Arkadaşlar merhaba sabah, işe gitmeden önce arabamı kontrol ettim başka bir arabadan mı kalmış yoksa benim aracımdan mı çözemedim yerde yağ lekesi vardı. Tam olarak sol ön tekerin iç kısmına denk geliyordu. İnceledim baktım ama tam olarak emin olamadım, sol ön tekerden araç ne yağı kaçırabilir ve bu yağın benim aracımdan olduğunu nasıl öğrenebilirim. Akşamdan altına beyaz bir karton koymayı planlıyorum kartonda yağ lekesi varsa emin olacağım, var mıdır bu işin başka bir yöntemi teşekkürler
Direksiyon pompası olabilir yada amartisört bozulmuş olabilir. Mesela benim pejo 307 ön tekerden yağ kaçağı görmüştüm, direksiyon pompası imiş, Ama merconun arka sağ tekerin orda yağ gibi bir madde gördüm, lifte aldım amartisör bozulmuş... İkiside olabilir diye düşündüm.
Evet aracım otomatik şanzıman yağ tahliyesi normal birşey değil sanırım ? Kağıt koyarak bu iş anlaşılabilir mi ?
Yeni yag ve yeni aracta normal bisey. Cok yuksek sicaklikta zarar vermemek icin bir miktar tahliye eder. Fransizlar gibi sagini solunu patlatmaz.
İnşallah Serdar beyin dediği gibi normal bir şeydir... Bir iki gün daha şöyle gözlemleyin isterseniz, akabinde servise gösterirsiniz. Sizin aracınız yeni olduğu için zannetmiyorum ağır bir sorun olacağını
Peki bu olayı kontrol etmek için çalıştırıp gaz versek daha sonra tekrar kontrol etsek yağ akıntısı devam eder mi ? ve önemli birşey daha merak ettiğim, bir arıza durumunda araç konsolda bir sinyal verir mi ? 2013 hyundai acccent blue 80.000'de
hidrolik direksiyonsa şayet hidrolik yağıdır.elektrikli direksiyon ise arkadaşların söyledikleri şeylerdir
Gaz vermeyle isinmaz sanziman yagi. Aku vs sokup sanzimanin uzerindeki tahliyeden mi atmis ona bakmalisiniz ama gerekli degil bence. Siz yag seviyesini kontrol edin, kitapcikta tarifi var.
Bu da hanimin getz in yag degisim sonrasi tahliye ani fotosu. Hanim otobanda giderken ucan bir poset takiliyor. Fren yapip kenara cektiginde yagi goruyor. Sans eseri bu foto cekilmis oluyor. Sanziman yagi yeni konulmustu, otobanda basmis baya, poset yuzunden fren yapinca sanzimanda basinc artmis ve tahliye gerceklesmis. Onemsiz bir olay, ama gorunce haliyle korkutuyor bilmeyeni.
Yok yok böyle bir görüntü yol allaha şükür daha ufak bir yuvarlak söz sol ön tekere yakın, sanırım bu araçtada akıta akıta gelmiş benim araçta yol üzerinde hiç bulunmuyor.