Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ses sisteminde beğendiğniz markalar

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda hotrain tarafından 10 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bir çok kere farklı marka ses sistemi ürünleri deneme fırsatımız olmuştur.Favori markalarımızı nedneleri ile paylaşırsak sevinirim..Gerçi giderek teyp satışları düşmekte ve reyonlarda artık daha az yer kaplıyor ,malum yeni üretilen araçlarda teyp değiştirmek daha zahmetli ,sorunlu oluyor.Neyse lafı uzatmadan favorilerimi belirtiyim...

Ana ünite,teyp:

Yıllardır SONY kullanıyorum..Gerçekten sağlam arıza yaşamadım şimdiye kadar.Bas ve tiz sesleri gayet net olmakla birlikte mid sesleri basık kalıyor.Yanlız daha profesyonel ortamda sony nin teyp olarak adı bile geçmiyor çünkü bu konuda iddası yok.
    Daha profesyonel düşünülürse elbetteki pioneer diyeceğim sebebide şu
    direk wav dosyları okuması ,daha iyi mid performansı,dsp ses işlemci ve buna bağlı geliştirmelerde markanın yüklü ürünlerinin olması.Daha yüksek amfi voltaj çıkışı,üst modellerde çoklu band equalizer desteği olması.

yani düşük bütçede sony yüksek bütçede Pioneer diyorum.

Amfi:

Piyasadaki ucuz amfilerin çoğu frekans bozuyor yada net ses veremiyor.Kesinlikle bu tür markalardan uzak durun derim.

xetec i bir çok konuda başarılı buldum.Mid amfisi olarak çok menunum.

Mono olarak kicker derim

Hoparlör:

Kicker ı bu konudada çok başarılı buluyorum .Özellikle pioneer gibi yüksek seste ses bozulması,wooferda ses kesılmesı yapmıyor.Midleri gerçekten çok başarılı .Daha sonra Jbl derim.

elbetteki bu işin sonu yok 2000 liraya komponant olduğu düşünülürse...Orta bütçeye göre fiyat performansı hakeden markaların bunlar olduğunu düşünüyorum.

2. bursacasper16

bursacasper16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    acaba mono anfi ayrımı satılıyor.exetech amfi stero özelliklimi acaba.yada hem normal özellikli hem mono özellikli amfi yokmu acaba.

3. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sölemiş olduğum amfi xetec vektor 6 kanal amfidir. 4 kanalı streo çıkışlı diğer 2 kanal sub çıkışıdır .Teknik olarak özelliklerini yazarsam daha iyi anlaşılacak.

RMS Güç 4 Ohm : 4 X 50 Watt + 2 X 75 Watt RMS Güç 4 Ohm

sub çıkışına gelirsek köprü yapılınca 150watt 4ohm rms güç üretiyor. 2ohm da 17o watt rms e çıkıyor.Şöle diyim jbl in 1000watt yazan (cs1214 30cm) 250 watt rms güçtedir.Aynı woofer ı amfide denedim nerdeyse %80 hatta daha fazlası besliyor.

Yani böle bi amfi ile

1 çift compenant 16 yada 13cm (50 -70 watt)
    1 çift oval (50-70 watt)
    1 adet subwoofer (200 watt civarı)

besleyebilirsiniz.Yazdığım wattlar rms değerleridir.Tepe değer olan PEAk a sakın aldırış etmeyin.

4. bursacasper16

bursacasper16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok tesekür ederim verdiğiniz bilgiler için çok işime yaradı.saolun iyi günler.

5. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Şuana kadar hiç doğru düzgün ses sistemi hatta cd çalar bile yoktu ünite olarak pioneer övülüyor deneyip göreceğim,mid olarak pioneer var ses tane tane fazla ses açmıyorum bana yeterli geliyor sub olarak jbl var çok memnunum:)

6. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Jbl in subları gerçekten çok başarılı. Cs 12 ler bile çoğu kişinin bass isteğini karşılayacak cinsten.

7. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    gt4-12 var gerçekten çok güzel amfim sunny marka olmasına rağmen :))

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben GT4-12 Nin 250w Rms Olduğunu Düşünmüyorum Kicker Es Serisi 125W-150W Rms Gücüne Sahip Ama Bassları Daha Hissedilir Derece.. Bir De Comp Serisi Var Çok Çok Sert Bir Bası Var..Birde CVR Serisi Var Ondan Bahsetmeye Bile Gerek Yokhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Ben JBL İn Mid Takımını+ Anfilerini Seviyorum..Pioneerinda Tweeterları İle 6x9 Luklarını.. Normal Mid Ve 16 ları Bana Çok Kötü Geliyor..

9. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Pioneer ın ovallleri gerçekten çok iyi.Ses aralığı olarak gerekenden fazlasını yaparken fenada bass vermiyor hani.Özellikle amfiye bağlanınca tizleride burdayım diyor.

tweeter a gelirsek ilginçtir ts-s20 den ötesi var mı? Şu an 2. el eski logo ts s20 ler yeni logo sıfırlarla aynı fiyata satılıyor.Bu tweether ın bir de kicker ks13 gibi bobin sarımlı ve lamba korumalı crossoverları olsa mükemmel ötesi olurdu.

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şu Ana Kadar Hiç Kicker Tweeter Denemedim Vallahi..Ama Kickerin Subları Benim Aşırı Derece Hoşuma Gidiyor..JBL Den Farklı Olarak Yumuşak Değilde Daha Derinden Ve Daha Sert Bassları Var..
    Evet Dediğiniz Gibi Pioneerin 6x9(Oval Veya 85 Likde Denebilir) Ların Bassları Gayet Güzel Ve Sesi Çok Temiz Bir Şekilde Veriyor..
    Ama Nedense Pioneerin 16 Cmlik Kolonlarına Isınamadım İstediğim Performansı Vermiyolar..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

11. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    audio system mx 165 nasıl dersiniz arkadaşlar almayı düşünüyorum eraya iki takım

artı macoustic msx 4000.4 amfi düşünüyorum

Düzenleyen : kicker

12. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Sana tamamen katılıyorum.Pioneer ın 16 cm tam bı felaket hem ses olarak olsun hemde cıkış gücü olsun.Bu noktada parayı basıp jbl,kicker,vibe audio,hertz ...in üst serisini almak gerekiyor oda çok para yaf.Ben eski aracımda samsung müzik setinden çıkardığım 8ohm 17 cm kullanmıştımgayet iyi olmuştu..

sub da bende kicker ı tek geçerim solobaric 38 ve üstü tam deprem makinası...

mid konusundatam istediğim sesi alamk içintek 25cm8ohm hoparlörü mdf kutu yapıp sub ın yanına takmayı düşünüyorum.Kutusuz denedimciddenses rengi çok iyi olmuştuhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifbiraz ekzantirik fikir ama cidden adam gibi mid gitar hoparlöründen çıkıyor sen ne dersin?

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aslında 8 Ohm Yüksek Kaçar Yine 4 Ohmda 22 Cm Kolonla Daha İyi Olabilir https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif
    Klayve Korg Pa800 De 10 CM Kolon Var Ama 16 Cmlik Kolondan Daha Çok Ses Çıkartıyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Kabin Yapısına Bağlı Bir Olay Aslında..

14. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Audio system markasını inan hiç dinlemedim onun için kesin birşey diyemiyecem fakat bu compenantta 16cm kick bass, tweeter ile mid ve tiz verecek biçimde tasarlanmış duruyor.Bence iyi bass alırsın ama mid performansı az olabilir.Kesin olmamakla birlikte materyale göre konuşuyorum.

macoustic msx 4000.4 mid ve tiz için güzel bi seçim olacaktır ..

Component için ise daha fazla bütçe ayırabilirsen
    Focal 165v3 /k2 power focal tavsiye ederim.

daha düşük dersen
    Rockford Fosgate P165S
    Infinity KAPPA 65.9CS 16cm
    jbl p6560

tavsiye ederim

15. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Ersin araştırma yaptım ohm yükseldikçe ses kalitesi artıyormuş buna bağlı olarak malum amfi gücü düşüyor.Subları iyi doyurabilmek için 1ohm a çekıyolar fakat ses kalitesi bariz azalıyor.Dikkat edersen çoğu kulaklık çıkış sorunu olmadığından ve ses kalitesi arandığı için 16 yada 32ohm tercih ediliyor.

Amfiye gelirsek amfi zaten hoparlör direncine göre otomatik o omaja göre ses üretiyor.

Benim aradığım hani barlarda ki canlı mid tonunu arabada da dinleyebilmek.Eskiden Analog equalizer ler vardı orta frekansı verince canavar gibi çalardı fakat hali hazırda bir çok teyp ağırlıklı bas tiz üzerine kurulu bunda mosfet çıkışın büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.

Bakalım şu kutuyu yaptırıyım adam gibi saz,gitar sesi duyacağımı umuyorum.

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet Örneğin Seslendirme Sistemlerinde Kocaman Kocaman Kolonlar 8 Ohmdurhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

17. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    re audionun 48cm i ve jackhammer ın yanında artık o kolonlar küçük kalıyor:D

18. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    JBL bas- edison anfi- heart mid takımı ve twitter

Bu Sayfayı Paylaş