Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tramer in Verdiği Rapor Sonucu

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda useryok tarafından 2 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu

1. useryok

useryok Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba,

Geçen haftabaşında maddi hasarlı bir kaza yaptım. Ben 3 şeritli anayola tali yoldan çıkıp ilerlemeye başladım. O anda orta şeritten hızla gelen eleman önündeki aracın sağından geçmek istedi. Tabii sağ şeritte beni görünce duramadı sol arkadan bana çarptı. Neyse polisi aradık, gel tutanak tut diye. Siz kendiniz doldurmanız gerekiyor dediler. Neyse tutanağı doldurduk çizdik ettik. Bir gün sonra kaportacıya arabayı teslim ettim, belgeleri teslim ettim. Tramerden sonuç bir hafta sonra gelir dediler. Bir hafta sonra sonuç geldi. %50 %50 kusur vermişler. Bu arada iki aracın da sigortası AXA Sigorta. Araçlarda kasko yoktu. Ben bu karara şaşırdım tabii. İtiraz edeyim dedim. Bu sefer de bankaya 250 TL yatırmak gerekiyormuş, itiraz sonucu 20 - 25 gün sonra çıkıyormuş. Eğer karar değişmezse verdiğin para da gidiyormuş. Bu nasıl iştir arkadaşlar. Şimdi aracın masrafı 1000 TL desek durup dururken 500 TL benden çıkacak. Bu nasıl adalet bu nasıl sigorta sistemi. Demekki artık arkadan vuran %100 kusurlu olmuyormuş baksanıza.

Bu konu hakkında fikirlerinizi alabilirmiyim. Bundan sonra böyle bir kaza başımıza gelirse nelere dikkat etmemiz gerekiyor. Mutlaka polis mi gelsin.

2. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yaralanma ya da ölüm yoksa polis el sürmez. Bende o TRAMER denen dandik yerden muzdaribim. Nasıl karar veriyorlar anlamak zor. TRAMER'in verdiği karara itirarız varsa Trafik Mahkemesi'ne başvurma olayını araştır. TRAMER her şekilde seni mağdur edecektir.

3. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    kasko şirketindede böyle bir sorunla karşı karşıya gelmiştik ben acentemi aradım derhal durumu düzeltin aksi taktirde maddi manevi dava açılacağını döyledim durum şak diye düzeltildi dostum bence sen axa oyak sigorta işe bir görüş bu konuyu böyle saçmalık olurmu yaa

4. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tuttuğunuz tutanak trammer için çok önemli. Tabi bunun yanısıra, kaza yerinin detaylı fotoları olursa extradan yararlı oluyor. Ben eram ile yaptığım ilk kazada tuttuğumuz tutanakta kaza yeri ile ilgili detaylı bilgi verdikten sonra, kusur karşı tarafta olduğu için, hiçe saydığı trafik kurallarınıda belirterek tutanağı tamamladım. En az 5-6 kare foto ile birlikte trammer e gitti. Karşı taraf 8 de 8 suçlu çıktı. Tutanaktaki en küçük eksik veya yanlış bilginin faturası bize çıkıyor...

5. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Çizim ve olay anlatım ve ana tali yol tanımı hatası olabilir.

NŞA da arkadan vuran öndeki ŞARHOŞ ta olsa suçludur.

6. useryok

useryok Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Valla arkadaşlar, öncelikle kaza yaptığın anda oturup sakin sakin çizim falan yapamıyorsun. Ama benim çizdiğim ve yazdıklarımı kaporta ustası, tanıdık bir eksper, 2 ayrı sigortacı arkadaş inceledi. KEsinlikle sen haklısın dediler. Hatta kaporta ustası nasıl olsa %100 karşı taraf suçlu diye işe başladı. Ama böyle sonuç gelince herkes şaşırdı.
    Ben internette bu konuyla ilgili biraz araştırma yaptım. Birçok kişi Tramer in verdiği sonuçlardan mağdur. Hatta birinin dediği bana da ilginç geldi. Sigorta şirketleri danışıklı dövüş gibi anlaşıp insanların kaskoya yönelmesini mi istiyor diye. Eğer öyleyse yetklili kurumların buna el atması lazım. Eskiden polis geldiğinde en azından daha adaletli oluyordu. Mesela Tramer in verdiği raporda bana neden %50 kusur verdiği ya da karşıya neden verdiği yazmıyor. Sadece kusur oranları yazıyor. YAni bana hagi ihlalden ceza verdiğini bilmem benim hakkım değil mi? Karşımızda muhattab alacağımız kimse yok. Sigortayı arasak ne olacakki, iki tarafın sigortası daa ynı zaten ilk kararı veren de sigorta değilmi? Ben hiçbirşey anlamadım bu işten. Ama eski sistemi arar olduk şimdiden.

İnternette biraz araştırma yapın tramer sonuçlarıyla ilgili neler göreceksiniz. Bir de eğer bir daha maddi hasarlı kaza yapayım kusur bende de olsa polisi getirteceğim oraya. Anlaşamıyoruz, kavga ediyoruz diyecem polise tutturacağım tutanağı.

Şimdi bir akşam makas atarak gelen biri gelip tamamen orjinal olan aracıma çarpıyor, aracımı 15 gün kullanamıyorum, aracımın orjinalliği gidiyor bunlara takılmıyorum, cana gelmedi şükür ama bir de cebimden duruken para çıkıyor. Bunun izahı yok arkadaş. Yok...

7. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Geçmiş olsun umarım çözüme kavuşturursunuz.

8. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim kazamda da önce %50 %50 yazdılar sonra bir baktım ben %100 suçlu çıktım. Aradım acentayı. Tramer kabul etmemiş, suç sizdeymiş deyip çıktılar. Tramer'i aradım Trafik mahkemesi'ne başburun dediler. Tamamen dolandırıcı, lanet, iş bilmez insanlardan kurulu bir düzen.Senin kadar haklılık oranım olsa kesinlikle mahkemeye başvururdum.

9. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    diyelim ki kaza yapan iki kişi anlaşamadı ve tutanak düzenlemek mümkün değil. Polis çağırsak gelmez mi, ne salakça sistem bu yaw.

10. useryok

useryok Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mahkemeyi düşündüm. Ama dediğim gibi 250 TL para yatırıp başvurmam gekiyormuş. Tramerin verdiği kararın değişme ihtimali %0.1 diyorlar tecrübeli ve bu işlerin için olan insanlar. Genelde karar değişmediği için verdiğin para da gidiyormuş.

Yani aslında bütün hukuki yolları denememiz lazım. Ama işi gücü bırakıp bu işle uğraşmam lazım. O kadar vaktim yok, Avukat tutsan bir de ona para aktaracaz falan filan. Yani insan hakkını da arayamıyor. Bana deselerki sen şu sebepten dolayı kusur aldın. Ben de derimki tali yoldan çıktığımda sağ şeritte kimse yoktu. Ben 2. vitese atıp hızlanırken bu esnada bu eleman orta şeritten gelip önündeki aracın sağından geçmek isteyince beni görmesiyle frene basıyor ama gelip vuruyor. Ben aynadan gördüm geldiğini gaza bastım ama kaçamadım. Bir de aracı kaldırıma doğru yanaştırdım ama kurtaramadım.

Elemanın aracında kasko varmış. Raporu incelerken görüyorum. Eleman orda söylemiyor kasko olduğunu. Belki söylese başka olacak işler. Ne bileyim işte şemsiye meselesi...

11. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    abi öncelikle çok geçmiş olsun. bende trafikte çok sıkışık devam ederken en öndeki araç birden fren yaptı durdu önümdeki durdu ben durdum arkamdaki kartal fren yapti yapti yapti.... :) sonuç mu adam indi hım kım etti tutanağı çıkarttım açıklamaları yazdım aracın fotğrafını çektim ancak şöyle bir şey var adamın 8 de 8 kusurlu olduğunu kabul ettirdim imzayı attırdım fotokopiler felan ondan sonra herkes kendi yoluna... exper geldi kabul etti araç yapıldı...

12. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Şöyle düşünüyorum. Türkiye'de kaza yaparsan, kim kime neyi kabul ettirirse o.... hak hukuk yok. Hem haklı olacan hem de bir şekilde mücadele edeceksin. Kasko şirketi ayrı, trameri ayrı, polisi ayrı telden çalıyor.... yani kaskom var diye de güvenmemek gerek......

Kasko yapmaya gelince herşey süper, sonra ne halin varsa gör mantığı..... O zaman ne uğraşalım, herkes cebinden versin yaptrısın.

Önceleri iyi görünen "kazalarda polisin gelmemesi" durumu, yurdum insanının uynaıkları sonucu sigorta şirketlerinin işi yokuşa sürmesi yüzünden aranır oldu. Şimdi sigortacılar tüm kaza yapan araç sürücülerine potansiyel dolandırıcı gözüyle bakıyorlar

13. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    abi bu yıl bir tane range rover sürücüsü yolda gidiyordu gece 12 gibi felan sokaktan geçerken bir anda çok büyük bi patlama sesi geldi herkes bomba felan zannetti sonra baktıkki rangenin ön tekeri kaldırım çarpmış fren yaptığı halde duramamış ve teker terinden ters dönmüş. aradı kaskoyu önce bi yarım saat güzellikle anlattı her şeyi gelin aracımı çekin diye adamlar ne dedi bilmiyoruma ama sonra arabanın sahibi bi küfür etmeye başaldı bu arada 4 milyar verdim ben size dedi nasıl gelip çekmezsiniz siz laftan analamıyorsunuz ocağınıza incir ağacı dikerim ben kimim felan muhabbeti sonra bi baktık çekici geldi.... :) anlayacağın sigorta kasko bunlar laftan anlamıyor.... :D

14. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aynen. Güzellikle olacak işler değil ama bu işte tecrübe sonuçta. Bundan sonra ki seferde böyle davranmam ben de.

15. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    inşaallah bir daha başına gelmez abi. çok kötü bi durum o anda insanın içinden bir şeyler kopuyor sanki... laftan anlamayanlarada bundan sonra bizde yumuşak yüz yok...

16. useryok

useryok Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynen öyle arkadaşlar. Valla ben 2001 de aldım ehliyeti. 2001 den beri aktif olarak araç kullanıyorum. Birçok kez uzun yola da gittim. Yani şöförlüğüm konusunda iyiyim diyebilirim. Yolda aksiyonlara girmem kurallara uymaya çalışırım. Hayatımda 3 kez kaza yaptım. Üçü de küçük maddi hasarlı kazalardı ve üçünde de arkadan çarptılar. İlk ikisini şirket aracı ile yaptığım için ben uğraşmadım rapordu sigortaydı falan, kiralık araçlardı. Ama ilk defa kendi aracımla kaza yapıyorum. İlk defa olduğu için prosedürleri ve işin uyanıklığını bilmiyorum. Bundan sonra dediğim gibi kesinlikle tutanağı falan kendim yazmayacağım. Anlaşamıyoruz kavga edecez deyip polis çağıracağım. Bu arada sigorta acentenizi iyi seçin kaza anında ulaşılabilen acente olsun, size fikir versin, yardımcı olsun, telfonunu açmamazlık yapmasın. Tecrübelerim bunlar.

17. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    güzel paylaşım abi teşekkür ederim...

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ya kaba ve gerçek tabirle, eskiden yol kenarında para kesen trafik polisleri emekli olunca tramerde görevli yaptılar onun için böyle oldu. Kağıt üzerinde bak fazla kafa yorma prosedüre göre ver kararı olsun bitsin. Sul mahkemesinden tutunda Asliye, Ağır, DGM mahkemelerin verdiği kararları bile doğal hak olarak 7 gün içinde temyize yani yargıtaya yani üst mahkemeye intikal ettiriyorsun. Ama gel gelelim koca göbekli tramer mahkemesinin kararı anayasa gibi pehhh.

19. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Geçmiş olsun,

olay yerinin resmi ve tutanak çok önemli, denk gelıyorum kaza yapanlara adamlar arabaların carptıgı yerlerı cekıyorlar bu onemlı degıl fotografta onemlı olan ana yolmu yan yolmu ısık varmı yokmu yolu geniş bir açıdan çekmek lazım, tutanagıda iyi düzenlemek lazım

bizim şantiyenin içinde vinç geri geri gelirken kamyonete çarpmış ikiside sirkete çalışan araç ama şantiye içinde oldugu için sigorta karşılamıyor, bizde gereğini yapmıştık:rolleyes:

tramerin tek güzelliği 8/8 kusuru diye birşey yok 3 secenek var ya eşit yada diğer taraf suclu oluyor

20. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    geçmiş olsun.bildiğim kadarıyla ayrıntılı foto çeklimeli mümkünse olay yeri,yol,şerit ve tutanagı doldururken mutlaka bir taraf suçu üstlenmeli vurdum,çarptım ibareleri kullanılmalı aksi taktirde %50 %50 veriyorlar.

Bu Sayfayı Paylaş