Öyle galiba. Yoğuşmalı kombi kullanmadığım için hiç aklıma gelmedi. Bu tip saf suları birkaç katlı tülbent ya da filtre kağıdından süzüp kullanmak lazım. Özellikle klima suyu. Havadaki toz parçacıkları evoporatör üzerinden suya yapışabilir.
çoğu paketli içme suyu, piyasada saf su diye satılan sulardan daha saf. o nedenle antifriz suyuna ilave yapacaksanız içme suyu ekleyin.
Kombi suyunun saf su olmayıp yanma sonrası baca gazı içinde yoğunlaşan su buharı olduğundan asidik özellikli olduğunu duymuştum. Bundan dolayı kullanılması sakıncalı olabilir. Klima suyu ise saf su olup radyatör ve ütü suyu olarak kullanılabilir.
Kalima suyunu araç motorunda yani antifriz karışımında kullanabiliriz ayrıca cam yıkama suyu olarak da kullanmak mümkün. Ben 5 L klima suyuna cam sil tabletini atıp çalkalıyorum ve kullanıyorum. Kombi suyu hakkında hiç bir bilgim yok. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
Önceki oturduğum evde kombi suyu için gider yoktu ve atık suyu pet su bidonunda biriktirip sonra lavaboya döküyordum. Biriken su isli gibi hafif siyah bir renk alıyordu ve bidonun dibinde hafif bir tortu birikiyordu. Motor suyu olarak kullanmak doğru olmaz galiba.
Kombi hakkında bilgim yok hocam , ama evimde 3 adet inverter split klima var yazın ortalama 20 L su birikiyor damacanalarda. Bu suyu balkondan aşağı bahçedeki çiçeklere aktardım çiçekler kurudu ( suyun damıtılmış su olmasından olsa gerek). Ama suyun biriktiği damacananın dibinde en küçük bir renk değişimi ve birikim olmuyor. Klima suyunun saf su olduğu bir gerçek. O nedenle ben kullanıyorum cam yıkama suyunda arabanın. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi