Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tartarini tam iyi ayarı bulmuşken.....?

'LPG Sistemleri' forumunda Wolverine tarafından 9 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    2 yıldır kullandığım Tartarini sıralı sistem takılı lpg li aracımı çekiş performansından memnun olmadığım için bir ustaya gösterdim ve laptopu ile yeni yazılım v.s. kurdu, sonrasındaysa aracım 2 yıldır olmadığı kadar performansta düzelme gösterdi ve nerdeyse benzindeki gibi gitmeye başladı. 2 yıldır ilk kez performansındaki bu düzelmeye yüzüm gülerken 2 gündür sorun yaşıyorum. Yani usta ne yaptıysa başka bir yerde sorun çıktı. Şöyle ki;

Motor soğukken ilk çalıştırmada rölanti bozuk davranıyor, iniyor çıkıyor, araç stop edecekmiş gibi ses çıkarıyor motor ve egzostan, hava filtresi çok hava çekiyor gibi ses geliyor, bu arada gaz versem de benzine alsam da bu sorun 1dk. boyunca devam ediyor. 1dk. sonra herşey normale dönüyor.

Bugün o ustaya yine gittim, bir basınç ayarını 80den 90a çıkardı, başka bir ayar yükledi, motor sıcak olduğundan o anda sorun yok tabi ve akşam iş çıkışı aracımı çalıştırdığımda aynı sorun devam ediyordu.

Eski ayara dönün demeyin, şu anki performanstan çok memnunum da nedir sorun, ne yapılmalı?

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, ustanız regülatör basıncınıda arttırmış. Bu da enjeksiyon sürelerini bozuyor. Performans ve yakıt artıyor. Tabii bu gibi sorunlarda meydana geliyor. Akşamdan akü kutup başını sökün, sabah taktığınızda araç saat gibi çalışacaktır. 100 ila 200 km kullanınca yine aynı şekilde sorun çıkaracaktır.

Sizin araç için ustanız 1.1 - 1.2 bar regülatör basıncı ve 1.5mm enjektör memesi üzerinden kalibrasyon yaparsa sorununuz düzelir. Tabii performansta bir miktar düşü gözleyeceksiniz.

3. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Murat bey şimdi evdeyseniz ve dışarı çıkmayacaksanız gidip aracın akü kutup başını sökün. Saat 22:30 gibi taktığınızda araç rölantide saat gibi çalışacak.

4. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Ustam, benim aracımda chip tuning uygulaması var. Bu bişey değiştirir mi?
    Bir de demişsiniz ki 100-200km. kullanınca yine aynı sorun çıkacak, o zaman ne yapacam, ne yapmam lazım?
    Eskisi gibi çalışacak ama şu anki performansını da bulamayacak mıyım? Genelde devirli sürerim aracımı..

Düzenleyen : Wolverine

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Chip tununing'i etkilemez. Zaten yaptırırken görmüşsünüzdür, program atılırken akü kutupbaşı sökülür. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Siz dediğim şekilde ayar yaptırın, gerek olursa 0.1-0.2 bar daha basıncı arttırabilirsiniz.

6. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Peki bu işlemleri yaptıktan sonra araç kendi lpg ayarını kendisi mi yapacak, biz bişey yaptıracak mıyız ustaya?

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Peki ustam, pis benzin veya katkılı lpg kullanımında böyle bir sorun olur mu?
    Ben bugüne kadar uzun zamandır totalgaz kullandım, son aldığım lpg opet ten aygaz euro lpg idi.
    Benzin lambası da yandı yanacak, depo dipinde pis yakıtın bu sorunları yapma ihtimali veya euro lpg nin yapmış olma ihtimali var mı?
    Şu anda aklıma geldi, geçen yıl ngk buji taktırdım,
    http://www.ngk.com/results_app.asp?AAIA=1373363
    linkteki platinum bujilerden, muadili olarak uygun dendi, en çok 8000-10000km. yapmışımdır. Bujilerden kaynaklı bir sorun olma ihtimali de var mıdır?

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İşte bu sorunların nedenini bulmanın ilk aşaması akü kablosunu çıkarmak. Eğer çıkartınca düzeliyorsa sorun ayarda değil ve sıraladığınız olasılıklar üzerine araştırma yapmak lazım.

10. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Serdar usta, son mesajınızı okuduktan sonra farklı bişey denemeye karar verdim.
    Bu sorunla daha önce de karşılaştığım için benzin deposunu temizletmiş ve 97 oktan benzin kullanmıştım sonrasında ve aracımın hem benzindeki çekişi muazzam değişmiş hem de bu sorundan kurtulmuştum. Aynı benzinciden ve aynı pompadan benzin almama rağmen sanırım benzer sorunla karşılaştım yine, yani pis benzin sorunu. Çünkü benzin lambası yanmaya daha yeni başlamıştı ki aracımda ilk çalıştırmada bu sorun çıkmaya başladı, gaza geçince düzeliyordu, sonrasında benzine aldığımda da sorun kalmıyordu ne hikmetse. Ben de 50 tl.lik benzin aldım geçen gece ve bundan sonra yaptığım motor soğukkenki ilk çalıştırmalarda artık o yaşadığım sorun olmadı. Yarın öğlen kesinlik kazanacak büyük ihtimal. Ustaya lpg ayarı yaptırdığım zamana denk gelmiş olması kafa karıştırdı ancak %100 emin olmam için biraz daha zaman lazım. Dün akşam denediğimde sorun olmadı, bu sabah yine denedim sorun olmadı, gece 12ye doğru yine denedim, sorun olmadı. Ne olur ne olmaz diye totalgazdan bu sefer, 10tl.lik gaz aldım gaz bitince, o da bitince yine aygaz eoru lpg den alıp emin olacam olaydan. Gazdan mı benzinden mi diye, ama araç çalışırken benzinde çalıştığı için sanırım benzinden oluyor. Sizin dediklerinizi de tüm bu denemelerden sonuç alamazsam kesin yapacam. Yarın burdan sonucu yazarım. Teşekkürler..

11. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Of ya bu ne ya? Arabam benle kafa buluyor sanki. 2 gündür sorun düzeldi, benzindendi diyordum bugün yine aynı şeyi yaptı, yine gaz yemedi, yine motor tekledi, gaza geçince düzeldi.

Bu arıza olduğu zaman hava filtresinin olduğu kısımda motor müthiş hava çekiyor gibi ses geliyor, performans filtre var, k&n marka, temizlemiştim geçenlerde, sorun yoktu, yıllardır da kullanırım, nedir bu valla, tüm olasılıklar üst üste gelir mi?

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

13. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Sabah ilk iş bahsettiğiniz ayarları yaptırmak için lpg ustasının yanına gitmek olacak tekrar. Ona sadece "1.1 - 1.2 bar regülatör basıncı ve 1.5mm enjektör memesi üzerinden
    kalibrasyon ayarı yapar mısın" dediğimde olay bitecek mi? Önceki basınç ayarında 80lerden 90a çekmişti ayarı, siz 1.1 - 1.2 dediğiniz ayar burası mı? Yani ustaya yarın gittiğim ve bunları söylediğim zaman bana anlamaz bakışlarla baksın istemem..

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  15. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bende lpg atturacam bu gidişlee ama benim araba rehinli ruhsata işletirken herhangi bir ekstradan para isterlermi ruhsat değişirkenn trafik sigortası ve kasko yüksek çıkıyo die plakayı değişecektim ama bana ekstra 300 lira noter masrafı çıkmıştı rehinle alakalı olarakk

Düzenleyen : efe34

16. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Tamam usta, inşallah sorun düzelir ve inşallah performans da çok düşmez.
    Sonucu burdan yazarım. Sağolasın.

17. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Ben de aracımı banka kredisiyle almıştım, o zaman lpg yoktu aracımda. Sonrasında kredi ödemelerim bittiğinde rehin kaldırma yazısı almıştım bankadan. Lpg taktırdığımda ruhsat yenileme aşamasında ruhsata tekrar rehinli diye yazmaması için o yazıyı vermiştim trafikte, ekstra bir ücreti olmamıştı. Ama sizinki biraz farklı. En iyisi trafiğe gidip sormak.

18. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürlerr evet bi sorayım trafiğe en iyisi

19. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Serdar usta, bugün lpg ci ustaya dediğiniz şekilde ayar yaptırdım. Şöyle ki, bar değeri olarak 1.0, 1.2, 1.4 vardı laptopta, o da 1.0 olarak ayarlamıştı, ben ona durumu anlatıp 1.2 bar yapmasını istedim, yaptı. Bir de fakir karışım varmış ayarlarda, onu düzeltti, dengeledi, bununla ilgisi vardı dedi yaşadığım sorunun, umarım hallolmuştur.

Bugün mesela sabah aracı çalıştırdığımda hiçbir sorun olmadı ayar yapmaya gitmeden önce, hava sıcaklığıyla ilgili sanırım, ama dün sabah hava yağmurlu ve daha soğuktu ve sorun çıkmıştı. Bakalım bundan sonrası ne olacak?

20. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    biraz kullanın sonucu iletirsiniz. Enjektör memeleri ile ilgili bir değişiklik yapılmadı sanırım. Kaçlık meme varmış üzerinde?

Bu Sayfayı Paylaş