arkadaşlar aracımın motoru ısındıktan sonra dur kalk trafikte vitesler çok zor geçiyor.özellikle 1. vitese geçmiyor.dur kalk trafik kabus haline dönüyor.sizce neden olabilir?
Hareket halindeyken birinci vitese geçmiyorsa normaldir. Birinci vitese geçmek için tamamen durmak gerekiyor veya 5 km gibi düşük bir hızda olmak.
Lütfen konu başlıklarının anlaşılır olmasına dikkat edelim.Gelişi güzel konu başlığı açmayınız<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
trafite duruyorsunuz.araç boşta.birinci vitese takmak istiyorsunuz.geçmiyo bi türlü.geçsin diye büyük kuvvet harcıyorum.uzun süren trafiklerde çok yoruyo insanı.
Konu başlığınız "vites" ama şu şekilde olsaydı "vitese geçme sorunu" daha fazla ilgi çeker ve doğru başlık olurdu. Ayrıca bu konuyla ilgili başlığın olduğunu biliyorum. Arama butonunu kullanırsanız daha faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz. Durağan bir halde 1. vitese geçmeme sorunu varsa bu anormal bir durum. Ancak araç düşük hızda hareket halinde ise 1. vitese kolay kolay geçmiyor motor soğukken.
Vitesi zorlamayın, bahsettiğiniz sorun yüksek ihtimalle senkromençlerden kaynaklanıyor. Senkromençler şanzıman dişlilerin arasında geçişi sağlayan parçalar. Eğer zorlarsanız dişlilere de zarar verirsiniz. Bir arkadaşım bu şekilde bi olay yaşadı, 2.000 liradan fazla masraf yapmak zorunda kaldı 1. vites yüzünden.
bizim accent tede aynı sorun vardı.debriyaj dediler değiştirdik olmadı.en son baya bi uğraştılar senkromeç dişlilerinde problem olduğu anlaşıldı.maliyetide oldukça fazla.umarım merkezlerden filandır.dişli ise baya maliyetli oluyo ne yazıkki <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
Bu konuyla ilgili starex kullanan birkaç arkadaş burda konuşmuştuk; hepimizin ortak sorunu 1.vites ti durmadan yada durmaya yakın bir hızda olmadan 1.vitese geçmiyor araçlarımız, fakat durduğu yerde geçmemesi diye bir sorunumuz yok. Sizdeki sorun umarım büyük değildir.
arkadaşlar bende 2006 veya 2007 crdi space multiway(uzun şase) veyahut 9+1 çift klimalı starex arıyorum.ilgilenenler için 0 532 544 56 93 istanbul
<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"> Neyi anlamadınız gayet açık.Forumda konu açıp bir soru soracaksanız,açacağınız konu başlığınızın sorduğunuz soru ile bağlantılı olsun "vites" diyerek değil vites zor geçiyor yazarak konu başlığını düzeltin <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"> Düzenleyen : Levent
buna benzer bir sorun bende vardı .Alt merkez yağ kaçırma sorunu vardı usta alt ve üst merkez değişecek dedi. o gün yagını tamamlayıp alt merkezinde havasını aldı. sorun düzeldi. arada ben kontrol ediyorum yagı eksilirse ekliyorum belki sizinde merkezlerde sorun vardır