Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sonata 2.0 CRDI VGT Vs SuperB (Skoda) 1.6 TDI CR

'Sohbet-2' forumunda qaan88 tarafından 4 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Fiyatı baz alarak yaptıgım bir karsılastırma var. Fakat kararsız kaldım. Sonata 2.0 crdi vgt motora sahip, SuperB ise 1.6 TDI motora sahip.. İkisininde bu motor versiyonunda en ful donanım paketleri.. Fiyatları aynı.. Sonatanın MTV de dezavantajı varken SuperB nin MTV de avantajı var.. Donanım olarak ise her ikiside sunulan en ful özelliklere sahip. Bu konuda Skoda nın donanım özellikleri ne yazıkki Sonata yı epeyce geride bırakıyor. Fakat, her ne kadar sonata donanım özellikleri olarak superb den geride olsa sontanın bu özellikleride yeterli diye düşünüyorum. (Fakat, bu konuda bence yine de superb +1 puan ilerde.)

Önden görünüşleri [​IMG]
    Arkadan görünüşleri [​IMG]

Sürücü tarafı [​IMG]

Arka koltuklar [​IMG]

Düzenleyen : qaan88

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,935
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kaan fiyatlara nerden bakıyorsun?

- Skoda 2 yıl garanti veriyor, Hyundai 5 yıl. Dizel motorda 5 yıl büyük avantaj.

- Sonata H-matic şanzımanlı ve fiyatı 62.600 TL. Superb manuel şanzımanlı ve fiyatı 65.000 TL. D segmenti arabaya binip manuel vitesle uğraşmak isteyen çok azdır sanırım :) O zamanda mecburen 2.0 TDI DGS alacaksın, o da 85.000 civarı.

85 'lere çıkacaksan hiç uğraşma 2. el 5.20 dizel al :)

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aracı Alırken Servis Fiyatı Parça Fiyatı Ve Sorunsuzluguna Bakmakda Gerekiyor....
    Biri Oto. Vites Biri Manuel.. Skodanın Otomatigi 2.0 Dizelde Var Oda Müthiş Para

4. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    super b yı cok begenıyorum sonatanın ıse hosuma gıden tek kasası 97 model olanı

5. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    bence de d segmenti bir araç alınacaksa otomatik olması tercihimdir. ayrıca 1,6 tdi 105 beygir motor 1,5 tonluk bir araç için hantal kalabilir.

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,935
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bana göre şu an D segmentinde fiyat/performans/vergi avantajında avensis lider durumda, tek kötü yanı 1.6 benzinli corolla motoru yakıtı içiyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Düzenleyen : Serdar

7. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    avensisleri bende beğeniyorum geçenlerde pazarda gördüm bir tane 2005 model 2000 motorlu 25 civarı birşeydi. 1,6 motor o araca az gelir. aldınmıen az 2000 olmalı bence.

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,935
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  9. AlperC

AlperC Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.6 motorun vergisi 698.00 TL 2.0 ınki ise 1931.00 TL yaklaşık yıllık 1,250 tl fark var ben 1.6 tercih ederdim.

öte yandan 1.6 105 beygirlik motor1700 kglık okasayı çeker mi bakmak lazım.

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Çekmesine Gerek Yokki.. O Arabaya 1.0 50 Bg Motor Koysalar..Sırf VW Diye O Arabayı Alan Olur TR De.. O Kadar Eminim...

Düzenleyen : Ersin Cerrah

11. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    SüperB hakkaten güzel araba. Benim aracı servise götürdüğümde incelemiştim.

12. AlperC

AlperC Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    onunda vergisi 436 tl daha iyi olur aslında. 6 aylık verirsin 200 tl, hem azda yakar o. zaten trafik cezalarıda iyice uçtu aşırı süratten radara girme gibi bir dertte olmaz :D

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Enistem skoda bayisi oldugu için aslında 59bin tl e alınabiliyor 1.6tdi elegance. Manuel olmasında benim acımdan hiç bir sakınca yok. Tabi gönul dizel + otomatik ister. Ama ona da imkan yok. Aslında, bu kıyaslamayı sonatadan dolayı böyle en ust donanımda yaptım. Benm aklımdaki comfort donanımlı superb. Onun fiyatıda 48-50bin tl.

kesinlikle skodanın 2.0 dizel ve dsg sanzımanı olsa gercekten
    "superB" olur.. Fakat, o kadar para olsa borca girerek araba almak
    yerine borca girer yeni ev alırdık https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Düzenleyen : Ersin Cerrah

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yani Çok Paran Olacakki Alacaksın :)

15. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">Gonul isterki 6 silindirli 540bg bir motor olsun...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">Motorlu tasıtlara ödenen vergi büyük sorun.. O acıdan bence 1.6 dizel motor yeterli gelecektir, manevi yöndenhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifZaten, ısıklarda dip gaz yapıp, yan aynadan arabalara bakmak gibi bir merakım yok..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">İstedigim sey oturaklı bir araba olsun, agır olsun, virajda serit değiştirmesin, hızlandıkca uçmaya yeltenmesin yeterlii. Birde dizel olursa tadından yenmez. <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -or

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ama Büyük Motor Sadece Arabayı Geçip Uçmak Degil... Şöyle Düşün 1.6 105 Bg Bir Motormu Daha Rahat Kaldırır Kasayı Yoksa 2.0 150 Bg Mi ?

Araba 1700 Kg Zorlanmada Yakıta Artış Olarak Yansayacaktır.. Ama 2.0 Daha Rahat Kaldıracaktır Ve Yakıtta Az Olacaktır...

17. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Çok param olsa skoda da almazdımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif İnsan öyle nankör iste. ilk zar zor araba alır sonra beyenmez. Sıfır alır sonra onuda beyenmez.... Dacia reklamları gibi..

18. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    o acıdan öyle... Ama, diger taraftan skoda nın yakıt degerlerine bakarsan genel olarak 1litre/100km daha az yakıyor. Daha agır olmasına ragmen daha az yakıyor. Ama biliyoruzki buyuk hacimli motorlar uzun yolda gaza fazla basılmazsa daha az yakacaktır. Küçük hacimlilerde ise özellikle uzun yolda biraz fazla gaza basıldıgında yakıt tuketimi artıyor.
    Ama sehiriçi veya kalkıslarda 1.6 motorun sıkıntı olacagını zannetmiyorum. Özellikle benim gibi sakin kullanan biiri için sıkıntı olmaz..
    İmkanlar olsa 2.0litre bir motor ister gönul. Fakat, bence 1.6tdi motor 2.0crdi motora kıyasla cok kötü sayılmaz.

Düzenleyen : qaan88

19. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Simdi sizin fikirleriniz nedir? SuperB nin 1.6tdi motoru arabayı tasımakta zorlanır mı? Onun dısında, bireysel deneyim veya duyumlar var mı superb ve sonata hakkında. Sonata hakkında gerci ben yeteri kadar sey biliyorum. SuperB nin sonataya karsı - ve + ları sizce nedir? Marka, donanım, motor...
    Bana göre motorda sıkıntı yok. Ama herkesin fikri önemli. Neticede ben arabayı alsam ve memnun olsam bile, yarın arabayı sattıgımızda insanlar 1.6tdi motor hakkında ön yargıda bulunucakları için satarken sıkıntı olabilir. Bu yuzden, belki bende 1.6 tdi superb i cekmez diye 1.6tdi octavia alırım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

20. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Taşımakta Zorlanmadan Ziyade Sonata Gibi Rahat Kaldırmaz..Sonata Gibi Seri Olmaz Ara Hızlanmaları Falan.. Sonata Düşük Devirlerde Daha Rahattır Ama 1.6 Motor İle Rahatlasın Diye Devirlenmek Gerekir Buda Yakıta Yansayacak....

Fabrikanın Verdigi Verilere Takılma Bence Görüyorsun Forumda Pek Tutmuyor...
    2.0 Olsaydı İşler Degisirdi SüperB Derdim... Ama 1.6 İlla Diyorsan.. 2.0 CRDİ Otomatik Sonata Derim..

Bu Sayfayı Paylaş