Merhaba 98 1.5 gls accent kullanıyorum. Bozuk zeminli yollarda yavaş ilerlerken sol ön tekerden sanki boşluk varmış gibi tıkırtı sesi geliyo. Özel hyundai servisinde sağ ön rot başı ve sol iç akis körüğü degistirdiler ama ne alaka anlamadim. Tabi ses hala gitmedi...
Aynı sıkıntı ( sağ taraftan gelen ses) bende de vardı aylardır bulamadık. Ön takımlar kontrol edildi. Z rot, rot başı, rotil gibi şeylerden olmadığı anlaşıldı. Birisi bilya dağılmıştır dedi. Bilyayı değiştirdik. Ses kesilmedi. Yavaş gittiğimde, kasisli yollarda aşırı şekilde şıkır şıkır, tıkır tıkır ses geliyordu. Bu bahaneyle aracın alt takımları neredeyse tamamen yeniledim. Yine bulamadık. Bayram tatilinde memlekete gittiğimde amcaoğluna söyledim. Adam boya kaportacı. Sen sür ben dinleyim dedi. Sonra ön değil arka tekerden geldiğini söyledi. Arka balataları değiştirdim ses kesildi. Balatanın köşesinde küçük bir demir var. Balata bittiğinde diske sürtüyor. Bütün ses o küçücük demirden çıkıyormuş.
benim aracında arka teker bilyaları değişecek masraf sizce ne tutar.usta 250 tl felan tutar sizce normalmidir iki teker için?
Arka porye komple bilyalı olarak değişirse 2 teker 300 TL yi bile geçebilir. Usta bilya ücreti olarak mı? yoksa sadece kendi alacağı ustalığa mı 250 TL dedi?
benimde sol ön tekerden taşlı yollardan geçince şıkırtı yapıyor ama hafif frene basınca kesiliyor şıkırtı demek ki sol ön teker fren kaliperinden ses yapıyor çözümü nasıl olacak bilmiyorum..
Aynı ses hem önden hem arkadan geliyor du root başları amortisorler değiştirildi vs gene duzelmedi bi tanıdığım kaportacı var onunla gezerken bu ses ne dedi abi böyle böyle dedim dükkana gel bakalım dedi baktık arkada egzoz u tutan demirin biri boslukluymus ve kopmus o carpiyormus orayı kaynakla ayarladı on tarafta da lastiği tutan demir bilmezlerin olduğu yerde bi boru var onunda bi kelepçesi oluyormuş sol önde o düşmüş oraya bi kelepçe aldırdı taktı kaynakladi ses kesildi
Orjinal fren balatasını servisten alıp orjinal balata beraberindeki bütün parçaları (arkasındaki ince sac parça gibi) ile beraber taktırırsanız ses kesilebilir eğer ses kesilmezse kaliper pimlerinin değiştirilmesi gerekir.