arkadaşlar geçenlerde özel hyundai servisine gittim. aracımın ön fren balatalarını değiştirmek için gittim. bazı şüphelerimden dolayı bujileride değiştireyim dedim. şüphelendiğim konuyu eski olan bu linkte belirtmiştim. https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?23091-BAKIM-İÃİN-TAVSİYE&p=440757#post440757 balataları değişti, bujileride değiştirdim, bugün servis faturalarını incelerken dikkatimi çekti. 30 bin bakımında yaptımış olduğum faturada buji markasaı olarak RC10YC4 yazıyor fakat tamircide eramdan çıkan bujı BOSH markaydı. evet arakadaşlar acaba şüphelenmekte haklımıyım? yoksa faturada RC10YC4 yazıpta bosh markası takmışlarmı diyelim.. not: bosh marka bujinin böyle bir modeli varmı bilmiyorum varsa konuyu silebilirim.
Champion RC10YC4 Kalem Buji HUNDAİ ACCENT champion bujide araçlarımıza uygundur. Hatta yanlış bilmiyorsam fabrika çıkışı champion bujidir.
buji markası önemli değil. geçen yıl mayıs ayında yaptırdığım bakımda bujilerin değişim yapılmadığından bahsediyorum. yani parasını ödediğim halde bujilerin bakımda değişmediğini düşünüyorum..faturada RC10YC4 yazıp geçenlerde bujileri değiştirdiğimde bosh marka çıkması bunun ıspatı olamazmı?
Champion yazıp bosch takmış olma ihtimalleride olabilir.Bujilerin durumuna bakılarak bakımda değişip değişmediği anlaşılır diye düşünüyorum.
hayır serdar hocam,bosh diye faturada yazmıyor faturada değişen buji RC10YC4 yazıyor. ben bir hafta önce aracımdaki bujileri keyfi olarak değiştirdim. yani servisin değiştirdiğinden şüphelendiğim için kendim özel serviste değiştirdim, eramın üzerinde çıkan buji bosh marka çıktı, yani faturada çıkan buji değil. buda demek oluyorki geçen yıl bakımda değişmesi gereken buji parasını ödediğim halde değiştirilmemiş..
işte faturası faturada yazan buji başka aracımda çıkan buji başka. ben yapılan işi gözümün önünde yapılmasını isterim, ne yapılıyor ne yapılmıyor bilmek isterim. aracıma bakım yapan servis elemanını allaha havale ediyorum günahı boynuna. belki unutkanlığanına geldi belkide tembelliğine,üçkağıtçılığına denk geldi orasını bilemem. artık hiçbir servise gitmeyeceğim gideceğim usta herşeyi gözümün önünde yapacak artık kafamda rahat olacak. ayrıca 39 bin km boyunca her fren yaptığımda cızırtı yapan arka fren balatalarını usta 5 dakikalık uğraşmayla bitirdi bu sorun için servise 3 sefer gittim ama herseferinde sprey sıkıp yolladılar 3 gün sonra tekrar cızırdamaya başladı 39 bin kmden sonra bu sesten kurtuldum çok şükür keşke önceden özele gitseymişim.
Ben önceki bakıma ait faturadan bahsediyorum. Yani önceki faturanızda bosch takıldı görünüyorsa yeni faturada champion yazılmış ama söktüğünüzde bosch çıkıyorsa durum farklı. Genelde fatura keserken emsal seçiyorlar, takılan markanın önemi yok.
faturada champıon yazıyor bujiyi söktüğümüzde bosh marka çıktı. umarım anlatabilmişimdir serdar hocam
önceki faturanın resmini koydum. önceki faturada champıon yazıyor, zaten başkada bakıma gitmedim. geçen hafta tamircide fren balatalarını değiştirirken bujileride değiştireyim dedim, arabamda çıkan buji bosh markaydı yani fabrika çıkışı olarak tahmin ettiğim bujiler diyim
Bence servis faturaya champion olarak düştü ama elindeki malzeme olan boschu taktı.O riske girebileceklerini sanmıyorum.
hangi özel servise gittinız? bende ankaradayım benım aracım 2006 model getz servis 372tl fatura çıkardı bende forumun referansi ile şaşmazda Aydınlar hyundai özel servisine osman usta ya yaptırdım aynı bakım paketını 160 tl ücret ödedım https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?24543-2006-1-5-crdi-100bin-bakımını-yaptırdım.