arkadaşlar aşık olarak aldım arabamı. lakin eşim tutturdu ehliyetim var bende sürmeyi öğreneceğim diye. aha da saat 02:00 ye geliyo uyku tutmadı valla. aracı alırken ne yedek anahtarı vardı nede başka bişey. buuu torpido gözünde airbag on-of kilitli bişey var. oraya bişey uyduramadım. şuan on durumunda off durumuna nasıl alacağım?
AMACIN AİRBAG KAPATMAKMI aracın torpidosunu açınca orada düğme var ise of konumuna getirince yolcu tarafındaki airbag kapanır.
arkadaşlar amacım airbaglari kapatmak zira şehir içi acemi sürücü (eşim) düşük hızda bir kaza yaparsa airbagler bana maddi olarak fazla masraf çıkarır. yani eşime bi garezim yok. ancak ben dediğinizi denedim torpidodaki yere kontak anahtarını sokamadım. 1-2 santim bile girmedi. şööööyle bi ince bıçakla zorlamadan denedim bıçak girip gidiyor ama çevirmiyo. sanırım normal anahtardan kastınızda kontak anahtarıydı ama denedim olmadı. cevaplarınız için teşekkürler, görünce sevindim.
Sonata karosere ciddi zarar gelmeden yada çok yüksek g kuvveti yemeden airbag açmaz. Tamponu çarpıp airbag açan vag araçları ile karıştırmayın.
öncelikle hayırlısı olsun torpidonon olduğu yerdeği airbag kilidi kontak anahtar ile on off durumuna alınabiliyor zira bende öyle oluyor
MSC arkadaş sağol içim rahatladı bi nebze. diğer yorum yazan arkadaşlarada teşekkür ederim. kontak anahtarı ile denedim anahtar girmedi bile serviste baktıracağım artık kısmetse. ilginiz için ayrı ayrı teşekkür ederim...