aracım 1.2 mpi 2015 model. Arac kullanma klavuzunda yag tavsiyesi Shell Helix ultra AH-E 5W-30 fakat ne intrnette nede Shell'in kendi sitesinde bu kodda bir yag yok. Muhtemelen 5 yıl gectigi icin degisti yada kalktı buna baglı olarak gene shell 'in sitesnde bulunan hangi yag yukarıda yazana denk gelir. 5 30 ' un birkac parametresi oldugu icin emin olmak istedim https://www.shell.com.tr/suruculer/...yaglari/helix-tam-sentetik-motor-yaglari.html Shell Helix Ultra Yüksek performanslı motorlar için Shell'in en gelişmiş formülü Shell Helix Ultra 0W-40 Shell Helix Ultra 5W-30 Shell Helix Ultra 5W-40 Shell Helix Ultra A5/B5 0W-30 Shell Helix Ultra Racing 10W-60 Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30 Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30 Shell Helix Ultra Pro AB-L 0W-30 Shell Helix Ultra Pro AG 5W-30 Shell Helix Ultra Pro AF 5W-30 Shell Helix Ultra Pro AF-L 5W-30 Shell Helix Ultra Pro AM-L 5W-30 Shell Helix Ultra Pro AP-L 5W-30 Shell Helix Ultra Pro AR-L 5W-30 Shell Helix Ultra Pro AV-L 0W-30 Shell Helix Ultra Pro AF 5W-20 Shell Helix Ultra Pro AP-L 0W-30 Shell Helix Ultra Pro AS-L 0W-20 Shell Helix Ultra SN 0W-20 Shell Helix Ultra Pro AF-L 0W-30 Shell Helix Ultra Pro AT-L 5W-30 Shell Helix Ultra Pro AV-L 0W-20
Geçen şubat ayında aracımın ikinci bakımını yaptırmıştım yetkili serviste . Servis föyüne bakmamıştım nasıl olsa shell koyuyorlar diye . Daha sonra forumda muhabbet dönünce bir bakayım servis föyüne dedim . PETRONAS Syntium 5000 RN 5W-30 isimli bir marka koymuşlar . İlk tepkim o ne lan oldu . Daha sonra araştırınca köklü ve sağlam bir marka olduğunu öğrendim .
Aynı motoru kullanan farklı firmalar aynı motor olmasına farklı yağ tavsiye edebilir. Mesela skoda ile ww farklı olabilir. Renault ile Mercedes farklıdır. Renault kesin elf önerir ki ikisi de Fransız. Araç firmaları önerdikleri yağ sayesinde büyük ihtimalle bir para alıyorlardır. 5w30 full sentetik kaliteli bir yağ kullanın. Motul valvoline liqui moli castrol vesaire. Önemli olan 5w30 yağ alışkanlık direnci.
shellin sitesindeki yag ozelliklerini tek tek okudum Shell Helix Ultra Pro AF 5W-30 Spesifikasyonlar: ACEA A5/B5; Ford WSS-M2C913-C; Jaguar Land Rover STJLR.03.5003; API SL; Ford WSS-M2C913-C ve WSS-M2C913-D kullanma kitapcıgındada ACEA A5 veya üzeri yazdıgı icin sanırım dogru yagı buldum ilgilenenlere tesekkurler
Yakın zamanda bu yağla değişim yaptım... hatta 7 lt lik aldım... yarısını kullandım , yarısını da bir daha ki sefere inşaAllah...
nerden aldınız hocam suanda onu arastırıyordum. Shell istasoynu litresine 75 TL dedi ve pahalı geldi. orjinal olmasına ozen gosteriyorum. turkoilmarket.com güvenilirmi bilgisi olan var mıdır
Kardeşim , Trabzon da yaşıyorum...buradaki bir bayiden toptan fiyatına aldım...7 lt için 220 TL ödedim..
Hepsiburada dan gara trendyolda güvenilir satıcılarda al hocam puanı yüksek baysal baysal winonbuy hepsiburada yağ çarsısı