Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

sıcak havada merkezi kilit sorunu

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda blue5 tarafından 25 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. blue5

blue5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok sevdiğim hyundai accent era 2010 model 1.4 select modelinden neredeyse soğumama neden olan bir olayla karşılaştım.hava ne zaman ısındı tıbkı geçen seneki gibi gene aracımı ne merkezi kilitle nede anahtarla açamıyorum. sizce bu durum ne olabilir,servisteki küstah ustalar bunun normal olduğunu söylüyorlar.başına hiç gelen varmı yada diğer otomobil firmalarındada sıcakta böyle şeyler olurmu. valla arabamı satmayı düşünüyorum

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. nomad

nomad Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    aynı sorun bende de var bir kişi şunu tavsiye etti: motor kaputunun bastığı 4 adet ayarlı plastik ayak var onların dengeli ve ayarlı olması lazımmış....

4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Önceden konusu olmuştu yine bu tip bir olayın. Ben ankara seyahatimde 98 model bmw 3.18 de yaşamıştım aynı olayı, üstelik ağaç gölgesindeydi araç.
    Saçma gelebilir ama ilgili röleye alüminyum folyo sarılıp sıcaktan korunması sağlanabilir mi?

5. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aynı sorun bende de var.araba çok sıcak havada kalıncaısındığında uzaktan kumandayla açılmıyor. anahtarla açılabiliyo ancak.
    üstelik komple merkezi kilit sistemi değişti. yani kontak, 4kapı ve bagaj kilitleriyle birlikte değişti. sorun devam ediyor. ayrıca yine sıcaklıkla alakalı olarak kısa farlar açıkken kontak ı kapatıp anahtarı çıkarıp söför kapısını açtığımda parklar sönmemezlik yapıyo. kontakın içinde bi switch varmış. o takılma yapıyor.

6. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    2 eramda da aynı problemi yaşadım malum adana zaten çok çok sıcak servis belli bir dereceden sonra kendini koruma altına aldığını söylemişti......

7. gargi_amca

gargi_amca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla benimde başıma bir kaç hafta önce geldi. üstelik araç anahtarla bile açılmıyor. çaresizce aracın başında kaldım. ne yapacağımı düşünürken tık diye bir ses duydum. birkaç kez kumandaya bastım açıldı. bu seferde alarm tam çalacak çalamıyor. dıt.. diyor kalıyor. oysaki kumandadan açtım arabayı. 3-4kez dıt ladı aracı çalıştırdım alarmı öyle çalmaya başladı. birkaç saniye sonra sustu. sanki kafası karışmış gibiydi:) işin kötüsü yedek anahtarda işe yaramaz bu durumda. zor bir anda başa gelirse çok can sıkar. fakat daha sıcak günler olduğu halde olmadı tekrar. bir şey tetikliyor ama ne bilmiyorum.

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  9. gargi_amca

gargi_amca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu röle denen şey, nerededir ve nasıl birşey? şu motor kaputunu kapatınca bi düğme gibi birşeye basıyor o mudur röle?

10. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Serdar abi bu benim kontak switch i olayını nasıl çözebiliriz? gündüz de farları yaktığım için switch ısınıp takılma yapıyormuş.
    bir de bu röle nerdedir ve kontrolü nasıl yapılır :) etacs la alakalı bir sorun değil galiba. daha önce servise götürdüğümde kontrolünü yapmışlardı, arıza kaydı da yoktu

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Switch 'in takılı kalma ihtimali zor Serhan, bence sende röleyi kontrol et. Bu olaya sebebiyet verecek3 adet röle var.

1. Röle motor bölmesinde, şekilde "MAIN RELAY" oalrak görünen.

2. ve 3. Röle aracın iç kısmında, "DOOR UNLOCK RELAY" ve "DOOR LOCK RELAY" yazan röleler.

12. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

abi parkların yanık kaldığını farkettiğimde arabaya biniyorum anahtarı kontağa sokup çıkardığım anda parklar sönüyor. switch in takılı kaldığı izlenimine burdan kapıldım.

bu röleleri nasıl kontrol edebilirim? bakarak anlaşılacak bir noktası var mı?

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bakarak anlamak biraz zor ama erime varsa kendisini dıştanda belli ediyor. Switch takılı kalsa ellemediğin sürece takılı kalmaya devam eder. Ama röle akım dalgalanmasından bile kendisini açıp kapatabiliyor. Genelde röleler ısıya ve şiddetli darbeye duyarlıdır. Üzerine parmağınla tıkladığında çıt sesini duyarsan takılı kalıyor demektir. Aynı durumu yaşadığın zaman bunu denemen lazım. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

14. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    anladım abi. teşekkür ederim. ilk denk geldiğinde denerim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

15. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    en koolay çözümü sıcaktaaracı anahtarla kilitleyip yine anahtarla açmak
    yooksa araca girmek için 1-2 saat bekleyebilirsiniz, tecrübe ile sabit https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

16. blue5

blue5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bakalım aracı servise götüreceğim.nede olsa aracın garantisi devam ediyor.herhalde gidipte para istemezler. valla bu sene hakketten anlamadım arabamda garip sorunlar baş gösterdi,önce şehir içinde maksimum 8lt yakan araç 12-13 yakmaya bailadı,ardından bu sorun valla. bir nazar varya hayırlısı.umarım çok sevdiğim eramdan böylesine ayrılmam

17. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Aynı sorunu bende geçen sene Kurban Bayramında yaşadım. Servise bildirdim fakat kendilerinin bilgiye sahip olmadıklarını merkezden gelecek bildiriye göre hareket edebileceklerini söyldeiler. Bu ayın ilk haftasında başka sıkıntılarla ilgili servise gittim ve aklıma gelmişken aynı konuyu sordum. Kontrol ettiler ve Etacs'ın değişmesi gerektiğini ve sipariş verdiklerini söylediler. 10 gün sonra değişim yapıldı. Bakalım, havalar bir türlü mevsim normallerinde ısınmadığından sorun çözüldü mü? Ha unutmadan ekleyeyim değişim için yedek anahtarla beraber gidin, çiplere programlama yapıyorlarmış yetkilisi söylemediği için servise iki kez gittim!

18. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    böyle bir başlığa daha önce cevap vermiştim bende de oluyor hatta son2 ayda sıklaştı.. 20 gün önce servise gittim.. aracı yüksek gerilim hatlarının geçtiği yere park ediyor musun dedi..düşündüm..bazen park ettiğim yerin 2 mt ilersinden kablo geçsin diye kazılmıştı geçen sene o aklıma geldi.trafodan yeni yapılan siteye elektrikkablosu çekilmişti..onu söyledim..sonra alışveriş merkezine gittiğimde oluyor dedim, asansörün yakınına mı park ediyorsun dedi evet dedim..asansörde yapar dedi.. bende iyide bilader mitsubishi eskitti şimdi focus a biniyor onlarda niye olmuyor dedim.. bizim anahtarlar radyo frekansı ile çalışıyormuş.. ya bazı larının frekansı nın mhz si değişyiro elektrik akımı ile anlamıyorum..burada 100 lerce üye var bu konudan şikayet edenler az.. önceden bende sıcaktan oluyor zannediyordum ama arabam 12 gün boyunca bodrum sıcağında durdu ne zaman yanınan gitsem hep açıldı..2 kere gezdim arabayla onun dışında hep güneş altında yattı..
    acaba sorununu %100 çözen var mı..bülent bey siz ne yaptınız..mesajdan bu tarafa 1 ay geçmiş parça değişti, düzeldi mi.. servis aküyü vs temziledi 2 anahtarı yeniden programladı verdi bana. araçta arıza kodu yok dedi. bende dedim zaten olmazki diye..beyin tepki vermiyor ki. aracınızı yoğun elektirk bulunan yerlere park etmeyecekmişiz.. bugün aracı aık otoparka koydum 4 saat sonra geldim yine kumanda çalışmadı..2 mt önünde 2 adet büyük jenaratör, 2 mt sağında da sokak lambası vardı :) vallahi işimiz var.. anahtarla açtım, kontağa anahtarı soktum, alarm çaldı..ve kumandada çalışmaya başladı. bastım kitleyip açtım, sonra işlem tamam..bakalım darısı bir sonrakine..

Düzenleyen : mdx78

19. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Valla dediğim gibi sıcaklar tam etkin değil bir kaç saat güneş altında kaldığı vardı ve çalışmamazlık yapmadı. hatta bu c.tesi denize gittim yine 2 küsür saat güneş altında kaldı geldiğimde aracın içi sauna gibiydi ama kapılar açıldı. %100 çözüldü mü diye sormuşsunuz yanıt için henüz erken. Benim önceki şikayetiimdeki park yerim her zamanki garaj önüydü ne trafo ne yüksek gerilim hattı ne de diğer zıvırlar var!

20. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ok..saolun...demek sizin civarda öyle birşeyler yok..bunu söylerim servise..rutin bakıma gidecek 1.5 ay sonra gerekirse o zaman sizin parçayı söylerim onlara ve size mesaj atarım eylül ortası..bir daha tekrarladı mı diye yada tekrarlarsa başlığa yazarsanız sevinirim.. buralarda hava 35 derece..cmt si 38 diyorlar bakalım ne olacak inşallah tekrarlamaz, düzelmiştir sorun

Düzenleyen : mdx78

Bu Sayfayı Paylaş