendiliğinden inme süresinin uzatılması gibi ) Malesef bizim ülkemizde nasıl"tubeless" (şambriyelsiz) lastiğe "dubleks" ( çift katlı ) deniyor ise, "Gazlı amortisör" tabiri de yanlış kullanılarak, sanki bazı amortisörler yağlı bazıları gazlıymış gibi kullanılmaktadır. Bu ifade yanlıştır. Aslında amortisörler gerçek anlamda, tek tüplü, çift tüplü diye ayrılırlar. Fakat normal bir kullanıcı için bunların farkı bile önemsizdir. Siz hiç takılmayın. Makul fiyata makul kalitede ürünleri alınız. orijinalini alabilirsiniz.

Düzenleyen : madworld

MAERKEK bunu beğendi.
  5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bende Biliyorum Gazlı Amortisörde Yağ Oldugunu Ama Satılırken Yağlı Ve Gazlı Diye Ayrılıyor.. Orjianelde Maysan Mando Var Ve Gazlı Sistem. Ama Bu Amortisör Çok Dandik. Nede Olsa Arkasında Assan Var Pekte Düzgün Bişey Beklememek Lazım. Bende Yağlı Sistem Olan Monreo Düşünüyorum. Bulursam ORjinal Kore Mando Da Alabilirim.

6. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    ne kadar dandikde olsa 5 6 sene dayanmazmi ? buda yeter bence. yok ben iyice iskeleti cikana kadar süreyim dersen o baska. iki gün önce arkalari Sachs amortisör ve yaylari degistirdim. üzerindekiler orjinal 8 senelikti ve bitmisti. cok fark yapiyor, tavsiye ederim hemen degistir.

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dayanmıyor Abi . 2008 Model Arabanın 2010 Yılında Amortisörleri Patladı. Ben Maysan Mandonun Dayanıklı Olduguna İnanmıyorum. Era Kullananlarda Hep Bu Yüzden Şikayetçi..

canuzun5561 bunu beğendi.
  8. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    amortisör olarak tanidigim tavsiye edebilecegim markali ve buralarda cok tutulan Bilstein (alman), Sachs/Boge (alman) ve Kayaba (japon) var. Mando mundo felan mumla arasan bulamazsin buralarda. Bu saydigim markalar fabrika cikisi sifir araclara takilan amortisörler. Fiyat perfomans olarak defalarca yazdigim tavsiye ettigim kayabalar var. Yalniz forumlarda okuduguma göre bunlarinda sahtesini yapiyorlarmis yani dikkatli olacaksin alirken.

9. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Bilstein eibach sachs koni tek kelimeyle harika amortisörler gözün kapalı al derim monroe kalite bir amortisördür iyidir genel olarak modeline bağlı.. patlak amortisörle fazla yol gidilmesi iyi değil aks başlarınada amortisör zamanla zarar veriyor bu sefer masraf dahada artıyor.

gazlı ile yağlı arasındaki fark şudur gazlı amortisörler genelde konfora yönelik araçlarda kullanılır daha ziyade ağır tonajlı araçlarda kullanılır d segmenti e segmenti v.b yağlı amortisörler ise yol tutuşuna öncelik veren araçlarda kullanılır çukurlarda virajlarda tepkimesi gazlıya oranla daha hızlı ve daha stabildir.. ikisi arasındaki fark budur..

10. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Hocam yağlı al bence, çünkü yağlılar daha konforlu...

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben D-E Sınıfından Daha Ağırım , 2.2 Ton Boş Ağırlığı :)

Evet Yağlı Daha Konforlu Diyolar Bakalım Yedek Parçacıda Hangisini Bulursak , Öyle Çok Markada Yok Çin ALırım Maysan Almam O Derece Tiksindim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Düzenleyen : Ersin

12. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yağlılar daha konforlu değildir gazlılar konforludur gazlı amortisörlü herhangi bir araçla çukura girdiğinizde tıss diye bir ses duyarsınız amortisör darbeyi gaz vasıtasıyla abzorve eder.. yağlının yola tepkimesi çok daha erkendir onunda avantajı odur.. velhasıl yağlı gazlı esasen tercih meselesi önemli olan kaliteli bir şey almanız iki kere iş açmayın sonra başınıza.. patlar birdaha sök tak yenisini al boşuna para israfı.. bir kerede kaliteli bir şey alın uzun yıllar götürür..

13. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Federal power arkaları 2 adet gazlı takmıştım ve 3 ay içinde problem çıkarmıştı. Tekrar değiştirdim.

Yağlı ısıncaya kadar sert oluyor, gazlı ise ısınmasına gerek kalmıyor.

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aynı Maysan Mandonunda Olacağı O Şekil. 3 Ay Max.

15. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Benimkiler 8 sene dayandı biliyorsun bide o kadar kazaya rağmen sadece biri patladı:D Tabi önler maysan arkalar Monroe olunca fark bariz şekilde ortaya çıkıyor konfor olarak.. Mandoyu bilmiyorum ama Monroe kaliteli gerçekten maysana göre.10 lira ucuza maletmek içinde maysan almasın kimse..

16. hacettepeli_06

hacettepeli_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Emir Han
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bugün 1,4 Eramın 4 amotisörümü de değiştim. Kore yapımı MANDO taktırdım, Maysan MAndo değill..Önler fena değil ancak Arka Hala Aynı Beşik gibi sallanıyo arkadaş..Bu sıkıntı gerçekten arabadan soğutuyo insanı..Monroe bulsam ondan alcaktım arkaları ama çok şeyin değişeceğine inanmıyorum..Olay yaylarda..Bu araçların yayları pamuk gibi aynı..bu kadar çok satılmasına rağmen neden bu kadar saçma sapan parça takıyolar bu araçlara anlamış değilim.Hadi arka yayları değişiyim diyorum sürekli para para.Kendime bu kadar çok harcamıyorum..Güzel araba ama süspansiyon sıfır be kardeşim,soğutuyor resmen insanı..

17. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    eibech yayları şiddetle öneriyorlar bir bak istersen... :)

hacettepeli_06 bunu beğendi.
  18. hacettepeli_06

hacettepeli_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Emir Han
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bu yayların fyat durumları nelerdir, bilen var mı??
    Birde ben arkanın sallantısından çok rahatsızım, sadece arka yayları değişsem nasıl olur??Var mı tecrübe eden aramızda?
    Tşk ler.

19. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    sadece arka dengeli olmaz bence çünkü bu yaylar 3-3,5 cm alçaltıyor arabayı arkalar alçak kalır önlere göre 4 ünü birden değiştirmek en mantıklısı..benim de planlarım arasında bakalım yapmayı düşünüyorum

20. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    En sonunda yayları kestirtecekler bize. Benim de amortisör değiştirme gibi düşüncem var ama yaylar değişmeden amotisörün fayda sağlamayacağı ortada.

Bu Sayfayı Paylaş