Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Trendyol Ve Tuketici Hakem Heyeti Ile Ilgili

'Sohbet' forumunda Roadrunners tarafından 18 Nisan 2021 tarihinde açılan konu

1. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,161
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Arkadaşlar merhaba, 10/04 tarihinde TRENDYOL firması aracılığıyla 43 inch lg marka bir tv satın aldık...Tv 12/04 tarihinde horoz lojistik firmasi ile kargoya verildi...14/04 tarihinde saat 13:00 civarı elime ulaştı, getiren şahıs kutuyu içeri almama yardımcı oldu ve gitti kutuda öyle patlak çatlak ezik kırık gözükmediği için teslim aldım.
    Lg servisi aradım yakında bir ekiplerinin olduğunu hemen göndereceğini belirtti ve saat 15:00 gibi 2 saat sonra servis geldi.
    Kutuyu onlarda kontrol etti ve daha sonra kutuyu kendileri açtı, köpükleri çıkarıp tv yi çıkarınca tv nin kırık oldugu hatta v şeklinde olduğu fark edildi...Servis tutanak tuttu ve kurulum sırasında kutuyu açtıklarında ekranın kırık olduğunu kutunun front kısmında bir darbe olduğunu yazıp gittiler...
    Hemen trendyola başvurduk tv nin kırık çıktığını ve iade veya değişim istedik...Trendyolda 2 gün sonra bizden kargo hasar tutanağı istedi, kargoyu aradık firma bize saglam teslim ettiğini söylüyor, tekrar trendyol aradık bu seferde servisten lg için iade edilebilir formu istediler...(bu formda lg iade alsın formu galiba ) tabiki lg de kargoda kırılmıştir biz iade alamayız diyor...kaldık tv ile başbaşa ,trendyol mal sizindir kargodan almasaydınız diyor,bende diyorumki bende dahil ne kargocu nede yetkili servis kutuyu açıncaya kadar fark etmedik diye...
    Tüketici hakem heyetine başvuracağım pazartesi günü, bilgisi olan yardimci olabilecek varsa teşekkür ederim

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 18 Nisan 2021
  2. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Öncelikle çok geçmiş olsun. Tüketici hakem heyeti süreci uzun ve sıkıcı bir süreç. Ürünün fiyatına göre il veya ilçe tüketici hakem heyetlerine başvuruluyor basvurmadan önce son fiyatlara bakarsınız. Kutunun açılması garantiyi bozar veya kutu yetkili servisçe açılır gibi bir ibare varsa buna istinaden teslim alırken açıp kontrol edemediğinizi belirtmeniz sizin yararınıza olur diye düşünüyorum. Ürün kargoda mı kırıldı kırık mı paketlendi bunu da bilmeniz mümkün olmadığından bence doğrudan trendyol'dan şikayetçi olmalısınız.

Edit: Bir tanıdığımızın başına mikrodalga fırında birebir aynısını geldi ama çözüldü mü sorunu bilemiyorum

Asel Kaan Efe ve Roadrunners bunu beğendi.
  3. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Abi tüketici hakem heyetine e-devlet üzerinden de basvurabilirsin. Satıcının sana verdiği cevabı ve servis tutanağını da ekleyerek tüketici hakem heyetine basvurabilirsin.

Coolwhisper ve Roadrunners bunu beğendi.
  4. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,161
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Teşekkür ederim ben yarin sabah işleme başlayacağım

5. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,161
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Volkan ,e devlet üzerinden dün denedim kep alani diye bir adres var onu bir türlü geçemedim o yüzden yarin sabah bizzat başvuracağım

sipartacus bunu beğendi.
  6. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,252
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Geçmiş olsun bende yüksek voltaj dan dolayı buzdolabım ve bulaşık makinem yandı heyet kararı tam 6 ay sürdü verdikleri kararla elektirik dağıtım şirketine başvurdum ve biz vermiyoruz bizlik bir şey yok dediler şaka gibi devlet kurumunun kararını tanımıyorlar. Bende epdk ya şikayet ettim ve adliyeye gidip icraya verdim ancak öyle yatırdılar zararımı işiniz zor kolay gelsin ben 7 ayda aldım zararımı

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    geçmiş olsun, trendyol konuyu kargo ile çözmeli ve size yansıtmamalı. ürünün evinize sağlam olarak tesliminden satıcı sorumludur.

Coolwhisper ve Roadrunners bunu beğendi.
  8. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,161
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Serdar bey en merak ettiğim bu tv yi açmasam dolabin üzerine kaldirip 2 ay sonra kursam demekki tümden yandım...garip bir durum

Coolwhisper, MSC ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,161
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Teşekkür ederim, yaklasik 3 ay kirik tv ile başbaşa kalacağız galiba...heyette calisan birini buldum yaklaşık 3 ay dedi bakalim ne olacak

Coolwhisper ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. Vale0

Vale0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    199
    Ad Soyad:
    Selim
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Ben daha önce tüketici hakem heyetine başvurdum... Olay benzer...

Ankara da İstanbul yolu üzerinden bir mobilyacıdan 1 adet koltuk aldım.

Koltuk geldi... Servis koltuğu kurmak için paketi açtı ki koltuk arkasında yırtık var...
    Koltuğu geri götürdüler değiştireceğiz dediler...

Aradan 1-2 hafta derken ne arayan var ne soran...
    Bayiye gittim durumu anlattım. Koltuğu teslim etmediniz değişim yapılacağına dair de evrak da vermediniz dedim...

Derken 1 hafta sonra getiriyoruz dediler...

Koltuk geldi ama bu sefer paketsiz bir koltuk geldi... Tahminimce ya tamirat gördü yada shoowroom dan falan geldi... (bilemiyorum)

Sonra koltuğu aldım yırtık yok ama servis gitti akşam otururken bir baktım ki aaaa sağ kolçak altındaki dikişler yok :))

Sonra bayiyi aradım... Al götür kardeşim... istemiyorum koltuk moltuk iade ediyorum dedim... Ne de olsa 14 günlük iade hakkım varyaa...

İade almayız dediler servis yollayalım tamir edilsin dediler... Dedim ki kardeşim ben tamirli defolu mal istemem... Tamir ile fabrika işçiliği aynı değil dedim...
    Alacaksın dedim... Almam dedi... Dedim mahkemeye vereceğim tüketici haklarına gideceğim...
    Dedi ki istediğin yere git sen onu iade edemezsin dedi...
    Sonra o günden bir kaç gün sonra servis de geldi... Abi tamir edelim dedi...
    Gönderdim istemem dedim...

Sonra fabrikayı aradım durumu anlattım. Fabrika size döneceğiz dedi... Ne dese beğenirsiniz... Siz tamir kabul etmemişsiniz dedi..
    Yav ben iade istiyorum diyorum karşımdaki kadın anlamıyor...
    Neyse servis yine geldi eve... Dedim bak sağ kolçak da dikişler yapılmamış...
    Adam makine ile dikti... %80 orjinaline benzedi... Ama esasında olmadı...

Bende tüketici haklarına gittim... 14 günlük yasal hakkım olan iade hakkımı sebep belirtmeksizin kullanmak istediğimi aynı zamanda üründeki defolu sürecin 2 defa yaşandığını tamir değişim süresinin 1 aydan fazla sürdüğünü dilekçe ederek başvurdum...

Aylar aylar geçti... başvuru işleme alındı... Bir adam geldi... Mobilya öğretmeni bir memur... Sağından solundan foto çekti... Tutanak tuttu... Özür olduğunu kabul etti... Aradaki farkları gördü... Zaten o güne kadar faturayı da bir türlü bayiden alamıştım... Bana vermemişlerdi... email atacağız dediler ama emaili bile almadılar... O konuyu da dosyaya iliştirdim... Üstelik dükkana gittiğimde de kovulmuştum... Onu da yazdırdım dosyaya ama, Ama işte :))

Sonuç ne çıksa beğenirsiniz...?

iadeye gerek yoktur kararı çıktı...
    evet defolu malın iadeye gereği yoktur kararı çıktı...

Hani öyle 14 gün falan filan hikaye...
    Yani bana öyle oldu... Ha kullanıyor musun evet kullanıyorum koltuğu ama hukuki olarak hatalı olduğunu düşünüyorum... İtiraz hakkımı da amaannn dedim kullanmadım... zaten o günlerde başvuru için nerdeyse 10-12 ay falan uğraştım olay neydi ne değildi unuttup gitmiştim...
    Belki servis tamir yapmasaydı geri iade olurdu ama paramı alabilir miydim bilmiyorum...

Bence siz de şansızını deneyin...
    Bana iade kararı çıkmadı ama sizinkini kabul edebilir... Gerçi ben servis formuna yırtık defolu yazdırmıştım... Umarım sizinde elinizde imza atmadan önce böyle bir evrak vardır...

Roadrunners bunu beğendi.
  11. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,079
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hakan hocam geçmiş olsun ,
    Konuya şöyle gireyim kargodan teslim alınan ürünü benim açma yetkim olmadığından servisi bekledim , açarsam garantiden düşer. Fiziki olarak kontrol etmem yeterli olmadı deyip , satıcı trendyol veya mağaza derhal alıp yenisini göndermeli. Ben ikinci bir yol daha söyleyeyeyim , LG Türkiyeye direkt şikayetini e-posta,iletişim formu veya telefonla ulaştır. Sonuçta servis hizmeti alarak kurulum gerektiren ürünü , fiziki bir kusur görmediğim için aldım kargocudan ancak kutu açılmadığından durumu bilmem mümkün değildi ve netice servis gelince ortaya çıktı , LG olarak yardımcı olmanızı bekliyorum dersiniz. Ben de Samsung ile temasa geçtim ve hepsiden aldığım 125 cm led tv yi 12 günde değişim yaptırdım. Benimki servis kurduktan iki hafta sonra ortaya çıkan arızadandı. Yalnız bildiğim kadarıyla LG akıllı tv ve Telefon işinde Türkiyeden çekildi sanki. Benim oğlumun da 5 yıldır kullandığı LG tv arızalandı 3 aydır serviste yatıyor bir kart lazımmış parça yok garanti bitmiş bekliyoruz o kartı , fiyatı ise 805 TL+kdv imiş.

Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi

12. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    674
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Geçmiş olsun, çözüme yönelik tüm tavsiyeler yukarıda verilmiş, harici bir şey yazmaya gerek yok. Ben farklı bir tavsiyede bulunayım, cep telefonu, bilgisayar, TV gibi pahada ağır tüm ürünler için alışverişlerinizde Amazon'u tercih edin. HepsiBurada, GittiGidiyor ve Trendyol sadece küçük alışverişler için tercih edilmelidir. Yalnızca N11 bu gibi durumlarda hem satıcısını korur, hem de alıcısını da dinleyerek karar verir. Yine de ciddi alışverişlerde yalnızca Amazon derim. Yazdıklarımın tamamı benim ve sevdiklerimin tecrübeleriyle sabittir, şahsi fikrimdir.

13. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,401
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Amazonda 3d guvenlikli odeme yoktu en son. Son durum nedir?

@Roadrunners hakan abi gecmis olsun. Bizlik bir durum olursa haber edersin. Eski calistigim kurumun servislerinden biri il hakem heyetiydi.

14. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun Hakan hocam. Umarım kısa sürede çözülür.

Kutuda bir şey yoksa bence satıcıdan kaynaklı bir sorundur. Televizyonun kırılması için ciddi bir darbe gerekir.

Bence bu tip ürünler kargo ile alıcıya gelmemeli. Aldığımız kişi bize en yakın servise göndermeli. Servis evimize getirip bizzat kendisi açıp kurmalı. Yoksa durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Kargodan gelen kutuyu açamıyorsun. Servis açacak diyorsun. Kutuda da sorun gözükmüyor. Ben müneccim miyim kapalı kutunun içini göreceğim.

Coolwhisper, Hürkal, adgny ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  15. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,079
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    @Roadrunners hocam , hak gecikir kaybolmaz , eninde sonunda siz haklı çıkarsınız ama biraz uğraştırırlar seni , durum sizden yana , burada satıcının müşteri namına pratik çözüm üretmeli. Bu trendyol mudur nedir buradan daha tek kuruşluk alış verişim olmadı bu güne kadar , genel olarak ali , hepsi, n11 ve gg.

Coolwhisper bunu beğendi.
  16. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Sanal kart ile alışveriş yapıyorum, yine de sorun olur mu? En son 2-3gun kadar önce alışveriş yaptım, sanırım 3d yoktu.

17. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,079
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam sanal kartına alacağın ürün kadar limit koy , ödemeden sonra sorun olmaz , ne yapabilirler ki ? Ben de yurtiçi ve yurt dışı hep sanal kart kullanırım böyle daha güvenli.

sipartacus bunu beğendi.
  18. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,161
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Abi teşekkür ederim, lg zaten ogün işin içinden çıkıyor kutu kırık diye...haklı da bunu birisi almış özgür bilişim diye,kimbilir hangi spotcu sonra kendi dükkanına gelmiş oradan benim eve yola çıkmış kaç kamyon değişmiştir...

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,161
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Sagol firat hocam, teşekkür ederim bence bu malzeme kargoda bişeyin arkasinda kalmış sonra hemen düzeltilmiş fakat o temas içteki köpüğü kırmış hemde tv yi parçalamış fakat kutu temiz kalmış ,sonradan kutu açılınca fark ettikki bir darbe izi var...
    En doğru olan satıcı direk servise yollayacak servis açacak sağlamsa getirecek yoksa iade edecek...

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  20. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,161
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Sağol onur teşekkür ederim