Arkadaşlar. Bir haftadır yerinden oynatmadığım arabamı az önce çalıştırıp turladım. Silecekleri çalıştırdım silecek suyu bir-iki fışkırdı ve başka yok. Silecek suyu donmuş. 15 gün önce falan Bim den aldığım antifirizli cam suyuna 1 e 1 su karıştırarak eklemiştim. yinede donmuş. Donan silecek su kabı çatlar mı ? bunu merak ediyorum.....
evet maalesef çatlar benim ki de dondu ama ben hızlı davrandım ve donun sabahı kaynar su ile camsuyunu karıştırıp döktüm bide fıskiyeler donmuş onlara da sıcak su döktüm açıldı bidaha da donmadı
Benimkide Donmuştu..Şansıma O Gün Boyahaneye Gitmiştim...Kazandan Kaynar Suyu Silecek Suyunun Deposunun Üstüne Dökünce Hiç Bişeyi Kalmadı..
trakyada antifiriz bile donar https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif edirneli olduğumdan iyi bilirim, öyle soğuk olurki erzurumda bile o kadar üşümezsiniz, hissedilen sıcaklık çok düşer, rüzgar, nem gibi etkilerden dolayı, bence iyi bir antifirizli cam suyu alın -32 yada -40 derecelik falan olsun https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
genlesme alanı oldugu sürece çatlamaz ki su kabının kapagında delik vardır..problem yok yani...bizimkinin su donmuyorda suyun cıktıgı yer donuyor..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
Serdar bey sizin cevabınızı bekliyordum. Özelden soracaktım rahatsız etmek istemedim. Rahatladım........ Kendiliğinden çözülesiye kadar bekleyeceğim.......
Benim Kullandığım Camsuyu İse Budur, -45 Dereceye Kadar Koruyor, Fiyatı 3 Ytl dir, Shell Benzin İstasyonlarında Bulabilirsiniz. Karışım Oranı; Hepsini Karışımsız Koyarsak -45 1/1 Olunca -32 1/2 Olunca -16 1/3 Olunca -10 Dereceye Kadar Koruyor. İyi Forumlar Dilerim.
Merhaba forum üyeleri; Aynı sorun bende de oldu. Silecek suyu benim arabamda da dondu. Antifirizli cam suyu koydum ama yine de çözülmedi. Çalıştırdım uzun süre çözülsün diye ama yine de su fışkırtmıyor. Cam suyu kabına sıcak su döksek zararı olur mu ?
Dökmeyin ve zorlamayın motoru yakarsınız. Kapalı alışveriş merkezi otoparkına götürün hatta trafo panosunu arayın önüne park edin. Trafo civarı normalden sıcak olur D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
antifirizli cam suyu nu kasım ayında aldım geçen sene bende zorlanmıştım bu sene rahatım 4,5 lt daha var bu sneyi rahat rahat çıkartırım
kapalı otoparaka çekip sabahtan akşama kadar bekleyin denemeden önce hazneye azar azar kolonya dökün bekleyin buzu eritsin sonra alabildiği kadar devam edin 2 saatte böyle kalsın sonra deneyin atmaya başlarsa tamamen boşaltın kışlık suyu koyun onuda iyice atana kadar fıslayın tamamdır.
Bazen silecek suyu değil de cama su fışkırtan fıskıyelerin önünde donma oluyor. Geçen benim başıma geldi temizledim biraz güneşte beklettim açıldı.
Sicak su kesinlikle dökmeyin zararlı catlatirsiniz parcaları. Antifirizli cam suyu koyun birazda böyle motoru ısıtacak kadar bi yola gidin motor iyice isinsin.Motorun sıcaklığı açar onu ara ara basın acilmismi diye fazla basmayin yanabilir cam suyu motoru .Bir yeri patlatmadıysa çalışır. Tapatalktan gönderdim.
Şimdi açık kapalı olması ile alakalı değil konulan kap esnek mi değil mi önemli olan bu çünkü çocukken içi su dolu kovaların kırıldığını gördüm. Kovanın ağzı açık olur zaten. Su 4 derecede hacim olarak en küçük yeri kaplar soğudukça hacmi artar o yüzden kapları çatlatır. Bizim arabaların kabı yeterince esnek mi bilmiyorum. Ben olduğu gibi su karıştırmadan koyuyorum. 1 kez püskürtma ucunda donma oldu oda hemen geçti kendi kendine
Fabrika çıkışı cam suyu depolarında alkol tarzı bişey oluyordu sanırım öyle bir şeyler hatırlıyor gibiyim. Cama suyu atınca rakı gibi kokuyor benim Ceed
Antifriz zaten alkoldür.Ama cam suyunda ne kullandıklarını bilmiyorum. Antifriz Vikipedi, özgür ansiklopedi Antifriz, 0 derece ve altında radyatör suyuna katılarak suyun donmasını önleyen kimyasal madde. Antifriz daha çok otomobil motorlarında kullanılır. Bir alkol türevi olan etilen glikol (etandiol) iyi bir antifrizdir. Antifriz radyatörü ve soğutma sistemini pas ve korozyondan korumak amacıyla da kullanılmaktadır. Donma noktası antifriz türüne göre değişir ve suyun donma noktasından daha düşük bir sıcaklıkta donar, su ile karıştırıldığında daha düşük donma sıcaklıkları sağlar. Bu nedenle doğru miktarda su ile karıştırılması önemlidir. Su oranı %70'i aşarsa donma %30'un altına düşmekte ve hararet tehlikesi baş göstermektedir. Antifirizin ısıyı taşıma özelliği suya izafi olarak daha az olduğundan düşük ağırlığın önem arz ettiği uygulamalarda daha da az kullanılır. Türkiye iklim koşullarında maksimum koruma için % 33 ila % 50 arasında antifriz kullanımı tavsiye edilmektedir. Karışım yaparken sert sulardan kaçınılması gerekmektedir. Çünkü sert sular antifrizin içindeki koruyucu katıkların etkisini azaltmaktadır. Bu nedenle musluk suyu yerine yumuşatılmış ve distile edilmiş su kullanılmalıdır. "Antifriz eklenmesi veya değiştirilmesine bomometre ile ölçüm yapıldıktan sonra karar verilmelidir Bomometre cihazı, sadece karışımdaki etilen glikol miktarını ölçmektedir ve formülündeki koruyucuların durumu hakkında bilgi vermemektedir. Dolayısıyla bomometre, antifrizin soğutma sistemini koruma gücünü ölçememektedir. Bütün antifrizler birbirlerinin aynısı değildir çünkü, piyasadaki antifriz ürünleri arasında büyük oranda kalite farkı vardır. İyi bir antifriz hem suyun donma derecesini düşürmeli hem de kaynama derecesini yükseltmelidir.OAT (organik asit teknolojisi) ile üretilen antifrizler içeriğindeki katıkların kimyasal özellikleri sayesinde hem daha uzun ömürlüdürler hem de aşınmaya karşı daha iyi koruma sağlarlar. Genel maksatlı antifrizler normalde yılda bir defa suyun donma noktası için derecesi ölçülmelidir. Gelişmiş antifrizler ise daha uzun ömürlü olduklarından 3 yıla kadar kullanılabilmektedir