Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sigorta Aşırı Isınıyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda berkan52 tarafından 16 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar. Bugün anneannemi hastaneye götürdüm dönüşte inanılmaz bir trafik vardı. Uzun süre trafikte kaldım. Eve döndüğümde arabayı kitlemeye bastığımda çalışmadı. Aracımda Cyclone marka alarm var. Normalde kapılar açılınca dörtlüleri yakıyordu onlarıda yakmadı. Bende gece gece kafama taktım ayaklığın yanındaydı kutusu alarmı komple söktüm incelemek için. Bir tane sarı 20amper sigortanın fazla sıcak olduğunu farkettim. Sıcaktan biraz plastik erimiş temasızlık yapmış. Penseyle biraz sıktım takıldığı yeri zaten sıcaktan plastikte yumuşadığı için erimiş. Bugün düzeldi ama 2-3 gün sonra ısınınca yine aynı şeyi yapması muhtemeldir.

Sormak istediğim bu sigorta neden aşırı ısınır, ve bunu düzelmenin yolu varmıdır? Yada çözüm olarak yüksek amper değerinde bir sigortamı takmam gerek bunun yerine?

Düzenleyen : berkan52

2. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    sebebiçözümü bilmiyorum ama yüksek amper sigorta aşırı ısınınca atmayacağı için sigorta panelini daha fazla eritir

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    O Kadar Isınıpta Kopmaması Gerçekten İlginç

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kapıları kilitlemek için belirli bir süre aşırı akım verir, kilitleyemezse sigorta da fazla ısınabilir. kesinlikle daha yüksek amperli sigorta takmayın. merkezi sisteminizde ve alarmın bağlı olduğu diğer elektrik sistemindeki olası arızayı bulun.

5. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    yerine tam oturmamış ve gevşek kalan yalnız sigorta değil kablo bağlantılarıda dahil aşırı ısınır ...yalnız araçlar için değil ev yada sanayidede bu böyledir
    yinede önerilen amperde sigorta kullanmalı yüksek amperde atmayan sigorta daha fazla zarar verir .. atmayan sigorta elektronik kartların yanma sebebidir

Düzenleyen : sonatım51

6. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Burdaki yazıları okuduktan sonra dayanamadım indim araca. Alarmıma bağlı bütün sigortaları inceledim. Bu ana sigortaymış. Diğer sigortaları çektiğimde birisi sinyalleri, birisi hoparlörü kesiyor. Bu ısınan sigorta ana sigorta. Bunu çektiğim zaman bütün alarm sistemi iptal oluyor. Ama çok ısınması ilgimi çekti. Sigorta atmıyor sadece ısınıyor. Haliyle altındaki sokette yumuşayınca sigorta gevşiyor. Sigorta temasız kalıyor. Sizin yazdıklarıza göre amperi yükseltmem daha fazla ısınmasına neden olur. Peki amperi düşürsem akım daha az zorlanacağı için muhtemelen ısınma olmayacaktır yada bu kadar ısınma olmayacaktır. Peki bunun bir zararı olur mu? Birde internette bir kaç yerde okuduğum kadarıyla bu tip sigorta ısınması durumlarında röle takılması önerilmiş.

7. Sercaba

Sercaba Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Sezgin çelen
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    merkezi kilit motorlarınızı kontrol ettinizmi hepsi rahat rahat çalışıyormu alarma bastığınızda şöför kapısında bir swich var bu swich takılı kalıyor olabilir. Düşük maper takınca ısınma az olur diye bi kaide yok ama ısınmaya kadar yükselmeden sorun sigorta atıcaktır.düşüğünü takmanız mantıklı ama arıza nedeni değil.

8. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam kontrol ettim dediklerini. Araçta cam kaldırma modülü var. Sağ cam biraz zor kapanıyor gibime geldi. Bununla alakası olabilir mi acaba. Ama cam kapalı haldeyken alarma basıyorum. Malum havalar soğuk zaten cam açma lüksümüzde yok. Olursa hafta sonu cam kaldıra modulünü iptal edicem öyle bir denemeyi düşünüyorum alarmı.

9. f.erhan

f.erhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    büyük ihtimal gevşeme olduğu için ısınma yapar çünkü ark yaptığı için ısınma yapar sokette sıkılama yapın ayrıca önerilen ayarda sigorta kullanın.

Bu Sayfayı Paylaş