Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sonata 2.5 ve 2.7 Tavsiye Edermisiniz? Dezavantajları Nelerdir?

'Sonata Forum - Club' forumunda hakanemre23 tarafından 29 Kasım 2015 tarihinde açılan konu

1. hakanemre23

hakanemre23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    hakan emre
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Starex TCI (1997-2008)
    muraty15 bunu beğendi.
  2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Hayırlı satışlar. v6 sonata derken hangi kasasından acaba? jaguar kasalarda 2.7 mevcut nf kasalarda 3.3 mevcut daha eski jaguar kasa makyajsız olanlarında da v6 var sanırım. jaguar kasa ile nf kasalarda çok sıkıntı olacağını sanmıyorum daha eskilerinde belki parça konusunda biraz sıkıntı çekebilirsiniz. eğer v6 olmasın derseniz 2,4 benzinlileri de var.

3. hakanemre23

hakanemre23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    hakan emre
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Starex TCI (1997-2008)
    Vay Mursel ustam nasılsın, 626 ya restorasyon ve modifiyeler devam ediyomu :)

Abi 2.4 düşünmüyorum. Mutlaka V6 olmalı. İki kasa hakkında da bilgim yok. Ama üst kasalar mutlaka daha iyidir sanırsam.

İki kasaanında avantajını, dez avantajını bilsek iyi olur

4. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İyiyim aynen devam bi değişiklik yok.
    2003-2006 jaguar kasalarda 2,7 v6 motor var. bu araçlar full. koltuk ısıtmadan far yıkamaya sunroof vs hepsi var. fiyatlar 20-30 arası
    2006 nf kasalar bunlarda da 3,3 v6 motor var. bunlarda da full fiyatlar 30 üstü aracına göre değişir ama piyasada pek yok. forumda bir kişide vardı bundan kullanan konuyu görürse cevap verir.
    birde 99-2003 arası jaguar kasanın makyajsız olanları var onlarda 2,5 v6 motor var fiyatları daha makul.

Bence v6 olarak en alınabilecek olanı 2,7 v6 jaguar kasalar.

5. hakanemre23

hakanemre23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    hakan emre
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Starex TCI (1997-2008)
    626 ya hız sabitleyici falan takmışsındır heralde gormeyeli :)

Abi 3 gün önce 99 jaguar kasa sürdüm, arabanın gidişi konforu çok hoşuma gitti ama hız sabitleyici yoktu. Birde motor koruma kaputu yok, sol far depo marka sağ far orjinal kazası vardı heralde. Araba şuan urfada ilanlarda var.

2.7 olanlarda Manisa da bi tane var çok güzel. O favorimde. 3.3 motor olanlar bütçemi aşar.

2.5 ve 2.7 nin artılarılarını eksiklerini. Her iki kasanında parça durumu nasıldır bi öğrensek iyi olacak. Bize Mazdayı aratır mı yoksam :)

6. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    ben 12.000 km dir 2003 2.7 kullanıyorum.

en basta çok tatlı bir motor sesi var. :)

ve oldukça konforlu bir araba. tumseklerde çukurlarda ve ozellikle uzun yolda sürüsü çok keyifli.

tek handikapi kaput altındaki bütün motor aksamlari kavruluyor.

kulbutor kapak contalari, klima kompresörü keçe ve oringi, direksiyon pompasinin oringleri ve emis hortumu ateşleme bobini ve buji kablolari. benim aracimda bunların hepsi sicaktan kavrulmuş durumdaydı. hepsini elden geçirdim.

ama genel olarak bakinca fiyatina gore iyi ve keyifli bir araba. tavsiye ederim.

ama bazi spesifik parçaları var mesela yan sanayisi yok ve acayip pahali.

mesela far yan sanayisi yok. mesela far yikama motoru yan sanayisi yok yetkili servis fiyati 819 TL :)

7. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bence 2.7 olanlara bak. onlarda pek parça sorunu çekeceğini sanmam o aracın 2000 motor olanlarından piyasada bayağı var. çoğu parça aynı zaten. belki çok spesifik far yıkama robotu veya koltuk ısıtma düğmesi vs gibi sadece 2.7 olanlarda bulunan parçaları bulmakta sıkıntı çekebilirsin. onları da servisten siparişle getirtebilirsin.
    Parça konusunda hyundainin durumu mazdadan daha iyidir bence. hem fiyat hem de bulunma açısından.
    Konfor açısından d segmenti zaten bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. performans olarakta zaten v6 motor. yakıt olarak vergi olarak belki üzer ama onu hesaba katmışsındır zaten.

8. hakanemre23

hakanemre23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    hakan emre
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Starex TCI (1997-2008)
    Evet hocam ilk başta çok tatlı bir motor sesi geliyor kulağa :)

Yan sanayi far yok demişsiniz. Bence vardır. DEPO firması nerdeyse her aracın farını üretiyor. Hatta kullandığım 99 Sonatanın farının biri yan sanayiydi.

Bazı parçalar sıcaktan kavruluyor derken uzun yolda mı oluyor?

Son olarak ön takım, amortisör, ateşleme gibi parçaların fiyatları çok yüksekmi ve kolay bulunuyor mu?

9. hakanemre23

hakanemre23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    hakan emre
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Starex TCI (1997-2008)
    Bende parça konusunda Mazdadan iyi olduğunu tahmin ediyorum ama parçası zor bulunur diye bir söylemde duydum.

626 nın ön takım, süspansiyon, ateşleme parçalarını İstanbuldan çok rahat ve ucuza buluyoruz. Sonata durum ne acaba?

Mesela ben geçenlerde Kyb japon amortisörleri 160 liradan amortisör takozlarını (Tayvan) 55 liradan aldım.

10. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    2.7 ler fabrikasyon xenon lu. farlari merceksiz. 2.0 larda mercekli normal ampullu far var.

2.0 larin farlari bulunuyor ama 2.7 yok.

on takim 99-02 modellerle ortak olduğundan ve 03-05 2.0 larlada ortak olduğundan sikintisiz.

ben makul fiyata üst salincak, rot mili, z rot ve viraj demir lastiklerini aldim oldukça normal fiyatlara.

on takimda problem yok.

sicaktan kavrulma uzun zaman sonucu tüm lastik ve plastik aksam sertleşip kirilganlasiyor.

v6 motor inanılmaz isi üretiyor.

yakit alırken motoru kapatmazsam pompacilar tedirgin oluyor abi motor çok sicak hava ufluyor diyor :) hararet sabit 90 aslinda ama kaput alti yaniyor 

ateşleme bobini 140 (yan sanayi)
    buji kabloları 180 (yan sanayi)

aldim.

bu fiyatlar normal sayilir.

Son düzenleme: 29 Kasım 2015
  11. hakanemre23

hakanemre23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    hakan emre
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Starex TCI (1997-2008)
    Ben 99 2.5 Sonatanın farını görmüştüm yan sanayi. Bu ısınma olayı garip geldi. Baktığım 99 2.5 Sonatanın motor koruma plastiği yoktu, eridi mi yoksa :D

Parçalar 6 silindir arabaya gore normal gibi. Yan sanayininde iyisi kotusu var, kalitesi nasıl acaba?

Accent ler ile parça konusunda Sonata kıyaslanamaz anladığım kadarıyla. Era ların orjinal parçaları bile çok makul fiyatlarda. Kendi aracıma Era'nın yan sanayi sis farını aldım teki 18 liraydı :D

12. muraty15

muraty15 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Murat y.
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Hakan Bey merhabalar,

V6 Sonata'nızı aldınız mı acaba? Ben de arayış içindeyim, eğer almışsanız deneyimlerinizi beklerim.

13. hakanemre23

hakanemre23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    hakan emre
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Starex TCI (1997-2008)
    Almadım hocam,Vazgeçtim. Kendi aracım icin bile parça zor buluyorum. V6 Sonata için daha çok zorlanırım.

Sonata nın sürüşü zevkli ama Mazda kadar sağlam değil diye düşünüyorum. Motor aşırı ısınması beni çok düşündürdü

14. muraty15

muraty15 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Murat y.
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Hayırlısı olsun Emre Bey. Yeni yıla girerken alım yapacağım inşallah, 2003-2005 model aralığında bakıyorum. O zaman deneyimlerimi paylaşırım.
    Yedek parça konusunda, fikir edinmek için bir defasında bir kaç parçacıyı aramıştım. Honda için sormuştum, açık açık da sormuştum,o konuda fikir beyan etmişlerdir.
    Sonata V6 için henüz aramadım, ama hafta için bir kaç yeri arayıp bu model aralığında yedek parça bulabilirliği hakkında fikir edineceğim. Paylaşırım burada da.

15. hakanemre23

hakanemre23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    hakan emre
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Starex TCI (1997-2008)
    Benim İstanbulda parçacım var. Sağolsun ilgili. Mazda 626 nında parçası pek bulunmaz ama benim parçacım bi şekilde uygun fiyata tedarik ediyor. Sonata için sordum her parçasını buluruz ama senin Mazda gibi ucuz olmaz dedi. Bazı parçalar bulunmaz mecbur orijinal bulunur oda pahalı olur demişti.

Bende netten biraz amortisörlerine falan bi bakayım dedim 300 lira civarıdaydı tanesi. Ben mazda ya en kaliteli amortisörü 160 liraya aldım.

Kısacası eğer safahatını bilmediğiniz bir Sonata için 5.000 lira kenara ayırın derim ben.
    Hakkınızda hayırlısı olsun

16. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    2.0 motor daha iyi bir tercih olabilir, aynı konfor onda da bulunur, parça sıkıntısı daha az olur.

ikinci el araç bulma seçenekleri de daha çok haliyle.

hakanemre23 bunu beğendi.
  17. muraty15

muraty15 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Murat y.
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Arkadaşlar teşekkürler ilginiz için. Haklısınız aslında, 2.0 motor uygun olabilir bence de. Benzinli araştırmaya devam ediyorum. Bulduğumda da zaten buradan paylaşırım. teşekkürler.

Bu Sayfayı Paylaş