Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Soğuk Havalarda Frene Basınca Arkadan Gelen Sürtünme Sesi?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda usuph tarafından 24 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. usuph

usuph Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ysf
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Arkadaşlar 2014 model CRDi i20 aracımda havalar iyice soğumaya başladığından beri yani yaklaşık 1-2 haftadan beri, otomobil ısınana kadar her frenlediğimde aracın her iki arka teker kısımlarından sürtünme benzeri ses geliyor. Frenden çekince geçiyor ve araç ısınınca da böyle bir ses duyulmuyor. Aracın frenlemesinde bir sıkıntı yok gibi fakat daha öncesinde böyle bir ses yoktu.

Endişe edip servise götürmeli miyim? Yoksa olağan bir şey mi? Sizler de yaşıyor musunuz?

Teşekkürler.

2. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Selam bence normal birşey bu sesin iki ihtimali vardir. Birincisi balatalariniz asinmistir. Ancak bu durumda ses bir sure sonra gecmez. Ikincisi ise bur sure bekleyen arabada diskler ister istemez paslanir. Bu nedenle pasli yuzeyi silene kadar bir miktar ses yapar. Ayni aractan bende de var. Son 1 haftadir ayni durumu ben de yasiyorum. Ciddi birsey oldugunu düşünmüyorum. Ancak hic balatalarinizi degistitmediyseniz kontrol etmenizde de fayda olabilir.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. bekobey

bekobey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    777
    Ad Soyad:
    Bekir DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Merhaba, endişe edecek durum yok. Arka frenler kampana ise zamanla balata çapakları oluyor, kış ve yağışlı zamanlarda aynen frene basınca ses gelir ısınınca geçiyor. Ben kendi aracımın kampanalarını açtırıp temizlettim düzeldi. Hazır el değmişken el frenini de ayarladılar. :)

4. usuph

usuph Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ysf
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Merhaba, aracım henüz 40bin km'de bu kadar çabuk kampanaların yıpranmış olması çok normal değil sanki. Eğer çok ciddi birşey değil ise, ki bence değil, 45bin bakımına servise götürdüğümde söktürüp baktırtmayı planlıyorum. Sanırım ufak bir pas problemi var, dediğiniz gibi el freninin ayarına da bakarlarsa bu ses gider diye düşünüyorum.

5. otomotiv_öğretmeni

otomotiv_öğretmeni Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Hasan Kaleli
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    VW
    Soğuk havalarda özellikle el freninizi sonuna kadar çekmemeye çalışın. yapışma yaptığından dolayı ses yapabiliyor. aracınız anladığım kadarıyla garantili. yetkili servis bakımlarda ücretsiz söküp temizliyor. bilginize

Halil KURT bunu beğendi.
  6. AMELE

AMELE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    cemil cem
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    kışın yağmurlu ise yada yazın aracınızı yıkarken arka tekerleklere suyu fazla tuttuğunuzda balatalar şişme yapar yazın çabuk kuruduğundan farketmezssiniz ama kışın soğukta kuruması zor olduğundan ses farkedilebiliyor.birde frenlere basıldığında kampanalarda balata tozları birikiyor kampanaları söküp temizledikten sonra balataların kayganlığını parlaklığını almak için hafif zımparalamak gerek,kampana ile balata arasının ayarı iyi değilse cırcırdan ayar çekilmesi gerekir.

Halil KURT bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş