Merhaba arkadaşlar. Bugün anneannemi hastaneye götürdüm dönüşte inanılmaz bir trafik vardı. Uzun süre trafikte kaldım. Eve döndüğümde arabayı kitlemeye bastığımda çalışmadı. Aracımda Cyclone marka alarm var. Normalde kapılar açılınca dörtlüleri yakıyordu onlarıda yakmadı. Bende gece gece kafama taktım ayaklığın yanındaydı kutusu alarmı komple söktüm incelemek için. Bir tane sarı 20amper sigortanın fazla sıcak olduğunu farkettim. Sıcaktan biraz plastik erimiş temasızlık yapmış. Penseyle biraz sıktım takıldığı yeri zaten sıcaktan plastikte yumuşadığı için erimiş. Bugün düzeldi ama 2-3 gün sonra ısınınca yine aynı şeyi yapması muhtemeldir. Sormak istediğim bu sigorta neden aşırı ısınır, ve bunu düzelmenin yolu varmıdır? Yada çözüm olarak yüksek amper değerinde bir sigortamı takmam gerek bunun yerine? Düzenleyen : berkan52
sebebiçözümü bilmiyorum ama yüksek amper sigorta aşırı ısınınca atmayacağı için sigorta panelini daha fazla eritir
kapıları kilitlemek için belirli bir süre aşırı akım verir, kilitleyemezse sigorta da fazla ısınabilir. kesinlikle daha yüksek amperli sigorta takmayın. merkezi sisteminizde ve alarmın bağlı olduğu diğer elektrik sistemindeki olası arızayı bulun.
yerine tam oturmamış ve gevşek kalan yalnız sigorta değil kablo bağlantılarıda dahil aşırı ısınır ...yalnız araçlar için değil ev yada sanayidede bu böyledir yinede önerilen amperde sigorta kullanmalı yüksek amperde atmayan sigorta daha fazla zarar verir .. atmayan sigorta elektronik kartların yanma sebebidir Düzenleyen : sonatım51
Burdaki yazıları okuduktan sonra dayanamadım indim araca. Alarmıma bağlı bütün sigortaları inceledim. Bu ana sigortaymış. Diğer sigortaları çektiğimde birisi sinyalleri, birisi hoparlörü kesiyor. Bu ısınan sigorta ana sigorta. Bunu çektiğim zaman bütün alarm sistemi iptal oluyor. Ama çok ısınması ilgimi çekti. Sigorta atmıyor sadece ısınıyor. Haliyle altındaki sokette yumuşayınca sigorta gevşiyor. Sigorta temasız kalıyor. Sizin yazdıklarıza göre amperi yükseltmem daha fazla ısınmasına neden olur. Peki amperi düşürsem akım daha az zorlanacağı için muhtemelen ısınma olmayacaktır yada bu kadar ısınma olmayacaktır. Peki bunun bir zararı olur mu? Birde internette bir kaç yerde okuduğum kadarıyla bu tip sigorta ısınması durumlarında röle takılması önerilmiş.
merkezi kilit motorlarınızı kontrol ettinizmi hepsi rahat rahat çalışıyormu alarma bastığınızda şöför kapısında bir swich var bu swich takılı kalıyor olabilir. Düşük maper takınca ısınma az olur diye bi kaide yok ama ısınmaya kadar yükselmeden sorun sigorta atıcaktır.düşüğünü takmanız mantıklı ama arıza nedeni değil.
Hocam kontrol ettim dediklerini. Araçta cam kaldırma modülü var. Sağ cam biraz zor kapanıyor gibime geldi. Bununla alakası olabilir mi acaba. Ama cam kapalı haldeyken alarma basıyorum. Malum havalar soğuk zaten cam açma lüksümüzde yok. Olursa hafta sonu cam kaldıra modulünü iptal edicem öyle bir denemeyi düşünüyorum alarmı.
büyük ihtimal gevşeme olduğu için ısınma yapar çünkü ark yaptığı için ısınma yapar sokette sıkılama yapın ayrıca önerilen ayarda sigorta kullanın.