Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Uno Hakkında Bilgi

'Sohbet' forumunda ihsan tarafından 22 Eylül 2017 tarihinde açılan konu

1. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Arkadaşlar merhaba ikinci araç olarak ucuz ve küçük araç arıyorum UNO hakkında hiç bir bilgim yok bu sebeple 60 70 S SX gibi modellerden hangisi alınmalı sorun yaşamamak için soruyorum birde fiyatları baya yükselmiş şöyle temiz bir aracı ne kadara alabilirim

2. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Kullanan arkadaşlar varsa yedek parça bulunmuyor diyorlar doğrumu

3. rooster20

rooster20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    yılmaz gökce
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Eniştem 4 yıldır kullanıyor onda 70 Sx ie modeli var
    Şimdiye kadar ufak tefek sıkıntıları dışında büyük sorun çıkarmadı
    yakıt olarak ve şehir içi kullanım için ideal bi araç

4. Buraktokatli

Buraktokatli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    618
    Ad Soyad:
    Burak Tokatlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Ustam 70s ler tutuluyo. İe ler enjeksiyonlu sirali sistem lpg takilip yakit fiyati cok dusuruluyo. Ama enjeksiyonlular sorunlu diye biliyorum. Dayim 5 sene felan kullandi saglam arabadir.

Benim bildigim kadariyla
    70S yada 70sx karbüratörlü olanlar tutulur. Yakiti cok uygundur sehir icinde 20 25 kurus arasinda rahat gezersin uzun yolda 16 17 kuruslari gorursun guzel bi gaz ayariyla. Parcasi pahali diyolar ama neye gore ? Tofasa gore pahalli ama sahinin 50 lira olan parcasi uno da 70 lira. Motorlari cok nazlidir ona dikkat edin. Motoru saglam olduktan sonra arabanin disini 1000 liraya duzeltirsiniz.. yag yakma sorunu piyasadaki cogu aracta var alirken dikkat edilmeli

5. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Temizi kalmışmıdır bilemem ama hobby modeli çok güzel, çok ender olmakla birlikte klimalı olanları da vardı.

6. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    2 tane unom oldu.şuan 97 var karbüratörlü.ilk sahibinden 127binde aldık,lpg hiç takılmamış.bizde takmadık zaten.bu haliyle 35krş yakıyor.ufak tefek kafamıza göre yaptık gayette iş gören bir araç.

lpg li kullanıcam derseniz karbüratörlü bakın derim,enjeksiyonlular yıpranma durumları ve bakımlarına göre zamanla sorun çıkartıyorlar.karbüratör kara düzen olduğu için sıkıntı çıkarmaz.az yakar çok kaçar.

parça sorunu derken torpidodaki havalandırma ızgaralarını bulamadık mesala.onun haricinde bir sıkıntı yaşamadık.
    hararete dikkat etmek gerekir,conta çabuk yakar
    radyatör suyu çok önemli,önceki sahibi antifiriz kullandımı ,kullanmadımı.siz temizler antifirz kullanırsınız sağdan soldan cortlar.ama harcıcanız paralar komedidir.

Halil ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  7. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Benimde ilk aracim uno 60s idi .1994 model . İlk aracim olmasiyla ilgili pek bilgim yoktu. Fakat ben aldigima pisman oldugum 2. Aractan biri idi.
    Soyle ozellikle 60 s ler italyan uretimi 1.1 motor 60 ps karboratorlu ve jilleli sabah calistirirken calismaz nazlanir .stop eder .genel hararet problemi var.ben manual calisabilen fan yaptirmistim;)her trafikte aciyordum elle;)frenler berbat .yol tutmayi birakin viraj donme kabiliyeti yok.
    Sert girilen hervirajda savrulur.;)
    uzun yola gelmez bence boyutuna gorre cok yakar. Cok hafif bir arac .kaporta galvanizsiz sac hemen paslanir. Genel Tofas problemi.
    İlla alicaksaniz
    70 s ve sx ie vs bakin.
    Bunlar yerli uretim 1.4 motor.
    Ben 2005 li yillarda bu araca sahiptim. Ve bircak parcasini bulmakta sorun yasamistim.
    Suan bence bircak parcasi bulunmuyordur bile.
    Bulamadigim parcalar. Kalarufer petegi. Vites sekromenjleri ve elekrikli aksambaki bilum paracalar.
    Bence bu arac yerini tipo veya yumurta accent baksaniz daha yerinde olur

8. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    sizin uno baya kötü durumdaymış anladığım.

60s motor parcası bulmak sıkıntıdır.1.4ler daha iyi 97 ve üzeri

hakan84 bunu beğendi.
  9. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,076
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    99 senesinde babama aldigimiz 96 model Uno 70 sx halen bizde ve 114.000 kilometrede ve hic LPG takilmadi.
    Öncelikle sunu soyleyeyim 70 sx ve 1.4ie enjeksiyonludur. Bir arkadas 70sx icin karburatorlu demis ama yanlis bilgi. Karburatorlu olanlar 1.4 ve 70s modelleridir.
    Enjeksiyonlu modelleri biraz sikintili, tek noktadan enjeksiyon var bu araclarda. Ornegin bizdeki aracin giderken stop etme (yuksek hizlarda bile), rolanti dengesizligi, gibi sorunlarina kesin bir cozum bulamadik. Parca fiyatlari orjinal almak isterseniz araca gore pahali denilebilir ancak yan sanayi parcalar daha uygun. Bulunamiyor denen parcalar da genellikle orjinal parcalar.
    Yakit tuketimi sehir icinde 8-9 litre sehir dizinda 5-7 litre arasinda. Arac yaklasik 850-900 kilo bu nedenle 100 km uzeri hizlarda cok guvenli degil.

SM-A520F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Amcamda 94 Model vardı. Yorumlardaki güvenlik ve savrulma ile ilgili yazılara aynen katılıyorum. Temizini biraz zor bulursunuz. Artık Uno deyince, Biraz manidar ama, Direkt tost ekmeği geliyor aklıma. ;)

hakan84 bunu beğendi.
  11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bir arkadaşımda vardı, ne yaptıysak yakıtını düşürememiştik. şehir dışında 13-14 litre lpg yakıyordu. karbüratörlü.

12. hayundai

hayundai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    ozan baydar
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Ben 2 adet kullandım 1995 ve 1998.ikinci araba olarak gayet iyidir şehir içinde güzeldir.fazla hız yapmaya gelmez zaten rüzgardan sallanır.hafiftir o yüzden :D.ama çok işimizi gördü.hakkını yemeyeyim kronik bi arızası olduğunu hiç duymadım.S modeli karbüratörlüdür.sx ler tek nokta enjeksiyonludur.lpg de fazla yakıt masrafı çıkarmaz ama litre olarak da az yakıyordu diyemem.sx ler de aşağı yukarı karbüratörlüler kadar yakar.Sx lerin ön camları otomatiktir s olursa 2000 model falan ön camları otomatik kimisinde hidrolik direksiyon vardır.bulabilirseniz uno hobby alın onların hepsi hidroliktir sanırım.ama direksiyonu da aşırı ağır değildi diye hatırlıyorum.Hatta 1998 yılında sınırlı sayıda üretilmiş klimalı unolar bile vardır.kaporta incedir kapılar çat çut diye kapanır doğal olarak şahin doğan gibi.Fazla pahalı bi parçası olduğunu da hatırlamıyorum yeterki motoru bitik olmasın.Parça bulma sorunu olacağını da zannetmiyorum.Araç dardır demeyeceğim siz niyetlendiğinize göre onu göze almışsınızdır zaten.Temizleri 12000 - 13000 arası gidiyor bu piyasada.

Son düzenleme: 23 Eylül 2017
  13. tkcabin

tkcabin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    HASAN ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence ikinci arac olarak alinacaksa olur.Rahmetli babamin vardi ve vefatindan 1 sene sonra kullanilmadigi icin satildi.Su an cok pismanim ikinci araba olarak kapida bekletmedigime.Parcasi bence cok ucuz işçiligi cok ucuz ve kedi gibidir.Sehir icinde isinizi cok rahat gorur.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

14. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    iki arkadaşımda uno almıştı biri 60s diğeri 70s , 70s de hiç problem yaşamadı en tutulanı o zaten sx de aynı onda otomatik cam oluyor , ama 60 s başa bela her dışarı çıktıgımızda stop ediyordu anlamıyorlardıda karburatör eksoz sistemi buji buji kabloları hepsini değişmemize rağmen 60s ler biraz sıkıntılı olabiliyor.

Bu Sayfayı Paylaş