Merhabalar, 2016 Tucson aldık fakat elektronik el frenini yukarı doğru çekince devreye girmiyor, hem ekranda el freni uyarısı çıkmıyor hem tutmuyor. Her seferinde autohold tuşuna basarak ve boş vitese alarak el freni tutuşunu ancak sağlayabiliyoruz. Atladığımız bir şey mi var?
El frenine dair hiçbir şey yanmıyor. Autohold açık D de iken durdum ayağım hala frende N ye aldım Ayak freninden ayağımı çekip hemen geri basılı tuttum Frene basılıyken hızlıca P konumuna aldım Araç bu şekilde yine şanzumana biniyor çok belli ve el freni kapanma sesi gelmiyor. El freni ışığı da yazmıyor gösterge ekranında.
Araç bu şekilde yine şanzumana biniyor çok belli ve el freni kapanma sesi gelmiyor. El freni ışığı da yazmıyor gösterge ekranında.
Teşekkür ederim. Evet öyleymiş sipariş ettik. Peki P ye alınca el frenini otomatik çekmesi gerekmiyor mu?
Hayır hocam o ı30 serisinde öyle pye alsan da çekmez dye takınca salar Not: hyundaide mekanikçiyim Tucson ile alakalı sorun varsa cevaplayabilirim ama başına dert almış olabilrisin